Uçak Bileti

Hollanda‘nın başkenti Amsterdam, Avrupa’nın en çok ziyaretçi ağırlayan destinasyonlarından biri. Etkileyici kanalları, hareketli sokakları, gece hayatının kalbi olan Red Light bölgesi, yemyeşil parkları ve dünyanın en seçkin müzelerinden birkaçına ev sahipliği yapan şehir, yılın her dönemi cıvıl cıvıl.

Amsterdam’da Görülmesi Gereken Yerler

1. Amsterdam Kanalları

Amsterdam’ın merkezi, 17. yüzyıldan kalma dört kanalla çevrelenmiş durumda. Kanalların tamamı ve bu kanalların merkezinde kalan bölge UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Bu su yolları, kentin su trafiğini artırmak ve ticareti teşvik etmek için Amsterdam belediyesi tarafından inşa edilmiş. Yüzlerce tipik Hollanda şehir evi, çoğu Rönesans dönemine tarihlenen bu kanalları sıralıyor.

2. Stedelijk Müzesi

Stedelijk, dünyadaki en önemli modern ve çağdaş sanat müzeleri arasında ve 100 yıldan fazla bir süredir uluslararası sanat dünyasının ön saflarında yer alıyor. Müze, koleksiyonuna sürekli olarak yeni veya tarihsel açıdan önemli eserler ekliyor ve şu anda Van Gogh, Malevich ve Mondriaan’ın resimleri dahil olmak üzere 90 binden fazla parçaya sahip.

Mobil Uygulama

3. Vondelpark

Vondelpark, şüphesiz Amsterdam’daki en ünlü park ve kentin Oud-West ile Oud-Zuid mahallelerini ayıran bir kara parçası üzerine yayılmış durumda. Birkaç kafe, oyun alanı ve açık hava tiyatrosu, parkın geniş yeşil çayırları arasında yer alıyor ve hafta sonu gezileri için mükemmel bir nokta.

4. Portekiz Sinagogu

Portekiz Sinagogu, 17. yüzyıl boyunca İber Yarımadasında yaşanan çatışmalardan kaçıp Amsterdam’a göç eden Yahudiler taradından inşa edilmiş. Amsterdam’ın en eski yapılarından biri olan sinagog, günümüzde de ibadete açık.

5. Dam Meydanı

Dam Meydanı‘nın temelleri aslen 13. yüzyılda Amstel kıyılarında yaşayan köylülerin nehrin kuzey kısmını yıkmaya karar vermesiyle inşa edilmiş. Yıllar boyunca bu meydanda birçok önemli bina inşa edildi ve bugün Dam Meydanı, Amsterdam’ın Kraliyet Sarayı, Ulusal Anıt ve de Nieuwe Kerk’in de yer aldığı kentin en önemli merkezlerinden biri.

6. Rijksmuseum

Muhtemelen Hollanda’daki en önemli müze olan Rijksmuseum, bir milyondan fazla sanat eserine ev sahipliği yapıyor. Bu geniş koleksiyon, önde gelen tarihi şahsiyetler tarafından yaratılmış birçok şaheser içeriyor ve Hollandalı ustalar Rembrandt, Vermeer ve Van Gogh’un çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

7. Homomonument

Homomonument, 1987 yılında yıllar süren geliştirme ve kampanya çalışmalarından sonra hayata geçirilen bir proje. Bu anıtsal pembe üçgen, dünyadaki LGBTQI kurbanlarına adanmış ilk anıt Anıt, günümüzde birçok anma ve kutlama etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

8. Eski Kilise- De Oude Kerk

Amsterdam’ın merkezindeki en eski bina olan Oude Kerk, kentin tarihi dokusunu yansıtıyor. Kilise aslen Amsterdam’ın Katolik otoritelerine aitti. Ancak Reform sırasında Calvinistler tarafından el konuldu ve Protestan katedraline dönüştürüldü. Kilise, günümüzde çok sayıda kültürel aktiviteye ve dini törenlere ev sahipliği yapıyor.

9. Hortus Botanicus Parkı

De Hortus Botanicus, dünyanın en eski botanik bahçelerinden birisi ve 6 binden fazla tropik bitkiye ev sahipliği yapıyor. 17. yüzyıl boyunca, bahçe Amsterdam’ın şifa bahçesi olarak ana şifalı bitki kaynağıydı ve kentin doktorları ve kimyagerleri tarafından kullanılıyordu. Bugün, her yıl binlerce ziyaretçiyi çeken sayısız seraları ve kış bahçeleri ile halka açık.

10. Pathé Tuschinski

Görkemli tasarımı nedeniyle, Pathé Tusckinski dünyanın en güzel sineması olarak gösteriliyor. Tüm tiyatro, Art Deco ve Art Nouveau görsel motifleriyle dolu ve bu iki hareketin temel sanatsal hareketlerini rakipsiz bir mimari ile birleştiriyor.

11. Van Gogh Müzesi

Amsterdam’daki Van Gogh Müzesi, dünyadaki en büyük Van Gogh resim koleksiyonuna sahip ve düzenli olarak sanatçının hayatının belirli yönlerini belgeleyen sergilere ev sahipliği yapıyor. Müze, koruma ve araştırma projelerinin yanı sıra, aynı zamanda bir kültür merkezi olarak da hareket ediyor.

Amsterdam uçak bileti seçeneklerine göz atarak Amsterdam seyahatinizin ilk adımı olan uçak biletini en uygun seçenekler arasından satın alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here