Uçak Bileti

Amsterdam, Avrupa’nın en çok yabancı ziyaretçi ağırlayan başkentlerinden biri. Hollanda‘nın en gelişmiş ve en kalabalık nüfusa sahip olan kenti renkli gece hayatı, sokaklarını sarmalayan kanalları, müthiş müzeleri, hareketli meydanları ve yemyeşil parklarıyla tanınıyor.

Kısa süreli bir Amsterdam seyahati ile şehri tanımak çok mümkün değil ancak şehirde çok az vaktiniz varsa ve mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerleri görmek istiyorum düşüncesindeyseniz bu yazı tam da size göre.

Amsterdam uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Amsterdam’da Mutlaka Ziyaret Edilmesi Gereken Yerler

1. Ons’ Lieve Heer op Solder Müzesi

Mobil Uygulama

Reformdan sonra, Katoliklik resmi olarak Hollanda hükümeti tarafından yasaklandı. Kalvinizme dönüşmek veya Hollanda’dan kaçmak yerine birçok Katolik, inançlarını gizli olarak uygulamaya karar verdi ve Amsterdam çevresinde birkaç gizli kilise inşa etti. Ons’e Heer Lieve op Solder bu gizli şapellerden biri ve Red Light District’in merkezindeki 17. yüzyıldan kalma bir şehir evinin tavan arasında mükemmel bir şekilde korunuyor.

2. Van Gogh Müzesi

Amsterdam’daki Van Gogh Müzesi, dünyadaki en büyük Van Gogh resim koleksiyonuna sahip ve düzenli olarak sanatçının hayatının belirli yönlerini belgeleyen sergilere ev sahipliği yapıyor. Müze, koruma ve araştırma projelerinin yanı sıra, aynı zamanda bir kültür merkezi olarak da hareket ediyor.

3. Brouwerij ‘t IJ

Halk arasında ‘yel değirmeni bira fabrikası’ olarak bilinen Brouwerij ‘t IJ ünlü bir Gooier adı verilen Hollandalı makinenin altında bulunuyor. Bira fabrikası aslında bu yükselen yapıya sahip olmamakla birlikte, her biri meşhur biralarının etiketlerine damga basıyor – hepsi Gooier’ı içeriyor.

4. Anne Frank’ın Evi

Nazilerin Amsterdam’ı işgal etmesi sırasında, Anne Frank ve ailesi, Jordaan’daki gizli bir dairede saklandı. Çabalarına rağmen, sonunda yakalandılar ve toplama kamplarına gönderildiler. Savaştan sonra, bu gizli odalar Anne Frank’e, ailesine ve diğer Holokost mağdurlarına adanmış bir müzeye dönüştürüldü.

5. Het Schip

1919’da, etkileyici Hollandalı mimar Michel de Klerk, batı Amsterdam’da yeni, düşük gelirli bir konut kompleksi tasarladı. Şehrin işçi sınıfını onurlandırmak için de Klerk, şu anda Amsterdamse Okul Mimarisi ile ilişkilendirilen motif ve jestleri kullanan ayrıntılı bir bina tasarladı. Bu binanın merkez ofisi 2001’de Amsterdamse Okul Müzesi’ne dönüştürüldü.

5. Rembrandt Evi Müzesi, Amsterdam

Hollandalı usta Rembrandt van Rijn, 19 yıl boyunca Amsterdam’ın Zuiderkerk yakınlarındaki küçük bir kasaba evinde yaşadı. Bu yerde maalesef iflas onu durdurana kadar çalıştı ve ders verdi. 20. yüzyılın başlarında bu ev, şimdi Rembrandt ve öğrencilerine adanmış çeşitli sergiler içeren bir müzeye dönüştürüldü.

6. Begijnhof

Bu avlu ve şapel, Amsterdam’ın merkezindeki Spui Meydanı’nın arkasına gizlenmiş şekilde ziyaretçilerini bekliyor. Reformdan önce, bu mülk bir Katolik manastırına aitti, ancak sonunda Amsterdam Belediyesi yapıya el koydu. 1607 yılında, şapel İngilizce konuşan Protestan cemaatine verildi ve kilise o zamandan bu yana aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here