Uçak Bileti

Fransa’nın başkenti Paris, dünyanın en çok turist ağırlayan şehirlerinden biri. 12 milyonu aşan nüfusa sahip olan şehir, anıtları, sanat ve kültürel yaşamı, şık restoran, kafe ve barları, yemek kültürü ve romantizmiyle önemli bir çekim merkezi.

Dünya tarihine ışık tutan Paris, başlıca politik ve ekonomik merkezler arasında yer alıyor. Moda ve lüks alışveriş ile ismi özdeşleşen şehirde, çok sayıda müze, tarihi yapı, sanat galerisi ve doğal güzellik bulunuyor.

Paris Gezilecek Yerler

Paris-Ucak-Bileti

Işık Şehir (Ville Lumière) olarak bilinen Paris gezilecek yerler açısından çok sayıda alternatif sunuyor. Dünyanın en çok ziyaretçi ağırlayan destinasyonlarından biri olan şehirde Fransız Devrimi’ni etkileyen Place de la Bastille, dünyanın sayılı koleksiyonlarından birine sahip olan Louvre Müzesi ile EXPO için yaptırılan fakat Fransa’nın simgesine dönüşen Eiffel Kulesi ilk akla gelen gezilecek yerler arasında.

Şehrin en tanınan müzesi Louvre’da 35,000’den fazla sanat eseri bulunuyor. Mona Lisa tablosunun da olduğu müzenin önünde yılın her dönemi uzun kuyruklar oluyor.

Mobil Uygulama

Birçok meydan ve parkın bulunduğu kentte 1612 yılına tarihlenen Lüksemburg Bahçesi (Jardin du Luxembourg) Medici Ailesi’nin izlerini taşıyor. İçerisinde 100,000’den fazla eserin olduğu Pompidou Kütüphanesi (Centre Pompidou) hem mimari yapısı hem de zengin arşiviyle ziyaret edilmesi gereken noktalardan.

Güzel havaların tadını çıkarmak için tercih edilebilecek yerlerden Tuileries Parkı, Concorde Meydanı ile Louvre arasında yürümek ve dinlenmek için şık bir durak. d’Orsay Müzesi Paris’in en özel sanat galerilerinden biri. Süreli sergiler ve özel koleksiyonların bulunduğu galeride heykel, resim ve fotoğraflar görmeye değer.

Paris’i baştan başa kat eden Seine Nehri’nden şehre farklı bir açıdan bakabilmek için tekne turu yapmak gerekiyor. Ünlü opera binası L’Opéra Garnier, Fransız İmparatorluğu’nun gücü ve ihtişamını yansıtıyor.

Tepesinde Sacré Cour Kilisesi’nin olduğu Montmartre, şehrin en popüler yerlerinden. Kiliseye uğrayıp mum yakmayı ihmal etmemek gerekiyor.

Kaliteli şarapları, şık sunumlu hizmetiyle Paris restoranları oldukça ünlü. Romantizm denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden olan Paris’te özellikle çiftler için büyülü bir atmosfer var.

Paris’e Nasıl Gidilir

Paris-Nasil-Gidilir

İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Paris’e direkt uçak seferi bulunuyor. Paris uçak bileti alarak 3 saat 45 dakikalık bir yolculukla şehre ulaşmak mümkün. Şehirde en büyük havalimanı Charles de Gaulle. Orly Havalimanı ise daha çok ekonomik uçuşların gerçekleştirildiği bir merkez konumunda. Charles de Gaulle Havalimanı, şehir merkezinden 30 kilometre uzaklıkta. Orly Havalimanı ise şehir merkezine 16 kilometre mesafede.

Romantik sokakları, köklü müzeleri, birbirinden seçkin sanat galerileri ve şık restoranları ile dünyanın her yerinden milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Paris planı bir uçak bileti uzaklığında. Hayalleri ertelememek için, Paris uçak bileti alarak ilk adımı atmak gerekiyor.

Otobüs Bileti