Uçak Bileti

Aksaray, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken bir şehir. Peri Bacaları, Ihlara Vadisi, Sultanhanı Kervansarayı gibi önemli turistik noktalarıyla ünlü olan şehir, tarih ve doğa tutkunları için bir cennet. Eşsiz doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve lezzetli mutfağıyla gezginlerin radarında olan Aksaray’a ulaşım yollarına birlikte göz atalım. Aksaray nerede ve nasıl gidilir sorusuna cevap bulalım.

Aksaray Hangi Bölgede?

Aksaray Nerede

Aksaray, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan bir şehir. Ankara, Konya, Nevşehir ve Niğde illeri ile komşu. Kapadokya’nın batısında, Nevşehir’e yakın bir konumda yer alıyor.

Aksaray yol tarifi burada.

Aksaray’a Nasıl Gidilir?

Isparta’ya nasıl gidilir sorusunun farklı cevapları var. Tren yolu ile, karayoluyla ya da uçak ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Aksaray’a ulaşım konusunu 3 başlık altında detaylıca anlatacağım.

Mobil Uygulama

Aksaray’a Uçak İle Ulaşım

Aksaray Nerede uçak

Aksaray’da bir havaalanı yok. Şehre hava yoluyla ulaşım sağlamak isteyenler için, Aksaray’a en yakın havalimanı, Nevşehir Kapadokya Havalimanı. Nevşehir Havalimanı-Aksaray arası mesafe 77 km, yaklaşık 1.30 saat sürüyor. Havalimanından Aksaray’a ücretli servislerle ulaşabilirsiniz.

Nevşehir uçak bileti seçenekleri için web sitemizi ziyaret edin.

Aksaray’a Kara Yolu İle Ulaşım

Aksaray Nerede otobüs ile ulaşım

Aksaray’a kara yolu ile ulaşım oldukça yaygın ve kolay. Şehre kendi aracınızla ya da otobüs ile ulaşabilirsiniz. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden Aksaray’a otobüs firmaları düzenli seferler düzenliyor.

Bazı illerden Aksaray’a olan mesafeler şöyle;

  • İstanbul-Aksaray arası 6 sa. 49 dk. (666,5 km) O-4 üzerinden
  • Ankara-Aksaray arası 2 sa. 37 dk. (238,2 km) Ankara – Tarsus Otoyolu/Niğde – Ankara Otoyolu/O-21 ve Ankara – Adana Yolu/D750/E90 üzerinden
  • İzmir-Aksaray arası 8 sa. 17 dk. (690,2 km) D300/E96 ve D300 üzerinden

Aksaray otobüs bileti fiyatlarını web sitemizden karşılaştırabilir size en uygun bileti satın alabilirsiniz.

Aksaray’a Tren Yolu İle Ulaşım

Aksaray'a tren ile ulaşım

Aksaray’a tren yolu ile ulaşım da mümkün ancak demiryolu ağı daha kısıtlı. Şehre demiryolu ile ulaşım sağlamak isteyenler için öncelikle Ankara-Kayseri hattındaki trenlerden faydalanabilirler. Ankara’dan kalkan trenlerle Aksaray’a ulaşım mümkün.

Aksaray’ın İlçeleri

Aksaray'ın İlçeleri

Aksaray’da 1 merkez ilçe olmak üzere toplam 7 ilçe bulunuyor.

Aksaray’ın İlçeleri

  1. Aksaray Merkez
  2. Ağaçören
  3. Eskil
  4. Gülağaç
  5. Güzelyurt
  6. Ortaköy
  7. Sarıyahşi
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here