Uçak Bileti

Kanada’nın başkenti ve dördüncü büyük kenti Ottawa, Ottawa Vadisi’nde kurulu, Ottawa Nehri’nin Ontario tarafında yer alan, ülkesinin kültürel ve entelektüel merkezi. Ottawa, çok sayıda müzeyi, galeriyi, üniversite ve sanat merkezlerini içerisinde barındıran, büyüleyici tarihi mirasları, şehri çevreleyen geniş yeşil alanları ve Avrupa şehirlerine has bohem atmosferiyle Kanada’nın en dikkat çekici şehirlerinden. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Rideau Kanalı arasından Quebec’in Gatineau Tepeleri’ne göz kırpan, modern bir sosyal merkez olan Ottawa’da gezilip görülecek pek çok yer bulunuyor.

Ottawa Gezilecek Yerler

​Tarih, sanat ve doğanın keyfini sürebileceğiniz Ottawa’nın, renkli ve canlı atmosferi her yaştan ziyaretçiyi memnun etmeyi biliyor. Ottawa müzeleri ise İngiliz, Fransız ve yerel sanatların karışımından oluşan yenilikçi Kanada sanat eserlerini sergiliyor. Ottawa’nın büyülü havasını, muhteşem manzaralara sahip yemyeşil vahşi yaşam parklarında soluyabilir, kış festivalleri ve pamuk gibi karlarıyla buz pateni yapabilir veya Hayaletli Yürüyüş turlarına katılabilirsiniz. Ottawa’da yapılabilecek en ilginç şeylerden biri olan yürüyüşte, Fairmont Laurier Şatosu, Bytown Müzesi ve Ottava Hapishanesi’ne heyecan verici ve ilginç hayalet hikâyeleri ile turlar düzenleniyor.

1. Parlamento Tepesi

Kanada demokrasinin kalbinin attığı Parlamento Binalarını içerisinde barındıran Parlamento Tepesi, Ottava Nehri’nin kıyısında yemyeşil geniş bir alan içerisine kurulu. 18. yüzyılda, Gotik mimari stili ile inşa edilmiş olan Parlamento Binaları, ülkenin ulusal sembolü.

2. Rideau Kanalı

Kingston’dan Ottawa’ya Kuzey Amerika boyunca 202 km boyunca uzanan tarihi Rideau Kanalı, 19. yüzyılda inşa edilmiş zamanının en büyük mühendislik harikalarından biri olarak kabul ediliyor. Kanada’nın sembollerinden olan UNESCO mirası kanalda yazları sandal sefası, kışın donduğunda da buz pateni yapabilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Kanada Ulusal Sanat Galerisi

Kanada Ulusal Sanat Galerisi, 1880’den bu yana içerdiği koleksiyonlar, öğrencilere sunduğu prestijli burslar ve eğitimler ile dünyaca ünlü bir galeri. Çağdaş resim, yerel sanatçıların çalışmaları ve uluslararası resim koleksiyonlarına ait birçok sergiyi bünyesinde barındırıyor. Müze içerisinde bir restoran ve hediyelik eşya mağazası da yer alıyor.

4. Kanada Doğa Müzesi

Kanada’nın yerel bitki örtüsünü ve hayvanlarını daha yakından tanımak ve tarih boyunca elde ettikleri gelişim ve değişimler hakkında değerli bilgiler edinmek için ziyaret edebileceğiniz Kanada Doğa Müzesi içerisinde bulunduğu göz alıcı mimariye sahip kale biçimindeki bina nedeniyle Kale olarak da biliniyor.
1912’de kurulan ve eşsiz galerilerden oluşan müzeyi, mutlaka gezin.

5. Kanada Havacılık Müzesi

Kanada Havacılık Müzesi’nin üçgen binası, uçmaya ve havacılığa meraklılar için hayallerinin gerçeğe dönüştüğü bir mekân. Dünyanın en eski ve klasik havacılık araçları koleksiyonuna sahip olan müze, Kanada havacılık tarihine ilişkin oldukça renkli ve detaylı bilgiler de içeriyor. 

6. Ottava Belediye Binası

Birbirine bağlı 2 binadan oluşan Ottava Belediye Binası Kompleksi, Laurier Meydanı’na bakan Modern Belediye Binası ve Elgin Sokağı’na bakan 19. yüzyıldan kalma tarihi miras olarak kabul edilen görkemli Miras Binası. Gotik mimarisiyle göz kamaştıran binada belediye başkanının ve kabinenin ofisleri yer alıyor.

7. Dünya Döviz Plazası

Metcalfe ve O’Connor Sokaklarını kapsayan bir blok boyunca görebileceğiniz Dünya Döviz Plazası, kentin en görkemli yapılarından biri. 20 katlı gökdelen, Ottawa’da iş dünyasının kalbinin attığı bir merkez olan bina, dış cephesi kadar, iç dekorasyonuyla da göz kamaştırıyor. Dünya Döviz Plazası’nın en ilgi çekici özelliklerinden biri de tavanlarından sarkan gerçek boyutlu dev beyaz balina ve boynuzlu balina maketleri.

8. Place De Ville

Ottava şehir merkezinde yer alan Place de Ville, gökdelenlerden oluşan ve tüm binalar birbirlerine yer altındaki bir alışveriş merkeziyle bağlı, Ottawa’nın en modern bölgesi. A, B, C ve Podium binalarından oluşan Place de Ville, Ottawa’nın en uzun binası olarak da biliniyor. C Binası’ndan Ottava’yı en yüksekten görme şansına sahip olabilirsiniz. Place de Ville hem iş hem de eğlence hayatının odak noktası.

Ottawa’ya nasıl gidilir

Ottawa’ya Türkiye’den direkt uçuş bulunmamakla birlikte, Avrupa ve Amerika aktarmalı olarak, Air Canada, THY, Lufthansa, Air France, KLM, American Airlines, British Airways, United Airlines havayolları aracılığıyla ulaşım mümkün. Şehir merkezine 10 km mesafedeki Ottava Uluslararası Havalimanı’nda olmak için yapmanız gereken tek şey ise bir Ottawa uçak bileti almak!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here