Uçak Bileti

Alsace Şarap Yolu üzerinde yer alan ve Fransa‘da şarabın başkenti olarak ünlenen Colmar, rengarenk görünümlü evleri ve daracık sokaklarıyla fotoğraf karelerini andıran büyüleyici bir kasaba. Fransa gezilerinin en popüler ziyaret noktalarından biri olan ve 9. yüzyıla dek uzanan köklü geçmişiyle görenleri çok eski çağlara götüren bu şirin kasaba, balayı çiftleri ve romantik aşıklar için muhteşem bir seyahat adresi. Eğer siz de rüya tadında bir tatil yaşamak istiyorsanız, tercihinizi Colmar’dan yana yapabilirsiniz.

Colmar’da Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Petite Venice

Petite Venice (Küçük Venedik), adından da anlaşılacağı üzere Venedik’e çok benzeyen bir yer. Rengarenk evler ve daracık kanallarla masal diyarlarını andıran Petite Venice’e gittiğinizde gondol sefası sürüp, hoş manzaranın tadını çıkarın. Petite Venice‘e gitmek için en doğru zamanın yağmurların kesildiği bahar ve yaz ayları olduğunu da unutmayın.

2. Maison de Têtes

Günümüzde otel ve restoran olarak kullanılan ve kasabanın en ünlü yapılarından biri olan Maison des Têtes (Kafalar Evi), şaşırtıcı bir mimariye sahip. Dışarıdan bakıldığında şeker hamurundan yapılmış hissi uyandıran bu binanın üzerinde küçük küçük kafa figürleri yer alıyor. Siz de konaklamak ya da bir öğle yemeği molası vermek için buraya uğrayabilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Marché Couvert

Seyahatlerinde yerel pazarları gezmekten hoşlananlar Marché Couvert, sizin için oldukça ideal bir ziyaret adresi. Petite Venice‘te kurulan bu kapalı halk pazarında, rengarenk tezgahların büyüsüne kapılıp alışverişin ucunu kaçırmamaya dikkat edin. Eğer alışveriş yapmak gibi bir niyetiniz yoksa cüzdanınızı arkadaşınıza verseniz iyi olur. Zira buradaki tezgahların cazibesine kapılmamak biraz zor olabilir.

4. Özgürlük Heykeli

ABD’nin simgesi olan ve Colmarlı Heykeltraş Frédéric Auguste Bartholdi tarafından tasarlanan Özgürlük Heykeli‘nin bir kopyası da Colmar’da sergileniyor. Şehrin hemen girişinde yer alan bu devasa kopya, ABD’ye gidip Özgürlük Heykeli’ni görmeye fırsat bulamayanlar için bir alternatif olabilir.

5. Bartholdi Müzesi

Unterlinden Müzesi, Oyuncak Müzesi, Doğal Tarih Müzesi gibi çok sayıda müzeye ev sahipliği yapan bu şehirde, görülmesi gereken bir diğer önemli yer ise Bartholdi Müzesi (Musée Bartholdi). Burası Heykeltraş Frédéric Auguste Bartholdi’nin doğduğu ev. Yıllar içerisinde müzeye dönüştürülerek ziyarete açılan ve içinde ünlü sanatçının eserlerinin sergilendiği bu ev, göz alıcı çiçeklerle süslü bahçesiyle de biliniyor.

İlk bakışta kurabiyeyi andıran ilginç ama şirin yapılarla süslü bu kasabada, huzur dolu bir seyahat planı yapanlar uçak bileti fırsatlarına göz atabilir.

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here