Uçak Bileti

Tarihi İpek Yolu ve Baharat Yolu üzerinde yer aldığı için kültürel, ticari ve ekonomik anlamda Asya ile Avrupa arasında önemli bir köprü konumunda bulunan Kazakistan Cumhuriyeti, tarihi ve kültürel güzellikleriyle hayranlık uyandırıyor.

130 farklı ülkeden vatandaşı bulunan çok uluslu bir coğrafyaya sahip olan Kazakistan’da, nüfusun yüzde 66’sını Kazaklar, yüzde 21’ini Ruslar ve geri kalan yüzde 13’lük kesimini ise Ukraynalılar, Özbekler, Almanlar ve Tatarlar oluşturuyor. Resmi dili Kazakça olan Kazakistan’da İngilizce ve Rusça bilenlerin sayısı da oldukça fazla. Bu nedenle yapacağınız seyahatlere iletişim sorunu yaşamak gibi bir kaygı duymanıza gerek kalmıyor.

Kazakistan’da Gezebileceğiniz 5 Turistik Şehir

1. Almatı

Ülkenin ilk başkenti unvanını taşıyan Almatı, kış sporlarına elverişli yapısıyla bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri konumunda. Aynı zamanda ülkenin en büyük ve en kalabalık şehri olan Almatı, tarihi ve turistik yapılarıyla da öne çıkıyor. Şehirde görülebilecek turistik yerler arasında, Cumhuriyet Meydanı, Ascension Ortodoks Katedrali ve Panfilov Parkı da bulunuyor.

Mobil Uygulama

2. Astana

Ülkenin ikinci büyük şehri ve başkenti olan Astana da, gezilecek yerler açısından oldukça zengin. Şehirde, Hazret Sultan Camii, Ulusal Müze, Barış Sarayı, Astana Opera Bale ve Tiyatro Salonu, Nur Astana Cami, Astana Arena Stadyumu, Assumption Rus Ortodoks Katedrali gibi görülmeye çok sayıda turistik ve önemli yapı yer alıyor.

3. Çimkent

Ülkenin üçüncü büyük kenti olan Çimkent, 11. yüzyıla kadar uzanan zengin tarihi ve antik mimarisiyle ülkenin en etkileyici yerleşim yerlerinden biri.Geniş caddeleri, kalabalık pazarları ve canlı gece hayatı ile ülkenin en gelişmiş sanayi ve kültür merkezleri arasında gösterilen Çimkent’te Otrar, Sayram ve Türkistan antik kentleri turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden.

4. Aktav

Kazakistan’ın Hazar Denizi kıyısında bulunan Aktav, ülkenin zengin petrol ve gaz yataklarına ev sahipliği yapıyor. Dinamik ve hızlı gelişen yapısıyla ziyaretçilerine keyifli bir seyahat imkânı sunan bu şehir, göz alıcı kumsallarıyla yaz tatillerinin sevilen adreslerinden. Her yıl binlerce yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Aktav sahilleri, rengârenk ve hareketli atmosferiyle büyülüyor.

5. Aktobe

Asya ile Avrupa’nın buluştuğu Ural Dağlarının güneyinde konumlanan Aktobe, Kazakistan’ın en zengin şehirlerinden. Aktobe Müzesi, Aliya Moldagulova Müzesi ve Aktobe Tiyatrosu gibi çok sayıda turistik adresi bulunan şehir, ülkedeki gece hayatının da en canlı geçtiği yerlerden. Kumsalları, kafeleri, restoranlarıyla gençlerin buluşma noktası olan şehir, ülkenin popüler yerleşim yerlerinden biri.

Türk vatandaşları, Kazakistan’da 30 gün boyunca vizesiz seyahat edebiliyor. Siz de ülkenin birbirinden etkileyici şehirlerini ve renkli dünyasını keşfetmek istiyorsanız, Kazakistan uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here