Uçak Bileti

Geleneksel el sanatları, leziz yemekleri ile öne çıkan mutfağının yanı sıra birbirinden etkileyici tarihi ve doğal güzellikleriyle de Türkiye‘nin önemli yerleşim yerlerinden biri olan Uşak, turistlerin ilgisini çekecek cazip seçeneklere ev sahipliği yapıyor. İşte Uşak ziyaretinde görebileceğiniz eşsiz turistik adreslerden bazıları.

Uşak Gezisinde Görülmesi Gereken 4 Turistik Adres

1. Ulubey Kanyonları

Uşak’ın güney ve güneybatı kesiminde yer alan 72 kilometre uzunluğundaki Ulubey Kanyonları, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden ana kanyona bağlı onlarca büyük kanyondan oluşuyor. Amerika’daki Büyük Kanyon’dan sonra dünyanın en büyük 2. kanyonu olan Ulubey Kanyonları, şehirdeki turizmi canlandıran en önemli doğal güzelliklerden.

2. Clandıras Köprüsü

Mobil Uygulama

Banaz Çayı üzerinde yer alan Clandıras Köprüsü, Lidyalılar tarafından kral yolu üzerinde su kemeri olarak yaptırılmış. Roma dönemine ait geçkili taşlardan oluşan köprü, etkileyici görünümü ile fotoğraf meraklılarını da cezbediyor. Karahallı ilçesinde yer alan köprü, Banaz Çayı üzerine yaklaşık 2500 yıl önce inşa edilmiş.

3. Sebaste (Selçikler)

Sivaslı ilçesinin yaklaşık iki kilometre güneybatısında konumlanan Sebaste şehri, Roma İmparatoru Augustus tarafından Milattan Önce 20 yılında Sebaste adıyla kurulmuş. Roma Dönemi’nde inşa edile 12 önemli şehirden biri olarak anılan ve Milattan Sonra 9. yüzyılda yakın çevresindeki kentlerin piskoposluk merkezi haline gelen şehir, bölgenin en önemli tarihi yerlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

4. Taşyaran Vadisi

Şehir merkezine ortalama 50 kilometre uzaklıkta Uşak-İzmir Karayolu üzerinde bulunan Taşyaran Vadisi, Gediz Nehri’nin çevredeki taşları aşındırmasıyla meydana gelen jeolojik bir oluşum. Özellikle bahar ve yaz aylarında göz alıcı bir güzelliğe bürünen vadi, doğa yürüyüşleri yapmak isteyenler için de oldukça cazip.

Bu tarihi şehre havayolu ile gitmek isteyenler, Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde bulunan bölgesel bir havalimanı olan Zafer Havalimanı’na iniş yapıyor. Zafer Havalimanı’ndan, Uşak iline hareket eden servis araçları ise seyahati kolaylaştıran etkenlerden biri. Siz de, Kütahya uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, bu eşsiz şehri keşfedebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here