Uçak Bileti

Adını şehir merkezinde bulunan kaleden alan Afyonkarahisar, Milattan Önce 3000’li yıllara uzanan geçmişi ile Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biri. Birbirinden etkileyici tarihi yapılara ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan şehir, şifa dağıtan kaplıcalarıyla da adından söz ettirmeyi başarıyor.

Afyonkarahisar’da Görülecek 5 Etkileyici Yer

1. Afyonkarahisar Kalesi

Şehir merkezinde bulunan Afyonkarahisar Kalesi, 226 metre yüksekliğinde volkanik bir kaya kütlesi üzerinde yer alıyor. İlk kurulduğu yıllarda Hapanuva, Roma ve Bizans döneminde Akroenos, Selçuklular döneminde ise Larahisar ismini alan kalenin zirvesinde, Frigler döneminden kalma kültürel izler görülüyor.

2. Afyonkarahisar Müzesi

Mobil Uygulama

Cumhuriyet döneminde kurulan Afyonkarahisar Müzesi, 1933 yılında Müze Müdürlüğüne dönüştürülmüş. İçerisinde yer alan Arkeoloji Müzesinde oldukça ihtişamlı ve zengin bir koleksiyon sergilenen yapı, Eski Tunç, Hitit, Frig, Lidya, Hellenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlere ev sahipliği yapıyor.

3. Mevlevi Camii ve Mevlevihane

Konya’daki Mevlevihane’den sonra Türkiye’deki en önemli mevlevihane olarak bilinen Mevlevi Camii ve Mevlevihane, 13. yüzyıl döneminde inşa edilmiş. 1900’lü yılllarda çıkan bir yangın sonucunda büyük hasar gören ve 2. Abdülhamit’in emri ile yeniden onarılan cami, günümüzde oldukça ilgi gören bir dini yapı olarak dikkat çekiyor.

4. Zafer Müzesi

Şehrin ilk belediye binası olarak 1913 ve 1915 yılları arasında yaptırılan Zafer Müzesi, 370 metrekare bir alan üzerinde yer alıyor. İki katlı bina içerisinde toplam 19 oda, bir toplantı salonu ve bir de sergi salonu bulunuyor. Müze, Başkomutan Meydan Muharebesinin planlandığı ve taarruz emrini verildiği yer olması nedeniyle de oldukça ilgi çekiyor.

5. Millet Hamamı

Çifte hamam olarak inşa edilen tipik bir Osmanlı eseri olan Millet Hamamı, Ermeni ustalar tarafından yapıldığı için yörede, ‘Gavur Hamamı’ ismiyle de anılıyor. Günümüzde kültür ve semt evi olarak hizmet veren hamamın, 17. yüzyıl zamanında yapıldığı tahmin ediliyor.

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde yer alan Zafer Havalimanı’ndan, hareket eden servis araçları sayesinde bu tarihi şehre kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Unutulmaz bir seyahat için Kütahya uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here