Uçak Bileti

Kuzey İtalya’da, Toskana Bölgesi’nin başkenti olan Floransa, kısa bir dönem İtalya Krallığı’na başkentlik yapma unvanını da taşıyor. Arna Nehri çevresine kurulan şehir, İtalya ve Avrupa’nın önemli ticaret merkezlerinden biri.

İtalyan Rönesansının doğum yeri olarak bilinen Floransa, kültürü, mimarisi ve sanatıyla dünyanın en ünlü turizm şehirlerinden biri. 1 milyona yakın nüfusa sahip olan kentte önemli sanat galerileri, müzeler ve mimari yapılar bulunuyor.

Floransa Gezilecek Yerler

Floransa-Gezilecek-Yerler

İlgi alanında tarih ve sanat olan kişiler için adeta cennet olan Floransa gezilecek yerler açısından oldukça zengin. Leonardo da Vinci ve Michelangelo bu tarihi şehirde yetişen dünyaca ünlü sanatçılar arasında.

İtalyan kültürü, sanatı ve edebiyatının tam anlamıyla görülebildiği bir şehir olarak ifade edilen bu yüzden Gerçek İtalya yakıştırması yapılan Floransa’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında, Piazza Della Signoria, 10. yüzyılda inşa edilen köprü Ponte Vecchio, Boboli Bahçeleri, Galleria dell Accademia, Palazzo Pitti ve Galleria degli Uffizi bulunuyor.

Mobil Uygulama

80’den fazla müzenin ve sanat galerisinin bulunduğu şehir Açıkhava müzesi özelliği taşıyor. Della Signoria Meydanı, şehrin sosyal ve politik merkezi konumunda. Paha biçilemez heykellerin bulunduğu meydan yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğruyor. Mikelanj’ın Davud’u, mitolojik kahraman Perseus heykeli ve Bandinelli’nin Herkül’ü meydanda ziyaretçileri bekliyor.

Galleria dell Accademia, Avrupa’nın ilk resim okulu. 13-16. Yüzyıllar arasında İtalyan ressamlara ait eserlerin sergilendiği galeri, şehrin en etkileyici yerlerinden. Medici tarafından 1581 yılında kurulan Galleria degli Uffizi’de Rönesans etkisi taşıyan sanatçıların heykelleri ve resimleri bulunuyor.

Duomo Katedrali, şehrin sembollerinden. San Miniato al Monte Kilisesi de şehrin en yüksek yamacında güzel bir manzaraya sahip. Kenti ikiye ayıran Arno Nehri kıyısında köprülerin üzerinden geçerek dar ve tarihi sokaklarda tarihi atmosfere tanıklık ediliyor.

Floransa’ya Nasıl Gidilir

Floransa-Nasil-Gidilir

Türkiye’den Floransa’ya direkt uçak seferi bulunmuyor. İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 2 saat 40 dakikalık yolculukla Bologna Guglielmo Marconi Havalimanı’na gitmek mümkün. Floransa Bologna arası 105 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Bu mesafeyi trenle kat etmek mümkün.

Tarihin izlerine tanıklık eden, mimari ve sanatın en güzel örneklerinin görüldüğü Floransa, İtalya’nın en güzel şehirlerinden biri. Bir uçak bileti uzaklığında olan bu şehir için uygun uçak bileti fırsatlarını araştırmaya hemen başlayın.

Otobüs Bileti