Uçak Bileti

İtalya’nın kuzeyinde, Lombardiya Bölgesi’nde bulunan Como Gölü, birçok ünlü ismin tatil için tercih ettiği bir destinasyon. 146 kilometrekarelik göl, İtalya’nın en büyük üçüncü gölü. Madonna, George Clooney, Gianni Versace ve Ronaldinho gibi ünlü isimlerin göl kıyısında evi bulunuyor.

Mimari tarzı, kültürü ve tarihiyle İtalya’nın en etkileyici şehirlerinden biri olan Milano’nun yanı başındaki Como Gölü, zamanın ilerlemediği, doğanın korunduğu masalsı bir güzellikte.

Como Gezilecek Yerler

Como-Gezilecek-Yerler

Lombardiya kıyılarında tatil denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Como Gölü, yemyeşil bitki örtüsü, masmavi suları, meyve ve zeytin ağaçlarıyla sarılı coğrafyası ve üzüm bağlarıyla dingin, sakin ve sessiz bir tatil vadediyor.

Como gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler arasında Como Gölü’nde tekne turu, fünikülerden manzarayı seyretmek, katedral ziyareti, Villa Olmo bahçeleri, kasabada yürüyüş ve San Fedele Kilisesi bulunuyor.

Mobil Uygulama

Gölü yüksekten seyretmek ve muhteşem manzaranın tadını çıkarmak için Brunate-Como arasında 19.yüzyıldan bu yana çalışan fünikülere binmek gerekiyor. Eski İtalyan köyü Brunate meydanı ve sokaklarıyla zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Como Gölü’nün ismini aldığı kasaba sevimli kafeleri, şık restoranları, minik barları, tasarım dükkanları ve mağazalarıyla göle gelenlerin zaman geçirdiği bir nokta.

Rönesans ve Gotik mimarinin en iyi örneklerinden biri olan Como Katedrali, bu katedralin yanı başındaki San Federe Kilisesi, Sant’Abbondio Kilisesi ve Vittoria Kapısı kasabanın tarihi yapılarından.

Göl tekne turlarıyla Bellagio, Varenna’yı gezmek, daha uzun vakti olanlar için ise Bellagio’dan Cernobbio ve Tremezzo’yu da rotaya eklemek mümkün. Tekne turu sırasında kasabanın etkileyici doğası ve birbirinden özel göl kıyısındaki evlere göz gezdirmeyi unutmayın.

Lezzetli yemeklerle ilgilenenler için Como’da özel gastronomi turlarının olduğunu da hatırlatmak gerekiyor.

Como Gölü’ne Nasıl Gidilir

Como-Nasil-Gidilir

Como’ya en yakın havalimanı Milano şehrinde. İstanbul Atatürk Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftanın 7 günü Milano’ya direkt uçak seferi bulunuyor. Milano Havalimanı-Como arasında 60 kilometrelik bir mesafe var. Bu mesafe araçla 50 dakika sürüyor. Bir başka alternatif de Milano Bergamo Havalimanı. 93 kilometre uzaklıktaki bu havalimanına İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan sefer bulunuyor.

Etkileyici manzarası, birbirinden güzel mimari yapıları ve doğasıyla Avrupa’nın en güzel seyahat destinasyonlarından biri olan Como’ya bir uçak bileti ile ulaşmak mümkün. Seyahat planı yapanların uygun uçak bileti bakmaları yeterli.

Otobüs Bileti