Uçak Bileti

Geçmişte 13’ten fazla medeniyete ev sahipliği yaptığı bilinen bir medeniyetler beşiği olan Hatay, zengin kültürünün yanı sıra birbirinden leziz tatlarıyla gurmelerin övgüsünü kazanan yemekleriyle de hayranlık uyandırıyor. Maviyi ve yeşili buluşturan doğası ve tarihi dokusu ile muhteşem bir coğrafya olan Hatay, Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken şehirlerinden biri.

Hatay’da Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Titus Tünelleri, Samandağ

UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Titus Tünelleri‘nin geçmişi Milattan Önce 300 yıllarına dayanıyor. Dağdan gelebilecek sel sularını önlemek amacıyla yapılan tünellerin toplam uzunluğu 138, yüksekliği ise 7 metreyi buluyor.

2. Beşikli Mağarası, Samandağ

Mobil Uygulama

Samandağ ilçesinin Çevlik köyünde bulunan Beşikli Mağara‘da farklı bölümlerden oluşan 12 kaya mezarı yer alıyor. İçerisindeki sandukalı mezarlar nedeniyle ‘Beşikli’ ismiyle anılan mağara ünlü Titus Tünelleri‘ne ise yaklaşık 100 metre uzaklıkta.

3. Harbiye Şelaleleri, Antakya

Küçük küçük birkaç şelaleden oluşan Harbiye Şelaleleri, doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenlerin tercihi. Antakya şehir merkezine ortalama 7-8 kilometre mesafedeki bu alanda şelalelerin yarattığı serinlik eşliğinde yemeğinizi yeme fırsatı bulabilirsiniz. Zira çevrede aralarında seçim yapabileceğinizi irili ufaklı çok sayıda restoran bulunuyor.

4. Habibi Neccar Camii, Antakya

Roma dönemine ait bir Pagan tapınağı üzerine inşa edilen Habibi Neccar Camii‘nin,7. yüzyıla dayanan geçmişi ile Türkiye’nin en eski camii olarak tahmin ediliyor. Biri yuvarlak kemerli biri ise sivri sağır kemerli iki kapıdan girilen camii, şehrin en çok ziyaret edilen turistik ve dini yapılarından biri.

5. Hatay Arkeoloji Müzesi

Koleksiyonların daha rahat ve estetik şekilde sergilenmesi için yapılan ve 2014 yılında kullanıma açılan Hatay Arkeoloji Müzesi, dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi olarak biliniyor. Müze geçtiğimiz sene içerisinde çeşitli restorasyon sorunları ile gündeme gelmiş ve bu nedenle restorasyon çalışmaları bir süreliğine durdurulmuştu.

Hatay uçak bileti kampanyalarını inceleyip, Türkiye’nin en renkli ve zengin coğrafyalarından birine doğru yola koyularak, unutulmaz zamanlar yaşayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here