Uçak Bileti

Aydın’ın sahil ilçesi Kuşadası, Türkiye’de turizmin ilk başladığı yerlerden. Çok sayıda konaklama tesisi, devremülk, tatil köyü ve yazlık sitenin bulunduğu ilçe Aydın’la İzmir arasında sınır oluşturuyor.

Aydın’ın kuzeybatısında Ege Denizi boyunca uzanan ilçe Türkiye’nin en önemli kruvaziyer limanlarından birine de sahip. Bu limana heryıl binlerce turist gemiler aracılığı ile geliyor. Aynı zamanda bu limandan Yunanistan’ın Sisam (Samos) adasına feribot seferleri de yapılıyor.

Kuşadası’nın ne zaman kimler tarafından kurulduğu kesin olarak bilinmiyor. Efes kentine bağlı Neopolis ismiyle İyonlar tarafından kurulduğu tahmin edilen şehir, uzun yıllar boyunca bölgenin en önemli limanlarından biri olmuş. Günümüzde Efes Antik Kenti’nin de liman özelliği düşünüldüğünde Efes ile Kuşadası’nın birlikte, bölge ticaretinde önemli bir yere sahip olduğu tahmin ediliyor.

Pilavtepe eteklerinde, Andızkulesi ismini taşıyan bölgede ilk kez kurulan Kuşadası günümüzdeki yerine ulaşım güçlüğü nedeniyle taşınmış. Yeni İskele adı verilen bu bölgenin o dönemki adı Scala Nuova.

Mobil Uygulama

Bölgenin kültür, sanat hayatı ve özellikle eğlence yaşamı ile tanınan şehri olan Kuşadası’nda çok sayıda eğlence mekanı, müze, sanat galerisi bulunuyor. İlk çağlardan günümüze çok sayıda medeniyetin izini taşıyan yerleşim yeri Türk turizminin ilk adımlarının atıldığı yer olarak da biliniyor.

Bu yüzden Kuşadası’nda çok sayıda otel ve turistik tesis bulunuyor. Plajları, doğal güzellikleri, Dilek Yarımadası Milli Parkı ile turistik çekim merkezi olan Kuşadası, 1413 yılında girdiği Osmanlı egemenliğinin de izlerini taşıyor. Günümüzde Kervansaray ve ilçeyi kuşatan surlar Osmanlı zamanından kalma simge yapılar.

Hem yaz hem de yılın diğer dönemlerinde ziyaretçilerini etkilemeyi başaran Kuşadası, ülkemizin en güzel tatil rotalarından biri.

Kuşadası’na Nasıl Gidilir

Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’e 71 km, İzmir’e 96 km, Selçuk’a 25 km, Efes Antik Kenti’ne 15 km, Bodrum’a ise 157 km uzaklıkta bulunan Kuşadası’na en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı. 1 saat gibi kısa bir sürede ulaşılabilen havalimanı aracılığı ile Kuşadası’na ulaşmak mümkün. Bunun için İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atmak gerekiyor. Türkiye’nin dört bir yanından şehirlerarası otobüs ve özel araçla karayoluyla da Kuşadası’na gelinebiliyor.

Kuşadası otobüs bileti seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here