Uçak Bileti

Bütün yıl yapılan tatil planı için hazırlanan bütçe tatilin daha keyifli geçmesi için en önemli unsurlardan. Sorunsuz, doya doya yaşanılacak bir seyahat için sürekli hesap yapmak, her adımda bir sonraki adımı düşünmek yorucu olabiliyor.

Çoğu zaman seyahat hazırlığı yapılan süreçte planlı ve istikrarlı olmak, daha kolay ve fazla düşünmeye gerek bırakmayan bir seyahati sağlamak için fazlasıyla yeterli oluyor. Bu yüzden seyahate çıkmadan önce ekonomik tatil yapmak için önerilere göz atmak sonradan pişman olmamak için önemli.

Ekonomik Seyahat İçin Öneriler

1. Harcama planını belirleyin

Seyahate çıkmadan önce harcama kalemlerine karar vermek, ona göre bir şablon oluşturmak sonrası için oldukça işe yarar bir yöntem. Uçak bileti, konaklama giderleri, yeme-içme, hediyelik eşya gibi bütçe kalemlerini yazılı hale getirmek ve ona göre hareket etmek, seyahat boyunca gereksiz stres yaşamayı en başından engelliyor.

Mobil Uygulama

2. Esnek Olun

Seyahat planı yapanların en çok hatalı oldukları konulardan biri tarihe karar vermek. Tüm dünyanın benzer zamanlarda tatile çıktığını varsayarak resmi tatil, bayram, yılbaşı ve özel günlerde bir yere gitmek istemenin ekstra maliyeti olacağını düşünmek gerekiyor. Bu yüzden takvimi ne kadar esnek tutarsanız o kadar düşük bütçeli bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

3. Destinasyon Seçimi Önemli

Gidilecek şehrin ve ülkenin ekonomisini gitmeden önce araştırmak iyi bir yöntem. Kimi ülkelerin özellikle konaklama, yeme-içme gibi konularda çok pahalı, bazı ülkelerin ise farklı konularda daha cazip olduğu bir gerçek. Bu yüzden özellikle birden fazla şehir ya da ülkenin olduğu seyahat planı yaparken ucuz olanda daha çok zaman geçirme ya da konaklamayı ucuz olanda sürdürme seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

4. Süpermarketler Can Kurtarır

Yurtdışına adımınızı atar atmaz başta yeme-içme olmak üzere her türlü ihtiyacınızı market, süpermarket ve bakkallardan sağlayın. Popüler meydan, anıt ya da müze çevresinden alışveriş yapmayın. Süpermarketlere girerek fiyat analizi yapmak bulunduğunuz ülke ve şehirle ilgili genel durum hakkında iyi bir kaynak oluşturuyor. Süpermarkette baktığınız su fiyatını standart bir markete girdiğinizde karşılaştırarak daha ucuza nasıl seyahat edeceğinizi fark edebilirsiniz.

5. Fazlalıklardan Kurtulun

Seyahat boyunca zihninizin açık olması da önemli. Bu yüzden gereksiz eşya, kitap, kıyafet gibi hem zihninizi hem de bedeninizi yoran her şeyden uzaklaşmayı deneyin. Hayat çok kısa ve çok güzel. Gereksiz her şeyi hayatınızdan çıkararak ekonomik seyahatin ilk adımını atabilirsiniz.

Şimdi hemen gitmek istediğiniz yer için uçak bileti seçeneklerine göz atın ve hareketin ilk adımını başlatın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here