Uçak Bileti

Seyahat etmeyi planlayanların en çok düşündüğü konuların başında bütçe tasarrufu geliyor. Birçok insan parasal konularda duyduğu endişeler yüzünden seyahatini erteliyor ve para biriktirdikten sonra seyahate çıkmayı düşünüyor.

Seyahat etmek, yeni yerleri keşfetmek için çok büyük bütçelere ihtiyaç yok. Bazı ipuçlarına dikkat ederek ekonomik seyahat etmek oldukça kolay. Seyahat öncesi hayata geçirilecek birkaç adımla bütçede sağlanan tasarruf daha çok yer görmeye yardımcı oluyor.

Seyahatte Tasarruf İçin 5 Öneri

1. Seyahat aplikasyonlarını yükleyin

Teknolojinin hayatımıza dahil olmasıyla birlikte birçok şey akıllı telefonlarımıza, tabletlerimize girdi. Farklı aplikasyonlarla birçok şehirde ne nerede daha ucuza yenir, ücretsiz giriş yapılabilen mekanlar nerelerdir ya da hangi müze hangi gün ücretsiz giriş hakkı tanıyor gibi sorulara yanıt alabiliyoruz. Farklı aplikasyonlarla indirimli seyahat mümkün.

Mobil Uygulama

2. Su şişesi vazgeçilmez

Seyahate çıkılan tüm destinasyonlarda çantada küçük bir su şişesi taşımak hayat kurtarıyor. Birçok şehirde bulunan sokak çeşmelerinden doldurulan su şişesi gereksiz harcama yapmayı engelliyor. Hava yolculuğunda yanınıza alamayacağınız şişeyi ilk fırsatta karşınıza çıkan süpermarketten alabilirsiniz.

3. Paket turlara göz atın

Yurt dışı seyahatlerde farklı seyahat firmalarının düzenlendiği paket turlara göz atmak gerekiyor. Yalnızca uçak bileti ve konaklamaya vereceğiniz miktardan çok daha ucuzunu paket turlarda bulma şansınız var. Paket turun sağladığı uçak ve konaklamayı alıp hiçbir ekstra tura katılmadan dilediğiniz destinasyonu keşfedebilirsiniz.

4. Planınızı esnek tutun

Tatil için tercih ettiğiniz dönemi esnetmek çok daha ucuza seyahat etmenize yardımcı olabilir. Hafta sonu uçuşları, resmi tatiller ve bayramlar herkesin daha çok talep gösterdiği dönemler. Bu yüzden ucuz uçak bileti seçeneklerine göre seyahat planı yapmak ciddi tasarruf sağlıyor.

5. İnternete göz gezdirin

Gitmeye karar verdiğiniz destinasyon için önceden yazılanlara göz gezdirin. Çok sayıda seyahat blogu ve deneyim içeren yazı pratik gezi rehberi ve öneri sunuyor. Bu yazılara bakarak nerede neyi ucuza getireceğinizi görebilirsiniz.

Seyahat öncesi ve sırasında alacağınız basit önlemlerle daha ucuza bir yolculuk mümkün. Bütçe tasarrufu ile daha çok yer gezmek ve görmek, bunun keyfini çıkarmak oldukça eğlenceli! Ucuz uçak bileti seçeneklerine göz atarak seyahatinizin ilk adımını atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Güzel tavsiyeler, bende bildiklerimden bir kaç tane bahsetmek istiyorum. Mesela Couchsurfing kullanmak oldukça etkili olacaktır ucuza gezmek için. Airbnb gibi konaklama sitelerini kullanmak, Otostop çekerek ulaşım sağlamak, Gönüllü işler yaparak para kazanmak benim yaptığım oldukça etkili yöntemler.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here