Uçak Bileti

İçinde barındırdığı tarihi değerleri, doğal güzellikleri, yemyeşil doğası ve yaz turizminin gözdesi olan mavi bayraklı plajları ile Düzce’nin en güzel ilçelerinden biri Akçakoca. Özellikle Ankara, İstanbul gibi metropollere yakınlığından dolayı da tam bir hafta sonu kaçış rotası. Eğer bu şirin ilçeyi ziyaret edecekseniz size nokta atışı konumlarıyla mutlaka görmeniz gereken 10 yerden oluşan harika bir Akçakoca gezilecek yerler listesi hazırladım.

Akçakoca Hakkında Hap Bilgiler

Akçakoca Nerede?

Akçakoca, Batı Karadeniz bölgesinde yer alıyor. Düzce iline bağlı ilçedir. Ayrıca Düzce’nin en büyük ilçesi olma özelliği taşıyor.

  • Akçakoca’nın haritadaki konumu burada.

Akçakoca’ya Nasıl Gidilir?

Akçakoca’ya araçla gidecekseniz Tem Otoyolu üzerinden her iki yönden de Düzce gişelere kadar gideceksiniz. Gişelerden sonra Akçakoca yönüne girerek 38 km sonra ilçeye ulaşacaksınız.

Düzce’ye otobüsle gidecekseniz eğer Düzce otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletinizi komisyon ödemeden satın alabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Akçakoca İstanbul arası 231 km

Akçakoca Ankara arası 272 km

Akçakoca’da Ne Yenir?

Düzce’nin de Akçakoca’nın da çok sayıda tadılması gereken lezzetli ürünü var. Hatta bunların bazıları coğrafi işaret almış tescilli ürünler. Yolunuz Akçakoca’ya düşerse bunları yemeden dönmeyin;

  • Mancarlı Pide
  • Akçakoca Sarı Fındığı
  • Melengücceği Tatlısı
  • İsli Balık
  • Kestane Balı
  • Fındıklı Tahin Helvası

Akçakoca’da Nerede Kalınır?

Akçakoca oldukça turistik bir ilçe olduğu için burada konaklayabileceğiniz oteller de bulunuyor. Turna.com sayfasını ziyaret ederek Akçakoca otellerini inceleyebilir ve rezervasyon yapabilirsiniz.

Akçakoca Gezilecek Yerler

Akçakoca Gezilecek Yerler

Akçakoca Gezilecek Yerler Listesi

  1. Ceneviz Kalesi
  2. Fakıllı Mağarası
  3. Aktaş Şelalesi
  4. Kurugöl Kanyonu
  5. Orhangazi İlkokulu
  6. Akçakoca Merkez Camii
  7. Tarihi Mahalle Evleri
  8. Arabacı Köyü
  9. Hemşin Köyü Camii
  10. Yeni Meze Camii

Ceneviz Kalesi

Ceneviz Kalesi akçakoca gezilecek yerler

Helenistik, Roma ve Doğu Roma dönemlerinden günümüze ulaşan önemli bir tarihi miras Ceneviz Kalesi. 1996’da Arkeolojik ve doğal sit alanı olarak tescillenmiş. Kale moloz taşlarla inşa edilmiş. Kale avlusu içinde günümüzde dilek kuyusu olarak anılan 5.30 metre çapında döneminde su ihtiyacını karşılayan bir su sarnıcı bulunuyor.

Akçakoca gezilecek yerler listesinin demirbaşı Ceneviz Kalesi 11 ve 15’nci yüzyıllar arasında Akdeniz, Karadeniz, Atlantik Okyanusu ve Kuzey Avrupa’da ticaret kolonileri kuran Cenevizlilerden kalmış. Akçakoca’nın simgesi olan kale; 2013 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici listesine adını yazdırmış.

Fakıllı Mağarası

Fakıllı Mağarası

Fakıllı Mağarası, Akçakoca’nın 8 km güneydoğusundaki Fakıllı köyünde bulunuyor. I. derece sit alanı olarak tescillenen mağaranın toplam uzunluğu 1.017 m ziyarete açık alanı ise 350 metre.

Mağaranın içinde galeriler, sarkıt ve dikitler dikkat çekici. Özellikle beyaz oda olarak anılan galeri damlataş bakımından zengin. Fakıllı Mağarası yarı aktif bir mağara. Havasının astım ve nefes darlığı hastalığına iyi geldiğine inanılıyor. Mağaranın çevresi piknik alanı olarak kullanılıyor.

  • Fakıllı Mağarası konumu burada.

Aktaş Şelalesi

Akçakoca doğal güzellikleri içinde akla gelen ilk yer Aktaş Şelalesi. Adını içinde bulunduğu Aktaş köyünden alan şelale, doğası ve çevresindeki zengin bitki örtüsüyle dikkat çekiyor. 50 metre yüksekten düşen suyun görselliği, sesi insana huzur veriyor.

Şelale Akçakoca’nın önemli yürüyüş parkurlarından birine sahip. Göktepe köyü ayrımından yürüyüşe başlanılan parkur 10 km uzunluğunda. Çoğunlukla dere kenarını takip eden orta zorlukta bir parkurda yürüyerek şelaleye ulaşıyor ve kendinizi bu harika manzarayla ödüllendiriyorsunuz.

Kurugöl Kanyonu

Kurugöl Kanyonu

Akçakoca’nın, Kurugöl Köyü’nde bulunuyor Kurugöl Kanyonu. İlçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta. Bazı yerleri kolay bazı yerleri zor derecelerden oluşan akarsu kenarı boyunca yürüyüş parkuru ile gezginleri bekliyor.

Akçakoca gezilecek yerler içinde eşsiz doğasıyla, mutlaka görülmesi gereken güzelliklerinden biri. Görsel şölen sunan kanyon trekking, foto-safari ve kaya tırmanışı için oldukça uygun.

Kurugöl Kanyonu konumu burada.

Orhangazi İlkokulu

Orhangazi İlkokulu akçakoca gezilecek yerler

1928 yılında inşa edilen Tarihi Orhangazi İlkokulu, Cumhuriyet’in ilk eserlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu tarihi okulun bir diğer özelliği de ünlü yazar Rıfat Ilgaz’ın burada öğretmenlik yapmış olması. Okulda halen eğitim ve öğretim devam ediyor.

Akçakoca Merkez Camii

Akçakoca Merkez Camii

Akçakoca merkezde sıra dışı görünümüyle dikkat çekiyor Akçakoca Merkez Camii. Çağdaş mimari özellikleriyle inşa edilmiş. Temeli 1989 yılında atılmış ancak 2004 yılında ibadete açılmış cami. Kubbe yüksekliği 31 metre, minare yüksekliği ise 58 metre.

Akçakoca Merkez Camii, Selçuklu Mimarisinde kullanılan sekizgen köşelerin üzerine oturtulmuş ve Türk otağ çadırından esinlenilen bir çatı sistemine sahip. Caminin iç mekanı vitray camlarla süslü. Türk ve modern mimarinin sentezlendiği bu camiyi mutlaka ziyaret edin.

  • Akçakoca Merkez Camii konumu burada.

Akçakoca Tarihi Evleri

Akçakoca Tarihi Evleri

Akçakoca’nın en eski yerleşim yeri Yukarı Mahalle. Elbette en eski evler de burada. Akçakoca tarihi evleri farklı mimari özellikler sergiliyor. Burada 160 tarihi ev, sit alanı olarak koruma altına alınmış. Adeta bir açık hava müzesini andıran bu mahalle Akçakoca’da görmeniz gereken yerlerden.

  • Akçakoca Tarihi Evleri konumu burada.

Arabacı Köyü

Arabacı Köyü Yukarı mahallede yer alıyor. Burada Türk, Çerkez ve Gürcüler bir arada yaşıyor. Köyde yöresel eşyalar satın alabilir, buradaki alabalık tesisinde yemek yiyebilirsiniz.

Hemşin Köyü Camii

Hemşin Köyü Camii

Hemşin Karadeniz’de değil miydi ya dediğinizi duyar gibiyim. 1877’de Osmanlı-Rus Savaşı ardından Artvin’den gelen Hemşinlilerin yapmış tarihi Hemşin Köyü Camii‘ni. 150 yıllık bu tarihi cami ahşap minaresi, tavan işçiliği, mihrap ve minberi ile dikkat çekiyor.

  • Hemşin Köyü Camii konumu burada.

Yeni Meze Camii

Yeni Meze Camii

Yeni Meze Camii, Akçakoca’ya 16 km mesafede bulunan Uğurlu köyünde yer alıyor. 1885’te inşa edilen cami taş işçiliğinin güzel bir örneği. Caminin içinde Osmanlılardan kalma yazılar bulunuyor.

Düzce ile ilgili yazdığım diğer içeriklere de mutlaka göz atın.

Düzce Gezilecek Yerler

Düzce’den Ne Alınır

Düzce’de Ne Yenir

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı

Efteni Gölü

Fakıllı Mağarası

Akçakoca Plajları

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here