Uçak Bileti

Umman Sultanlığı, Arap Yarımadası’nın güneyinde yer alıyor. Nüfusu yaklaşık 3 milyon olan Umman’da Arapça konuşuluyor. Petrol ve doğalgaz bakımından çok zengin olan ülke, turizme de çok önem veriyor. Özellikle hem farklı bir kültürü tanımak hem de denizin ve Güneş’in keyfini sürmek isteyen Avrupalı turistler ekim-nisan ayları arasında Umman’ı ziyaret ediyorlar. Bunların başında Almanlar ve İngilizler geliyor.

Umman toprak bakımından Arap Yarımadası’nın üçüncü en büyük ülkesi. Hint Okyanusu’na kıyısı bulunan ülkede denizcilik çok gelişmiş. Sahil kenarında çok büyük bir balık halleri var. Balık yemekleri çok seviliyor ve oldukça lezzetli yapılıyor.

umman gezilecek yerler

Umman’da hava sıcaklığı kış aylarında bile 25°C altına inmiyor. Su sıcaklığı ise yaklaşık 21°C olduğundan yaz ve kış denize girilebiliyor. Umman’da İngilizce çok yaygın olarak konuşuluyor. Taksi, restoran, otel ve alışveriş yaparken rahatlıkla İngilizce anlaşabiliyorsunuz.

Çok güzel ve renkli bir ülke olan Umman, Dünya’nın en temiz ve bakımlı ülkeleri arasında yer alıyor. Umman’da su sıkıntısı olmasına rağmen çok güzel yeşillendirilmiş. Cadde ve sokakların kenarları çiçeklerle ve ağaçlarla süslenmiş. Kavşakların hepsine çiçekler ve şehrin kültürünü yansıtan yunus balıkları, hançer gibi semboller yerleştirilmiş. Hançer, Umman’da en çok görülen sembollerden, Umman Bayrağı’nda ve Umman Hava Yolları’nın uçaklarında da bu sembol bulunuyor.

Umman 1960’lı yıllarda petrol bulunana kadar oldukça fakir bir ülkeymiş. Petrol ülkenin gelişip zenginleşmesinde çok büyük rol oynamış. 1967 yılında petrol ihraç etmeye başlamış. Ülkede ham petrolü işleyen dev rafineriler kurulmuş. Petrolün ve doğalgazın ülke ekonomisinde büyük yeri var. Ülkenin gelirinin %70’i petrol ve doğalgazdan elde ediliyor. Ülkede hafta sonu tatil günleri Cuma ve Cumartesi.

Mobil Uygulama

Umman kış aylarında tatil yapılabilecek en güzel ülkelerden birisi. 2000 km’den uzun sahil şeridi olan ülkede deniz turizmine çok önem veriliyor. Avrupalı turistler bu muhteşem coğrafyayı çoktan keşfetmişler ve buranın keyfini çıkarıyorlar.

Umman’ı denizsiz düşünmek mümkün değil. Umman’ın plajları tek kelimeyle göz kamaştırıyor. Masmavi ve tertemiz sular, upuzun kumsallar sizleri bekliyor. Özellikle dalış sporu çok yaygın olarak yapılıyor. Bir diğer önemli aktivite ise doğal ortamlarında yüzen yunusları izlemek. Kış tatilininizi geçirebileceğiniz en güzel yerlerden biri Umman.

Misafirperver ve güleryüzlü Ummanlılar turistlere çok değer veriyor ve çok iyi davranıyorlar. Simbat çizgi filminde yer alan yapılar ve tarihi yerler Umman’dan etkilenerek yapılmış. Umman bizim tarafımızdan çok fazla keşfedilmemiş olsa da Avrupalı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Umman Gezilecek Yerler

1. Umman Çölleri

umman

Umman’da çölsüz bir hayat düşünülemez. Umman’da her turist mutlaka çöle geliyor. Çölün altın sarısı kumlarında 4×4 araçlarla safari yapmak olmazsa olmazlar arasında. Umman’ın çölleri Arabistan çöllerinin devamı ve oldukça geniş bir alana yayılıyor.

Umman’da en az bir geceyi çöle ayırmak lazım. Hem doğasıyla, hem kültürüyle çöl hayatını tanımak için buradaki tesislerde konaklayabilirsiniz.

Çölde gün batımını seyretmek de burada yapılacak en keyifli aktivitelerden biri. Umman çöllerinde, Umman eğlenceleri çok meşhur. Gelen turistlerin buradan mutlu bir şekilde ayrılmaları için her şey düşünülmüş.

Geleneksel danslar, yemekler her şey bu kamplarda mevcut. Çölde Bedevileri görüyoruz. Kumların üzerinden yükselen doğal evlerde yaşıyorlar. Bu doğal hayatta ne bir gürültü, ne bir stres, ne de trafik var.

2. Caretta Caretta Yeşil Kaplumbağalar

Umman’da dev yeşil kaplumbağaları doğal ortamlarında görmek turistlerin en çok ilgisini çeken aktivitelerden biri. Buradaki plajlar dev kaplumbağaların yani caretta carettaların yaşam alanı.

Buraya gelen turistler bu dev kaplumbağaları gözlemlemek için bungalow tipi evlerde veya sahile yakın otellerde kalıyorlar. Bungalowlarda konforunuz için her şey düşünülmüş.

Caretta carettalar buraya yumurtlamaya geliyorlar. Bu yumurtaların yalnızca %3’ü hayatta kalabiliyor. %97’si vahşi hayvanlar tarafından yeniyor. Bu yumurtalardan çıkıp hayatta kalmayı başaran kaplumbağalar, bütün Dünya’yı turlayıp 3 yıl sonra tekrar buraya gelip yumurtasını bırakıyormuş.

Buraya gelen en meşhur kaplumbağa türü ise yeşil kaplumbağalar. Caretta Caretta’lar yumurtlamak dışında karaya pek çıkmıyorlar. Vahşi hayvanların yumurtalarına zarar vermemesi için yalnızca gece saatlerinde yumurtalarını bırakıyorlar.

Üzerlerini kumla örttükten sonra tekrar denize gidiyorlar. Yönlerini bulabilmeleri için ise dalgaların ve denizin ışığından yararlanıyorlar. Yavrular da 2 aylık kuluçka döneminden sonra gece vakti yumurtadan çıkıp aynı şekilde denize ulaşıyorlar.

Yavru kaplumbağaların denize ulaşmaları ise çok zor. Etrafta yırtıcı kuşlar, kediler, köpekler ve martılar onları bekliyor. Denize ulaştıktan sonra da büyük balıklara yem olabiliyorlar. Bu nedenle nesilleri tükenmek üzere olan canlılar arasındalar.

3. Bimah Sink hole Doğal Obruk

Bimah Sink hol

Umman’da doğal oluşumlarda ve doğal güzelliklerde sınır yok. Bazı Ummanlılar buranın uzaylılar tarafından yapıldığına inanıyormuş. Bazıları da bir meteor düşmesi sonucu meydana geldiğini düşünüyor. Doğal obruk suyunun rengiyle beğeni topluyor. Turkuaz renginin en güzel tonlarını burada görebilirsiniz.

4. Sur Kenti

Sur kenti Umman’ın ticari merkezlerinden biri. Tarih boyunca buradan bir çok yere ticaret yapılmış. Hindistan, Çin, Endonezya bunlardan sadece bazıları.
Sur kentinde limanda büyük bir tersane var. Burada Umman’ın geleneksel gemileri inşa ediliyor. Med Cezir olayını Sur kentinin sahilinde çok net olarak görebilirsiniz.

5. Tiwi Vadisi

Wadi Tiwi

Umman kurak bir ülke olmasına rağmen, yemyeşil birbirinden güzel vadilere sahip. Ufak köylerin arasından, daracık yollardan geçerek ulaştığımız Tiwi Vadisi bizi rüyada hissettiriyor. Yeraltından çıkan tertemiz ve berrak sular, burayı olağanüstü güzel bir yer yapmış.

Vadiler, derin kanyonlar, çöllerden fışkıran yemyeşil doğa ve tertemiz sular hepsi Umman’da. Umman adeta zıtlıkların uyumu.

6. Wadi Shab Resort

Sur kentine çok yakın bu vadi gizli kalmış bir cennet gibi. Wadi Shab, Umman gezilecek yerler arasında önemli bir yere sahip. Buraya gelmeyi düşünürseniz Wadi Shab Resort’ta konaklamanızı tavsiye ederiz.

Bölgenin en güzel tesislerinden biri olan Wadi Shab Resort’un, Hint Okyanusu’na bakan manzaralı odalarında uyanmak, sahilde yürüyüş yapmak, Umman’da yapılacak şeyler arasında ilk sıralarda. Otelin önündeki havuzdan, okyanusun ve sahildeki kayalıkların inanılmaz güzel manzarasını seyredebilirsiniz.

7. Wadi Bani Khalid

Wadi Bani Khalid

Umman Wadi Bani Khalid doğal güzellikleriyle dikkat çeken yerlerden biri. Yukarıda kızıl kurak tepeler, aşağıda yemyeşil palmiye ağaçlarıyla büyüleyen bir coğrafya.

Kaynak sularının yarattığı turkuaz renkli küçük göllerde yüzebiliyorsunuz. Buraya en az 2 – 3 saat ayırmanızı tavsiye ederiz. Yüzmeye, çevrede yürümeye ve küçük cafesinde oturup dinlenmeye vaktiniz kalsın. Burası fotoğraf çekmek için de harika bir yer.

Umman’a gitmek için en uygun zaman Ekim – Nisan arası, hava sıcaklığı yaklaşık 25° C – 27° C arasında oluyor ve denize girilebiliyor. Özellikle soğuk kış aylarında; yazın, Güneş’in ve sıcak havanın keyfini sürmek isterseniz hafta sonu tatili için Umman’ı tercih edebilirsiniz. Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında hava çok güzel oluyor.

Arap Yarımadası’nın güneyinde yer alan Umman, Hint Okyanusu kıyısında bulunuyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Suudi Arabistan, Umman Sultanlığı’nın komşuları.

Grand Hyatt Muscat Oteli

Muscat’ta çok güzel oteller yapılmış. Harika manzaralara sahip bu otellerde konaklamak çok keyifli. Palmiye ağaçları, doğa, deniz burada aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Otelde güzel bir kahvaltı ile güne başlıyoruz, hemen yanımızda tertemiz harika bir havuz ve biraz ötede de muhteşem bir deniz ve sahili seyrediyoruz. Hava zaten burada hep güzel. Otellerde Dünya Mutfağı’na ait bütün lezzetleri bir arada bulmak mümkün.

Börek, tatlı, kek, çeşitli peynirler ve tropik meyveler Grand Hyatt Muscat’ın kahvaltısı çok zengin hazırlanmış. Ayrıca istediğiniz malzemelerle omlet, krep veya waffle’da yapıyorlar.

Otelimiz çölün ortasında adeta bir vaha içerisinde, yemyeşil doğası, palmiye ağaçları, deniz ve havuz aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz. Kasım, Aralık ve Ocak aylarında hava sıcaklığı yaklaşık 27° C civarında oluyor. Soğuk kış günlerinde sıcak bir kaçamak yapmak isterseniz, Umman yerinde bir tercih olacaktır.

Yaklaşık 5 saatlik bir uçuşla, İstanbul’dan Umman Sultanlığı’nın başkenti Muscat’a ulaşabilirsiniz. Türk Hava Yolları’nın Muscat’a her gün düzenli uçak seferleri bulunuyor. Uçuşlar gece saatlerinde olduğu için gün kaybınız olmaz. Cuma gecesi Muscat’a gidip, Pazartesi sabahı 05:30 gibi İstanbul’da olabilirsiniz.

En ucuz Umman uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Kısacası, tatil yapılacak en güzel adreslerden olan Umman’da herkesin isteklerine cevap veren bir çok seçenek var.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here