Uçak Bileti

Disneyland Paris, dünyanın en çok ziyaretçi ağırlayan, en ünlü eğlence parklarından Disney’in renkli dünyasının masalsı atmosferini ziyaretçilerine sunan bir kompleks. Canlı gösteri ve performansları ile yalnızca çocuklar için değil, yetişkinlerin de gerçek dünyadan uzaklaşıp bir süreliğine de olsa içlerindeki çocuk ruhunu besledikleri devasa bir panayır yeri.

Hem çocukların hem de yetişkinlerin yüzüne sevinçli bir gülümseme, heyecan ve neşe dolu çığlıklar yayan sihirli bir diyar. Dünyanın en ünlü ve en çok ziyaretçi ağırlayan tema parklarından biri olan Disneyland Paris, yalnızca çocuklar için değil yediden yetmişe herkesin için de benzersiz bir eğlence vaat ediyor.

Disneyland-Paris

Disneyland Paris Gezi Rehberi

Disneyland ABD’li film yapımcısı Walt Disney tarafından 1955’te kurulduğundan bu yana halen dünyanın en büyük eğlence parkı olma özelliğini koruyor. Her yaştan insanı cezbeden dünya üzerindeki sayılı yerlerden biri olan Disneyland’de Disney karakterleriyle Disney stüdyolarını da yakından inceleme fırsatı buluyorsunuz.

Disneyland Park, Disneyland Paris

Disneyland Park, Disneyland Paris yerleşkesi içerisinde yer alan iki temel eğlence parkından biri.

Mobil Uygulama

Özellikle küçük yaş grubu çocukların hayal dünyalarına hitap eden ve masal kahramanlarının süslü şatolarına, evlerindeki eşyalara ve günlük yaşamlarına dâhil olduğumuz alanda, Disney karakterleri vücut buluyor.

Masallar, lunapark oyuncakları, gösteriler ve Disney karakterlerinin geçit törenleriyle dolu beş inanılmaz bölümden oluşan Disneyland Park’ta korsanlarla savaşacak, zaman ve uzayda seyahat edecek, Uyuyan Güzel’in şatosunu gezecek, unutulmaz havai fişek ve ışık gösterileriyle büyüleneceksiniz.

Disneyland Park, Disney dünyasının canlandırıldığı, Fantasyland, Discoveryland, Frontierland, Adventureland ve Main Street USA olmak üzere beş tematik alt bölümden meydana geliyor. Alanda yürüyüş yolları, hediyelik eşya dükkânları ve restoranlar da mevcut.

Farklı hikâyelerin canlandırıldığı bu alanlarda, o temaya uygun oyuncaklar sınırsız hayal dünyalarıyla çocukları kendine hayran bıraktığı gibi, yetişkinleri de çocukluğuna döndürüyor.

1. Fantasyland

disneyland-gezi-rehberi

Fantasyland, zengin hayal gücüne sahip olan çocuklar için, masalların hayat bulduğu, prens ve prenseslerin yaşadığı, onları evlerinde ziyaret etmek isterlerse yapmaları gereken tek şeyin kapılarını çalmak olduğu, gerçek bir dünya.

Disneyland Paris’in iki ana bölümünden biri olan Disneyland Park alanı içerisinde yer alan Fantasyland’de sayıları 40’ı aşan eğlence ve oyun aktivitesi var. Disney masallarının canlandırıldığı birçok aktivite çocuklar ve yetişkinler için zamanda yolculuk hissini yaşatıyor.

Fantasyland’de yer alan etkinlikler arasında Dumbo: Uçan Fil, Mickey Mouse, Peter Pan, Prenses Pavilion, Uyuyan Güzel Kalesi, Mad Hatter’ın Çay Fincanları, ‘it’s a small world’, Casey Jr. özellikle küçük yaş grubundan çocukların gözdesi.

Fantasyland, dünyanın en büyük ve en çok ziyaretçi ağırlayan tema parklarından Disneyland Paris’te küçük yaş grubundaki çocukların en sevdiği bölümlerden biri.

Görkemli şatolar, sivri kuleler, kıvrımlı merdivenler, süslü balkonlarla çizgi film sahneleri ve masal kitaplarının sayfaları betimlenmiş. Işık ışıl atlıkarıncaya binebilir, uçan fillerle gökyüzüne uçabilir, dönen fincanlarda parkı izleyebilirsiniz.

Minik trene binip, Pamuk Prenses ve Yedi Cücelerin, küçücük yataklarını, bahçesindeki çamaşırları, konuşan aynayı, bilgin, sinirli, neşeli cüceleri bir arada görebilirsiniz.

Fantasyland içerisinde çocukların aklını başından alan oyuncaklar ve bölümler yer alıyor: Uyuyan Güzel’in Kalesi, Peter Pan’ın Uçuşu, Mad Hatter’ın Çay Fincanı, Uçan Fil Dumbo, Alice’in Gizemli Labirenti, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Casey Jr., Sirkin Küçük Treni, Uyuyan Güzel’in Resim Galerisi, Ejderhanın Gizli Sığınağı, Atlıkarınca, Peri Masalları Ülkesi ve Pinokyo’nun Seyahatleri…

Bu bölümde yer alan etkinliklerin en popüler olanı, It’s small world. Bir kayık içerisinde, hareketli oyuncakların It’s a small world şarkısıyla dans ettikleri bir müzikal. Rusya’dan Japonya’ya, Hindistan’dan Mısır’a bir dünya turuna çıkıyorsunuz. Bu gösteri her saat başı gerçekleştiriliyor.

Alice Harikalar Diyarında’da (Alice’s Curious Labyrinth) ise adından da anlaşıldığı gibi, Alice’in harika diyarındaki bir labirentin içerisinde ilerliyorsunuz. İskambil kâğıtlarından askerleri, beyaz tavşanı ile Alice Harikalar Diyarı’nda amaçsa kötü kraliçenin kalesine ulaşmak.

Peri Masalları Ülkesi’nde (Le Pays des Contes de Fées) yani küçük bir tekne ile minik boyutlardaki farklı masallar köylerinin içinden, üstünde ejderhalar olan şatoların arasından akan nehirde ilerliyorsunuz. Dilerseniz Pinokyo’nun Yolculuğu’na (Les Voyages de Pinocchio) tanıklık ediyorsunuz.

Uyuyan Güzel’in Şatosu (Sleeping Beauty Castle) uyuyan güzel masalının süslü kalesi. Uyuyan Güzel galerisi ve hediyelik eşya satış yerlerinin bulunduğu bu bölümde, yaklaşık otuz metre uzunluğundaki sesli ejderhayı görebilir, kale içinde düzenlenen etkinliklere katılabilirsiniz. Zira Ejderhanın İni’ne mutlaka girin, ağzından dumanlar çıkan ejderhanın tam karşınızda uyanması çocukları çok eğlendiriyor.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler (Blance Neige et les Sept Nains) turu. Burada da vagonlarla Pamuk Prenses masalının içinde, sürüşün asıl kahramanı olan kötü cadıyla karşılaşıyorsunuz.

Peter Pan’s Flight’s ise tavana asılı bir tür sala biniyorsunuz ve içinde bulunduğunuz sal Peter Pan hikâyesindeki sahnelerin içinden geçiyor; Peter Pan, Wendy ve Tinker Bell’le Neverland’a gidiyor, Londra üzerinde uçarak Captain Cook’u arıyorsunuz.

2. Discoveryland

Paris-Disneyland-Nasil-Gidilir

Discoveryland, Disneyland Park içerisinde, keşif yapmak isteyen çocukların dünyasını renklendiren bilim kurgu temalı bir bölüm. Yalnızca çocukların değil, uzay maceralarına meraklı adrenalin sever yetişkinlerin de rağbet ettiği Discoveryland, gelecek teması çerçevesinde oluşturulmuş. Star Wars’un galaksiler arası yolculuk macerası ise bu bölümün en popüler eğlencesi.

Gelecekte gerçekleşecek maceralara şimdiden ortak oluyor, görkemli bir uzay üssünde, uçan daireler, zaman makineleri, jetler, füzeler, yıldız savaşları, üç boyutlu filimler ve dahasını deneyimleyebiliyorsunuz.

Discoveryland ziyaretçilerini sonsuzluğa ve ötesine götürecek benzersiz bir deneyim sunuyor. Uzay gemisiyle seyahat, uzayda roller coast, video oyunları, Kaptan Memo’nun Denizaltısı gibi heyecanlı bölümlerle, hız, heyecan ve adrenalin bağımlısı olabilirsiniz.

Discoveryland, Disneyland Paris’in içerisinde gelecek kehanetlerinin hayat bulduğu, ışıltılı uçaklar, hızlı trenler, dünyayı kurtaran kahramanlar, uzayın derinliklerine doğru çıkılan yolculuklar derken, adrenalin dolu bir bölge.

Discoveryland’de, her biri ayrı bir temaya sahip Buzz Lightyear Laser Blast, Space Mountain, Star Tours, Autopia, Nautilus’un Gizemleri ve Orbitron bölümleri yer alıyor.

Uzay Dağı: Görev2 (Space Mountain: Mission 2), Disneyland Park’ın eğlenceli aksiyonu olarak sizi roller coaster efektleri, müziği ve saatte ulaştığı altmış dört kilometre hızla uzay yolculuğuna çıkarıyor. Gökyüzünü keşfetmek ve yıldız savaşlarına katılmak isterseniz, Space Mountain isimli rokete biniyor ve ardından uzaya fırlatılıyorsunuz.

Sonsuz uzay boşluğu içinde, roket hızıyla, çığlık çığlığa yol alıyorsunuz. Samanyolunda, üstünüze gelen devasa göktaşları ve kara deliklerden taklalar atan bu roketin içinde oldukça heyecan verici bir yolculuk deneyimliyorsunuz.

Nautilus’un Gizemleri ve Orbitron’da (Les Mystères du Nautilus), Denizler Altında Yirmi Bin Fersah’taki Kaptan Nemo’nun denizaltısında bir yürüyüş yapıyorsunuz.

Buzz Lightyear Laser Blast, en keyifli eğlence birimlerinin başında geliyor. Disney yapımı Toy Story’yi size canlı canlı yaşatan bu temada, zor durumdaki Buzz’a yardım etmek için oradasınız, görevinizse uzay geminize binip, ışın tabancalarıyla Buzz’ın düşmanlarıyla savaşmak.

Hem küçükler, hem de yetişkinler için oldukça popüler olan bu tema, oldukça keyifli zaman geçirmenizi sağlıyor.

Visionnarium’de ise zamanda heyecanlı ve tehlikeli bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Leonardo da Vinci’nin tasarımı olan uçaklar başınızın üzerinde hızla dönüyor, ardından birer Formula 1 yarışçısı oluyor, Kaptan Nemo’nun denizaltısıyla, okyanusun derinliklere iniyorsunuz.

Star Tourski ise yine yetişkinlerin en sevdiği bölümlerden. Star Wars temalı bu bölümde, üç boyutlu gözlüklerinizi takıp bir uzay gemisine biniyorsunuz, karşınıza çıkacak Darth Vader ise oldukça gerçekçi.

Captain EO’ya uğrayıp 1985’e dönme fikri sizi heyecanlandırıyorsa, George Lucas’ın 1985’te yaptığı ve Michael Jackson’ın rol aldığı üç boyutlu bir bilim kurgunun içinde bulacaksınız kendinizi.

3. Frontierland

Frontierland, dünyanın en ünlü ve en çok ziyaretçi ağırlayan tematik eğlence parklarından Paris Disneyland içerisinde yer alan, Amerikan vahşi batısı temalı kovboy kasabalarının sıralandığı eğlenceli bölümlerden biri.

1800’lerin Amerikasında, vahşi batıda kovboyları, Kızılderilileri görmek, buharlı gemilerle dolaşmak ve büyük dağları keşfetmek, Frontierland Parkta yapabileceklerinizden bazıları.

Farklı yaş gruplarından çocuklar ve yetişkinler için pek çok eğlenceli aktivitenin yer aldığı Frontierland’de Büyük Gök Gürültüsü Dağı, Hayaletli Köşk, Gürültülü Büyük Nehir Gemisi, Vahşi Batı Efsanesi, Kızılderili Köyü Pocahontas, Disneyland Demiryolu ve Kötü Kalpli Hırsızlara Atış Alanı gibi tematik bölümler yer alıyor.

Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği Gürültülü Büyük Nehir Gemisi’yle Frontierland çevresinde bir tur atabilir veya hemen yakındaki Frontierland İstasyonu’ndan Disneyland Treni’ne binebilirsiniz.

Disneyland Treni, Disneyland Paris’in çok büyük bir bölümünü kapsayan güzergahı ile parkın birçok noktasını trenle görebileceğiniz keyifli bir seyahat vaat ediyor.

Büyük Gök Gürültüsü Dağı (Big Thunder Mountain), Frontierland’in en eğlenceli ve popüler aktivitesi. Büyük Gök Gürültüsü Dağı, vahşi batının kayalıkları, mağaraları içerisinden geçen en hızlı ve vahşi tren yolculuğu.

Geçmişte kömür veya maden taşıyan trenlerin bir benzeri olarak tasarlanan roller coastlerlara binip dağ patikalarında hızla ilerliyorsunuz. Tüm göl çevresini gezen ve en tepeye çıkan bu korkunç tren, yabancılar için lanetli olan dağı aşmaya çalışıyor.

Oldukça gerçekçi efektlere sahip Fantom Evi’nde (Phantom Manor) macera son hız devam ediyor. Burası, Kızılderili köyleri, Teksas çiftlikleri, vahşi batı sokakları, Büyük Kanyon ile Amerikan filmlerinden aşina olduğumuz bir film seti gibi.

Mark Twain’in gemisine binip, Missisipi Nehrinde keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Hayaletli Şato ise vampirlerin, perilerin, kesik başların, hayalet konteslerle iskeletlerin dans edip şarkı söyledikleri bir şato.

Bunların haricinde Frontierland’in en eğlenceli bölümleri arasında Kızılderili Köyü Pocahontas ve Vahşi Batı Efsanesi de yer alıyor. Her ikisi de Hollywood filmlerinden sahnelerle zenginleştirilen bu eğlenceli aktivitelerde her an yeni bir sürprizle karşılaşıyorsunuz.

4. Adventureland

disneyland-paris-gezilecek-yerler

Adventureland, Disneyland Paris içerisinde yer alan, Disneyland Park’ın en eğlenceli yerlerinden biri. Türkçe anlamı Macera Diyarı olan tematik bölümde Indiana Jones, Karayip Korsanları, maceralı keşifler, balta girmemiş ormanlar, dipsiz mağaralar ve adrenaline dair pek çok etkinlik bulunuyor.

Yetişkinlerin Disneyland Paris’te en çok ilgi gösterdiği bölümlerden biri olan Adventureland, eğlencenin sonu bilinmez heyecanla bütünleştiği bir alan.

Disneyland Paris’in merkezinde yer alan Adventureland’de Karayip Korsanları, Indiana Jones ve Tehlikeli Tapınak, Macera Adacığı, Kaptan Hook’un Korsan Gemisi, Robinson’un Kulübesi, Aladdin’in Sihirli Geçidi ve Korsan Plajı filmlerinden bazı sahnelerin içerisinde yer alma şansınız bulunuyor.

Karayip Korsanları’nda (Pirates of the Caribbean), küçük kayıklar üzerinde ve karanlık tünel içerisinde geçen tur boyunca korkutucu korsanların arasından geçiyorsunuz.

Bu heybetli ormanda, Karayip korsanlarıyla birlikte azgın dalgalarla boğuşuyor, karanlık mağaralara giriyor, macera adasının fırtına sesiyle sarp kayalıklara tırmanıyorsunuz. Tünellerden, şelalelerden geçip ip köprülere tutunuyor, gemi batıklarını keşfediyorsunuz.

Her şey filmdeki sahnelere göre tasarlanmış ve oldukça gerçekçi bir şekilde hazırlanmış. Öyle ki, çengel kollu, tek gözlü korsanlar, yangınlar, iskeletler, mücevherler, sarhoş denizciler, fırtınalar, dalgalar her an bir yerden karşınıza çıkabiliyor.

Indiana Jones ve Tehlikeli Tapınak (Indiana Jones and the Temple of Peril), tuzaklarla dolu, tehlikeli bir macera. Tapınağa girdiğinizde, kendinizi antik kalıntılar arasında hızla ilerleyen bir vagonda, tehlikelerle dolu bir serüvenin tam ortasında buluyorsunuz.

Kalp atışlarını hızlandırmayı seven adrenalin tutkunlarının en sevdiği bölümlerden biri burası, Indiana Jones’la tehlikeden tehlikeye atlamaya hazır olun.

Robinson’un Kulübesi’nde (La Cabane des Robinson), Robinson Cruise’nun gökyüzüne en yakın dallara kurulmuş yatağı, günlüğü, kendi yaptığı çalışma masası, kendi yaptığı dolapları ve çeşitli eşyalarını görebileceğiniz bir yer. Burası aynı zamanda Robinson Cruise Adası’nda bulunuyor. Ada ıssız ve tehlikelerle dolu.

Robinson’un Kulübesi’nin devamında ise Kuru Kafa Kayası (Adventure Isle) bulunuyor. Yerden metrelerce yüksekteki ip köprüde yürüyebilir, ardından Peter Pan’ın baş düşmanı Kaptan Hook’un Korsan Gemisi’ni görebilirsiniz.

Adventureland’de, animasyonla hazırlanmış sahnelerin ve minyatür modellerinin sergilendiği Aladdin’in Sihirli Geçidi’ni de (Le Passage Enchanté d’Aladdin) görebilirsiniz.

Adventureland’de kahkaha ve çığlıkların arasında, macera, heyecan ve adrenalin dolu bir serüven sizi bekliyor. Tuzaklarla dolu bir tapınakta cesur olan, dipsiz kuyulara dalmaktan korkmayanlar bu oyunu kazanıyor.

5. Main Street USA

Main Street USA, dünyanın en çok ziyaret edilen ve en ünlü tema parklarından Disneyland Paris’te hayali de olsa bir Amerikan kasabasında hissini yoğun olarak yaşatan bir bölüm.

Sağlı sollu dükkânların ve ortada Uyuyan Güzel’in devasa şatosunun bulunduğu alandan hareket eden Disneyland Railroad ile tüm parkı gezebiliyorsunuz. Aynı şekilde Horse-Drawn Streetcars denen atlı arabalar da oldukça keyifli.

Kafelerin, restoranların, mağazaların bulunduğu; Victoria Dönemi yapıların, alışveriş yapan ve yemek yiyen yetişkinlerin, heyecanlı çocukların etrafta koşuşturduğu bir karnavalı andıran Main Street USA; Disneyland Park’ın girişinde yer alıyor.

Diğer yandan Main Street USA, akşam saatlerinde Disney karakterlerinin geçit törenine sahne oluyor. Park girişinde, park haritası ile birlikte size verilen ve gün içerisinde yapılacak etkinliklerin ve düzlenecek gösterilerin saatlerinin yazılı oldu broşürde, törenin saatini görebilirsiniz.

Sağlı sollu dizilmiş çocuklar heyecan içerisinde ve hayranlıkla bakan gözlerle Disney karakterlerini ve gösterilerini izliyorlar.

Walt Disney kendi çocukluğuna doğru bir zaman yolculuğuna çıkardığı bu 20. yüzyıl kasabasında, gezi arabaları dışında dilerseniz Discovery Arcade ile yine aynı yüzyıla ait en önemli buluşları tekrar keşfetme şansı bulabilir.

Walt Disney Studios Park

Walt-Disney-Studios-Park-Paris
Paris, France

Walt Disney Studios Park, Disneyland Paris’in diğer bölümü. Film, animasyon ve televizyon dünyasındaki favori Disney kahramanlarınızla tanışmak için kameranın arkasına geçip ve hatta o filmin bir parçası olabiliyorsunuz. Disneyland Paris’te heyecan veren bir deneyimin kapılarını sonuna kadar aralayan Walt Disney Studios Park’ı ziyaret etmeniz şart.

Walt Disney Studios Park’tan içeri girdiğinizde ilk olarak Disney tasarımcılarının Art of Disney Animation’da sihirli dokunuşlarla karakterlere nasıl hayat verdiğini keşfediyorsunuz.

Işıltılı film endüstrisinin kamera arkasına göz atmanızı sağlayan Walt Disney Studios Park’ta turlarla film setlerine girebilir, gösterilenin ardında gerçekleşen hilelere tanıklık edebilirsiniz.

Walt Disney Studios’ta altı farklı tematik bölüm bulunuyor. Eğlenceli oyun alanlarıyla Toy Story Playland’de adrenalin dolu dakikalar; Disney Studio 1’de heyecanlı bir gezinti; Front Lot, Toon Studio, Production Courtyard ve Backlot’tan oluşan bölümlerde macera dolu keşifler yaşayabilirsiniz.

Walt Disney Studios Park’a özel Animagique, Ciné Magique ve Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular şovlarıyla gösteri dünyasının derinliklerine dalabilirsiniz.

Walt Disney Studios Park, Disneyland Paris yerleşkesinin solunda yer alıyor. Bu bölüme girebilmek için ayrıca bir bilet almanız gerekiyor. Çizgi filmlerin canlandırıldığı Disneyland Park’ın aksine, Walt Disney Studios Park, dublör şovları, korku kuleleriyle daha ziyade yetişkinlere hitap eden alan.

Front Lot, Walt Disney Studios Park’ın bölümlerinden ilki, yani Kamera Önü. Hareketli fotoğraf karelerinin hazırlandığı Disney Studio ile ışıldamaya hazır olun. Unutmayın bu sefer başrolde siz varsınız.

Production Courtyard, film çekimleri, film setleri, stüdyo hayatı ve kostümleri görebileceğiniz, televizyon ve sinema dünyasına dair detaylar, gizemler ve sırların açığa kavuştuğu bölüm. Production Courtyard’da tematik dört bölüm daha bulunuyor: Stitch (Canlı), Korkunç Kule ve Alacakaranlık Bölgesi, Studio Tram Tour: Behind the Magic ve Sihirli Sinema.

Toon Studio ise özellikle çocuklar için oldukça neşeli ve eğlenceli olan bir bölüm. Toon Studio’da Disney animasyonlarının renkli ve gizemli tarihine doğru bir yolculuğa çıkıyorsunuz.

Oyuncak Askerlerin Paraşüt Atlayışı, Sinsi Köpeğin Zikzakları, RC Yarış Arabası, Araba Yarışı, Heyecan Kızağı, Sihirli Animasyon, Agrabah’ın Üzerindeki Uçan Halı ve Art of Disney Animation olmak üzere toplam yedi alt bölümden meydana gelen Toon Studio, çocukların oldukça mutlu ayrıldığı bir alan.

2007’nin en beğenilen animasyon filmlerinden olan Ratatouille, Disney’in eğlenceli dünyasına ilham olmuş ve o da Ratatouille: the Adventure ismiyle Walt Disney Studios Park’ın bir bölümü.

Filmin aşçı olma hayalleri kuran kahramanı fare Remy’nin maceralarını Disney’in eğlencesi bol atmosferi ile buluşturan bu yeni oyun alanı, kendinizi küçücük hissedeceğiniz devasa bir mutfakta, bir farenin gözünden komik ve eğlenceli maceralar yaşamaya çağırıyor.

Back Lot, yani Kamera Arkası, trenler, özel efektler, hızlı arabalar ve çılgın müzikler size derin bir nefes aldıracak. Büyümemiş çocuklar, gençler ve çocuklar bu nefes kesen eğlenceye davetli.

Kamera Arkası bölümü de yine Aerosmith Eşliğinde Rock’n Roller Kızağı, Armageddon: Özel Efektler, Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular olmak üzere üç alt bölümden oluşuyor.

Walt Disney Studios Park’ın son bölümü ise, Toy Story Playland. İşte karşınızda en büyük aile eğlence alanı, çünkü burada her şey büyük! Oyuncaklar arasında küçüldüğünüzü hissedecek hiç büyümek istemeyeceksiniz. Toy Story Playland’de Oyuncak Askerlerin Paraşüt Atlayışı, Sinsi Köpeğin Zikzakları ve RC Yarış Arabası bölümleri bulunuyor.

Walt Disney Studios Park’ın en popüler eğlenceleri ise Korku Kulesi (The Twilight Zone Tower of Terror), Rock‘n’ Roller Coaster, Crush’s Coaster ve Armageddon: les Effets Spéciaux. Titanik’ten Star Wars’a dek klasikleşmiş pek çok filmin içine sıkışan günümüz insanını konu alan Cinémagique de oldukça keyifli.

Walt Disney Studios Park’ta pek çok eğlenceli alan var. Çocukların çok seveceği Art of Disney Animation’da minikler, çizgi filmlerin nasıl yapıldığını uygulamalı olarak öğrenebiliyorlar.

Aynı şekilde pek çok sürpriz içeren bir Muppet Show eğlencesi olan Disney Junior Live on Stage, perdede oynayan çizgi filmin önündeki Donald Duck ve Mickey Mouse’un dans gösterisiyle Animagique ve Stitch Live da çocukların çok seveceği bölümlerden.

Diğer yandan parkın en popüler gösterisi de Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular. Bu gösteri günde yalnızca birkaç defa yapıldığından saati kaçırmamanız gerekiyor.

Bu gösteride, filmlerde gördüğümüz dublörlerin, tehlikeli araç kullanma ve kaza sahneleri gibi sinema perdesine dehşet verici şekilde yansıtılan sahnelerin hilelerini izleyebilirsiniz. Disneyland Paris’te mutlaka görülmesi gereken bir şov olan Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular, yaklaşık 45 dakika sürüyor.

Studio Tram Tour: Behind the Magic’te bizatihi Walt Disney filmlerinin içine giriyorsunuz. Tramvayınız sizi film setlerinin içinden geçirip dehşet verici sahneleri yakından izletiyor.

Universal Studios Hollywood Studio Tour’da da adından da anlaşılacağı gibi, Hollywood filmlerine bir bakıp çıkıyorsunuz. Bir diğer gösteri olan Disney’s Star’n Cars’da ise tüm Disney karakterlerinin üstü açık araçlarda geçit yaptıkları şovu izleyebilirsiniz.

RC Racer’e, Walt Disney Studios Park’ın en ünlü eğlencesi desek yalan olmaz, zira adrenalin ve heyecan dorukta. Benzer şekilde Toy Soldiers Parachute Drop da, lunapark oyuncaklarından hoşlananlar için çılgınca eğlenebilecekleri bir bölüm.

Disneyland-Park-Paris

Disney Village, Disneyland Paris

Disney Village, Disneyland Paris’in hemen girişinde bulunan, biletsiz girebileceğiniz, ücretsiz bir alan. Disneyland Paris yerleşkesinde yer alan ve pek çok alışveriş merkezi, restoranlar, eğlence caddesi, konser alanları, sinema salonları, çocuklar için oyun alanları ve gece kulüplerinin bulunduğu şirin bir köy.

Disney Village’ta, çocuklar oyun alanlarında ve sokak sanatçılarıyla keyifli vakit geçirip Disney karakterleriyle birlikte Disney’in eğlence dünyasını burada da keşfedebilirler.

Yetişkinler için geceleri konserlerin düzenlendiği Disney Village’ta müziğin ritmine kapılıp dans edebileceğiniz gece kulüpleri de bulunuyor. Ayrıca burada uçan balonla gezinti yapabileceğinizi de aklınızda bulundurun.

Disneyland Park ve Walt Disney Studios Park’ın aksine ilk güvenlik kontrolünün yapıldığı yerden sonra karşınıza çıkan Disney Village’a girmek ücretsiz.

Disneyland Paris yerleşkesi içerisinde yalnızca Disney Village’a özel gerçekleştirilen Buffalo Bill’in Vahşi Batı Gösterisi, Disney’in en kapsamlı yemekli şovu.

Buffalo Bill’s Wild West Show ile kovboylar, Kızılderililer, atlar eşliğinde hareketli bir şov izlerken Teksas usulü barbekü sunumu ile vahşi batıya doğru nostaljik bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Tüm bunları yaparken Mickey ve arkadaşları da size eşlik ediyor.

Disneyland Paris’in en kapsamlı yeme-içme mekânları Disney Village’ta bulunuyor. Bavyera’ya özgü lezzetler tadabileceğiniz King Ludwig’s Castle, çizgi film temalı bir restoran olan ve yerleşkenin en popüler mekânı Café Mickey, 1950’lerin tatlarına döndüğünüzü hissettiren Annette’s Diner bunlardan bazıları.

Zengin bir menüye sahip The Steakhouse, yemek yerken en sevdiğiniz bir film karesini yakalayabileceğiniz Planet Hollywood, yağmur ormanları ve vahşi hayat temalı Rainforest Cafe de dikkate değer.

Teksas ve Meksika mutfaklarına özgü baharatlı lezzetler sevenler için La Grange at Billy Bob’s Country Western Saloon tavsiye ederim. Spor temalı bir bar ve fast food mekânı olan Sports Bar ilgi çekenlerden.

New York sandviçlerinin tadına bakmayı düşüneneler için New York Style Sandwiches veya Earl of Sandwich aklınızda bulunsun. Elbette adı Amerika ile özdeşleşmiş McDonald’s ile kahve çeşitleriyle Starbucks Coffee de Disney’de bir şeyler yiyip içebileceğiniz yerler.

Disneyland Paris Otelleri

Disneyland Paris bileti almadan önce dikkat etmeniz gereken ilk şey nasıl bir seyahat planladığınız. Yalnızca Disneyland Paris’te eğlenmek için mi geliyorsunuz, yoksa Paris seyahatinin bir parçası olarak mı parka gelmeyi düşünüyorsunuz, buna karar verin. Çünkü üç günlük bir Paris seyahati için kent merkezinde bir otele ihtiyacınız olacak.

Diğer yandan çocuğunuzla bir Disneyland Paris seyahati düşünüyorsanız park, Paris kent merkezinden 32 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Birkaç günü burada geçireceğiniz düşünülürse sizin için en doğru seçim Disney otellerinden biri olabilir.

Kaç gün kalacağınıza karar verip, tur satın alabilir veya direkt rezervasyon yaptırabilirsiniz. Konaklamayı da park içerisinde yapacak olduğunuzdan bilet fiyatı daha ekonomik olabilir. Dilerseniz son günü Paris’i gezmek için ayırabilirsiniz.

En ucuz Paris uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here