Uçak Bileti

Futbol severlerin heyecanla beklediği Dünya Kupası zamanı geldi çattı. 32 takım ve 8 gruptan oluşan 2018 Dünya Kupası, Rusya‘da düzenlenecek. 14 Haziran’da başlayacak olan 2018 Dünya Kupası, 15 Temmuz tarihinde sona erecek.

Aylar önceden satışa sunulan Dünya Kupası biletlerinin büyük bölümü futbol severler tarafından satın alınırken, futbolla seyahati birleştirmek isteyenler Rusya’yı keşfetmeye hazırlanıyor. Hem futbol ziyafeti yaşamak hem de Rusya’nın az bilinen şehirlerini keşfetmek isteyenler bu güzel şehirleri not etmeli.

Rusya’nın Az Bilinen Şehirleri

1. Nijniy Novgorod

Volga Nehri’nin kıyısına kurulan Nijniy Novgorod şehrinin tarihi geçmişi 1221 yılına uzanıyor. Maksim Gorki’nin doğduğu şehir olarak ünlenen kentin önceki ismi Gorkiy. 2,5 milyonu aşan nüfusuyla Rusya’nın en kalabalık şehirlerinden olan Nijniy Novgorod, üniversiteler şehri olarak da biliniyor. Başkent Moskova’ya 400 km uzaklıktaki şehre ulaşmanın en kolay yolu Strigino Havalimanı’na uçak bileti almak.

Mobil Uygulama

44 bin 900 kişi kapasiteli Strelka Stadı, Dünya Kupası heyecanını yaşamak üzere Nijni Novgorod’a gelen taraftarları Volga Nehri kıyısında selamlıyor.

2. Yekaterinburg

Rusya’nın en önemli ağır sanayi merkezlerinden biri olan Yekaterinburg, ülkenin dördüncü büyük şehri. İzmir’in EXPO adaylığında yarıştığı kentlerden biri olan Yekaterinburg, hatırı sayılı bir oranda üniversiteli nüfusu da barındırıyor. Urallar bölgesindeki en büyük kültür merkezi olarak tanınan şehir adını I. Petro’nun karısı I. Katerina’dan alıyor. Koltsovo Havalimanı, şehri dünyaya bağlıyor.

2018 Dünya Kupası için inşa edilen Yekaterinburg Stadı 44 bin 130 kişi kapasiteli. Grup maçlarının oynanacağı şehri şimdiden kupa heyecanı sarmış durumda.

3. Rustov na Donu

Rostov-na-Donu, Don Nehri kıyısında kurulan Rusya’nın az bilinen şehirlerinden. Moskova’nın 1076 km güneydoğusunda konumlanan şehir Osmanlı-Rus ilişkilerinin odak noktasında, önemli bir gümrük merkeziydi. 1779’da Kırım’dan göç eden Ermenilerin yerleştiği şehirde Ermeni kültürünün izlerini görmek mümkün. Kentle aynı ismi taşıyan havalimanı iç ve dış hat bağlantısıyla şehrin dünyaya açılan kapısı.

Levberdon Arena, 2018 Dünya Kupası için Rostov-on-Donu şehrine inşa edildi. Don Nehri kenarındaki stadyum 43 bin 700 kapasiteli.

4. Samara

Tatarların yoğunlukla yaşadığı Rus kenti Samara, ülkenin Avrupa bölümünün güneydoğusunda yer alıyor. Volga ve Samara nehirlerinin birleştiği bir coğrafyada kurulan şehir 2007 yılında Avrupa Birliği-Rusya Zirvesi’ne evsahipliği yaptıktan sonra ülkenin Avrupa ilişkilerinde dönüm noktasına katkı koyan yer olarak isimlendirilmeye başladı. Avrupa-Rusya ticaretinde merkez şehirler arasında yer alan Samara’nın tek özelliği ekonomisi değil. Şehrin doğası, müzeleri, kültürel hayatı ve cazibe merkezleri seyahat severler için büyük önem taşıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Samara’ya direkt uçuşların başlamasıyla Türk vatandaşlarının bölgeyi keşfetme imkanı da kolaylaştı.

Volga ve Samara nehirlerinin kesiştiği noktada inşa edilen Samara Stadyumu, 44 bin 918 taraftarı muhteşem maçlarla buluşturacak.

2018 Dünya Kupası heyecanını yerinde görüp, Rusya’nın az bilinen şehirlerini de keşfetmek için Rusya uçak bileti seçeneklerine göz atın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here