Uçak Bileti

Yurt dışı seyahatlerinde para çekme ve banka işlemleri, birçok gezginin kafa karışıklığına sebep olan önemli konulardan biri. Ancak endişelenmeyin, çünkü bu yazıda yurt dışında para çekme konusunda size rehberlik edeceğiz. Yolda olduğunuzda finansal işlemlerinizi nasıl yöneteceğinizi öğrenmek için bu yazıyı kaçırmayın. Hem seyahatinizde rahat bir deneyim yaşamanızı sağlayacak hem de paranızı en verimli şekilde kullanmanıza yardımcı olacak ipuçları burada!

Yurt Dışı Seyahatler İçin Bankacılık Önerileri

yurt dışında para çekme

Yurt dışı seyahatlerde en çok merak edilen konulardan biri para transferi ve yolculuk sırasında parayı saklama. Seyahat bütçesinin tamamını yolculuk sırasında yanında taşıyanlar hırsızlık başta olmak üzere birçok riskle karşı karşıya. Yurt dışında hesaptan para çekmek ise yüksek maliyetler nedeniyle ürkütücü görünebiliyor. Aslında paranızı hem güvenle bankada saklayıp, hem de ek ücret ödemeden çekebileceğiniz bir yöntem var. Hadi detaylara geçelim.

1. Bankanın Üyesi Olun

Yurt dışına gitmeden önce TEB – CEPTETEB’den hesap açtırıp, banka kartı ile anlaşmalı ülkelerden ücretsiz para çekmek çok kolay. Harcamalara yetecek paranın tamamını yanında taşıma riskini almadan banka hesabına yatırmak, anlaşmalı yurt dışı banka ATM’lerinden hiçbir ücret ödemeden, yabancı para cinsinden nakit olarak çekmek tüm riskleri ortadan kaldırıyor. Banka kartıyla 6 kıtada, yaklaşık 50 bin ATM’den yararlanılabiliyor. Bir banka kartıyla tıpkı yurt içindeymiş gibi rahatlıkla hareket etmek büyük kolaylık.

2. İhtiyaç Anında Ücretsiz Para Transferi İsteyin

Yurt dışı yolculuklarda ani ve beklenmedik durumlarda paraya ihtiyaç duyulabiliyor. Beklenmedik anlarda Türkiye’den yurt dışına para transferi için yüksek meblağlarda komisyon ödemek hem gönderici, hem de alıcı için büyük sorun. CEPTETEB ile para gönderme ve alma maliyetleri de ortadan kalkıyor. Türkiye’deki ATM’lerden USD/EUR/GBP cinsinden para yatırma ve çekme imkanı ile hem yurt dışına gitmeden kendi hesabınıza para yatırabilir hem de ihtiyaç anında başkaları sizin adınıza hesabınıza para yatırıp, ihtiyaçlarınızı karşılamanıza destek olabilir.

Mobil Uygulama

3. Banka Kartının Farklı Özelliklerinden Yararlanın

Bankacılık işlemlerine ödenen masraf ve komisyonlar hepimizin ortak sorunu. Tüm bu masraflar olmasın, bir de banka kartı gündelik hayatımızda farklı avantajlar sunsun istiyoruz. CEPTETEB tam da bu noktada seyahat severler için önemli bir sorunu çözüyor. Üyeleri İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanında bulunan 9 noktada hızlı geçiş hizmetinden ücretsiz yararlanıyor; sıra beklemeden, stres yaşamadan bekleme salonuna geçiyor. Üstelik ücretsiz geçiş hizmetinden üyelerin aile fertleri de yararlanıyor.

En az ucuz uçak bileti bulmak kadar önem taşıyan yurt dışında para çekme ve bankacılık önerileri seyahat bütçesinin en büyük yardımcısı. Umarım bu rehber işinizi kolaylaştırır. Keyif dolu seyahatlere…

Fazla Bagaj Geçirmenin Yolları: 9 İpucu

Kayıp Bagaj Tazminatı Nasıl Alınır?

Uçakta En İyi Koltuk Nasıl Seçilir?

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. tayland,vietnam,kamboçya,filipinler de ceptetep kartımla hangi bankalardan para çekebilirim?
    lütfen banka ismi verebilirmisin?

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here