Uçak Bileti

Kaş’ın ünlü Kaputaş Plajı’nın komşusu olan Seyrek Çakıl Plajı, küçük bir yol kenarı plajı olarak, ilçeye gelen konukları ağırlıyor. Herhangi bir işletme, tuvalet ve duş gibi imkanlar bulunmayan plaj, yol üstünde küçük bir deniz kaçamağı yapmak isteyenler için muhteşem bir yer.

Akdeniz ve Ege’nin buluşma noktası olan Kaş’a giriş yaptıktan sonra, sahil yolunu takip ederek ulaşabileceğiniz Seyrek Çakıl Plajı, turkuaz mavisi sularıyla göz alıyor. Gösterişli beachleri sevenlere cazip gelmeyen bu şirin plaj, doğallığını korumayı başaran nadir yerlerden biri. Maviliği ile kendine hayran bırakan deniz, rüzgarlı havalarda biraz dalgalı olsa da, normal zamanlarda rahatsız edici bir dalga olmuyor. Yine de su aniden derinleştiği için çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenler denize girerken dikkatli olmalı.

Seyrek Çakıl’a ulaştığınızda, yol kenarındaki kayaların arasından yürüyüp, beyaz çakıllarla kaplı plaja uzanabilirsiniz. Burada herhangi bir şemsiye ya da şezlong bulunmuyor. Ayrıca duş, tuvalet veya yiyecek bir şeyler satın alabileceğiniz bir işletme de mevcut değil. Bu nedenle eğer uzun süre kalmayı planlıyorsanız, plaja gelmeden önce yiyecek-içecek stoğu yapmakta fayda var ama tüm gün burada olmak yerine birkaç saat zaman geçirip, daha sonra başka aktivitelerde bulunmak çok daha cazip bir seçenek olabilir.

Turistler 200-300 metre uzaklıktaki Kaputaş Plajı’na gitmeyi tercih ettiği için plaja daha civar köy ve mahallelerde yaşayan yöre halkı geliyor. Bu nedenle Seyrek Çakıl Plajı’na haftasonları yerine haftaiçinde uğrarsanız, daha sakin bir ortama denk gelebilirsiniz.

Mobil Uygulama
Kaputaş Plajı, Seyrek Çakıl Plajı’na oldukça yakın

Seyrek Çakıl Plajı’na Nasıl Gidilir?

Kaş ilçesinin Gökçeören köyü yakınlarında bulunan Seyrek Çakıl Plajı’na en yakın havalimanı Dalaman ve Antalya’da yer alıyor. Kaş ile Dalaman Havalimanı arasında 160, Antalya Havalimanı’yla ise 200 kilometre uzaklık bulunuyor. Bu nedenle uçak bileti alırken, seyahat rotanızı hangi yönde sürdüreceğinizi planlayarak almanızda fayda var. Kaş’a girdikten sonra D400 karayolunu takip ederek, Seyrek Çakıl Plajı’na kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kaş otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here