Uçak Bileti

Yaz kapıda. Nisan’ın neredeyse sonuna geldik. Mayıs ayıyla birlikte havalar iyice ısınır ve kendimizi Ege, Akdeniz kıyılarına atmaya başlarız. Tatile giderken valiz hazırlamak işin hem eğlenceli hem de stresli işi olabilir. Ben bu stresi biraz daha azaltıp size yalnızca keyifli kısmı kalsın diye bu yazıyı yazmaya karar verdim. Yaz tatiline giderken bavula konulan şeyler listesi eminim işinizi epey kolaylaştıracak. Listede bulunan her maddenin yanına bir tik attığınızda tatile hazırsınız demektir. 😊

Yaz Tatiline Giderken Bavula Konulan Şeyler

Kıyafet

Kıyafetler tatil bavullarının en önemli parçaları. Çorap ve yeterli sayıda iç çamaşırı en temel ürünler. Yaz tatili bavulu hazırladığımız için öncelikli tercihimiz açık renkli, pamuklu ve ince kıyafetler olmalı. Mümkün olduğu kadar siyah ve koyu renkli kıyafetlerden uzak durun. Yeterli miktarda tişört, şort, elbise gibi rahat kıyafetler koyun bavula. Akşam yemekleri için daha şık parçalar tercih edebilirsiniz. İşinizi şansa bırakmayın ve mutlaka hava durumuna bakın. Yanınızda bir hırka, ceket bulundurmanızda fayda var. Terlik, sandalet ve yedek bir ayakkabı da yaz tatiline giderken bavula konulan şeyler içinde olmalı.

Kişisel Bakım Malzemeleri

Otellerde genelde şampuan, saç kremi, vücut losyonu, duş jeli bulunsa da ürün değişimi cilde iyi gelmeyebiliyor. O nedenle kendi kullandığınız ürünleri yanınızda götürmenizde fayda var. Deodorant, parfüm, tarak, toka, diş fırçası & diş macunu, makyaj malzemeleri, makyaj temizleyici ve nemlendirici kremler de unutmamanız gerekenlerden.

Plaj Malzemeleri

Kalacağınız gün sayısına göre bikini ve mayo, plaj havlusu, plaj çantası, güneş gözlüğü, şapka olmazsa olmazlardan. Ayrıca mutlaka yüksek faktörlü bir güneş kremi alın yanınıza. After sun kremler de güneş sonrası gerilen teninizi yatıştırmak için alabileceğiniz bir ürün. Yüzmeyle ve dalışla aranız iyiyse zaten şnorkel, palet gibi ürünlerinizi çoktan valize yerleştirmişsinizdir. E kişi kendinden bilir işi. 😀

Mobil Uygulama

Elektronik Eşyalar

Şarj aletleri, fotoğraf makinesi, powerbank, kulaklık ve eğer yurtdışına seyahat ediyorsanız priz dönüştürücü tatile giderken alınması gerekenler listesinin demirbaşları. Bunlardan birini unuttuğunuzda maalesef zor anlar yaşayabilirsiniz. Hepsini valizin güvenli bir bölümüne yerleştirdiğinizden emin olun.

İlaçlar

Düzenli kullandığınız ilaçlarınız varsa ilk sırada el çantanıza atmanız gereken en önemli şey. Bir ağrı kesici, yediklerinizin dokunma ihtimaline karşı mide ilacı, yara bandı, yanık kremi ile kendinize mini bir ecza çantası hazırlamayı ihmal etmeyin.

Diğer

Yaz tatiline giderken bavula konulan şeyler daha bitmedi. Belki çok elzem olmayan ama yine de yanınıza almak isteyebileceğiniz başka eşyalar da var. Bunlara da bir göz atalım. Konforlu bir yolculuk için seyahat yastığı sizi epey rahat ettirecek. Kulak tıkacı ve uyku gözlüğü, dinlenerek geçireceğiniz bir tatil olacaksa kitap, sivrisinek kovucu, hijyenik ped ‘keşke yanıma alsaydım’ diyebileceğiniz ürünler.

Tatil Bavulu Hazırlarken Bunlara Dikkat Edin

Yaz tatiline giderken yanınıza almanız gereken şeyler listesinden detaylıca bahsettim. Şimdi ise bavul hazırlarken bilmenizde mutlaka fayda sağlayacak detaylardan bahsedeceğim. Bunlar hayat kurtaran bilgiler. O nedenle bu maddeleri dikkatli okuyun.

  • Eğer uçakla seyahat edecekseniz ve yalnızca kabin bagajı götüreceksiniz sıvı limitlerine dikkat edin. El bagajında taşınan tüm sıvılar ürün başına 100 ml’den fazla olamaz. Seyahat boy ürünler tercih edebilirsiniz.
  • Yine el bagajında kesici delici aletler taşınamıyor. Tırnak makası, törpü gibi malzemelerinizi uçak içine alamazsınız.
  • Havalimanında valizinizi kolayla tanıyabilmek için valiz etiketi işinizi kolaylaştırır.
  • Yurtdışına seyahat ediyorsanız gittiğiniz ülkenin priz tipini kontrol edin ve yanınıza priz dönüştürücü almayı unutmayın.
  • Bir çok sitede valiz iyi düzenleyiciler satılıyor. Bunlar neyi nereye koyduğunu daha kolay bulmanızı sağlayacak ve küçücük bir valizin içinde kaybolmamanıza yardım edecek. 😀
  • Kıyafetleri katlayarak yerleştirmek yerine rulo yaparak yerleştirmek bence hem yerden tasarruf ettiriyor hem de daha az kırışmalarını sağlıyor. Ben üşenmeyip baya iki yolu da aynı valiz için denedim ve yuvarlayarak yerleştirince daha iyi sonuç aldım. 😂
  • Değerli eşyalarınızı el çantanıza alın. Valizin kaybolması gibi tatsız bir durumla karşılaşsanız dahi paranız ve resmi belgeleriniz yanınızda olmuş olur.
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here