Uçak Bileti

Pompei gibi Herculaneum da Vezüv Yanardağı’nın MS 79’da patlamasıyla küller altında kaldı. Kendisinden daha büyük olan komşusu Pompei ile ziyaretçi bakımından başa baş giden Herculaeum, gerçekten görülmeyi fazlasıyla hak eden bir bölge.

Ercolano’nun kalbinde bulunuyor olsa da sanki dünyadaki her şeyden çok uzaktaymış gibi görünüyor. Efsanelere göre Herkül‘ün kurduğu şehirde yaşayanlar yanardağ patlaması sırasında oluşan gaz ve toz bulutunun etkisiyle uykularındayken ölüme gittiler.

Herculaneum, Napoli

Pompei’nin aksine, Herculaneum, ıslak volkanik çamur altında kaldığından, buradaki ahşap malzemeler ve yemek gibi gündelik hayata ait izler neredeyse mükemmel bir şekilde doğal olarak korunmayı başarmış. Pompei’de ise yiyecekler zaman içinde tamamen çürüyerek ortadan kaybolmuş.

Birçok villada bulunan mermer kaplama dokular Napoli Arkeoloji Müzesi‘ndeki mozaiklerin insanda uyandırdığı hayranlık duygusunun bir benzerini uyandırıyor. Etrafa baktığınızda eskiden insanların nasıl yaşadıklarını kestirmek çok zor değil.

Mobil Uygulama

Ercolano (1969’dan önce Resìna), Güney İtalya‘da Campania Bölgesi’nde, Napoli şehrine bağlı ve kent merkezinden sadece 8 km uzaklıkta bulunan bir yerleşim.

Vezüv Yanardağı’nın kül ve lavları altında kalıp, sonradan ortaya çıkartılan Pompei ve Oplontis antik şehirleri ile birlikte aynı aşamalardan geçen Herculaneum antik şehri Ercolano’nun tanınmasına katkı sağlıyor. Ercolano 1997’den bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi‘nde yer alıyor.

Herculaneum’un kalıntıları üzerine kurulan Ercolano, coğrafi yakınlık nedeniyle Napoli ile güçlü bağlara sahip. Napoli’de çalışan nüfusun önemli bir bölümü ikamet etmek için Ercolano’yu tercih ederken, şehirde yazlık nüfusu da göz ardı etmemek gerekiyor.

Özellikle yaz döneminde tatilcilerin ilgisi ile kalabalıklaşan kent, Vezüv Yanardağı’na otobüsle yapılan turistik gezintilerin başlangıç noktası olması nedeniyle önemini artırıyor. Arkeolojik ve kültürel kalıntılar turizme olumlu etki yapıyor.

Ekonomisi sadece turizmle yetinmeyen şehirde üretim yapan çok sayıda işletme bulunuyor. “İsa’nın Gözyaşları” (Lacryma Christi) olarak bilinen şarap geniş bir bölgede tanınıyor. Deri sanayi, düğme ve cam üretimi alanında çalışmaları sürdüren işyerleri istihdama katkı sağlıyor.

Herculaneum’a nasıl gidilir

Vesuvius Dağı’nın volkanik patlaması sonucu yalnızca 24 saatte yok olan Antik Pompeii ve Herculaneum şehirleri, güney İtalya‘da Napoli Körfezinde bulunuyor. Türk Hava Yolları’nın haftanın her günü düzenlediği İstanbul-Napoli seferleriyle önce Napoli’ye gidip oradan trenle Herculaneum’a ulaşım mümkün.

Napoli uçak bileti fırsatları için göz atın!

İtalya’nın en değerli arkeolojik bölgelerinden Pompeii Antik Kenti’ni de ziyaret etmeyi unutmayın. İkisi birlikte, Napoli’den gidilecek güzel bir günübirlik rota olabilir.

Antik İtalyan Yarımadası birçok tarihi Roma kentiyle ziyaretçilere farklı alternatifler sunuyor. Efsanelere konu olan, filmlere uyarlanan birçok destansı hikayenin yaşandığı coğrafya keşfetmek isteyenleri bekliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here