Uçak Bileti

Güneydoğu Asya’da bulunan Vietnam yeni yerler keşfetmekten hoşlanan maceraperest gezginlerin en gözde seyahat rotalarından biri. Muhteşem doğası, şahane manzaraları ve etkileyici kültürel dokusuyla görenleri kendine hayran bırakan bu ülke, yaklaşık 92,7 milyonluk nüfusuyla oldukça hareketli ve kalabalık bir yerleşim yeri konumunda. İşte sıcakkanlı ve güler yüzlü insanların ülkesi olan Vietnam’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Vietnam’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Ha Long Bay

Tarih boyunca korsanların en önemli saklanma noktalarından biri olan Ha Long Bay, günümüzde bölgeye gelen turistlerin uğramadan geçmediği yerlerin başında geliyor. Kelime anlamı olarak ejderhaların yeryüzüne indiği yer anlamına gelen Ha Long çevresinde gezip görebileceğiniz çok sayıda mağara, ada ve balıkçı köyü bulunuyor. Bölgeyi enfes bir görünüme kavuşturan manzaraları görmek için tekne turlarına katılabilirsiniz.

2. Thien Mu Pagoda

Vietnam’ın simgesi olarak anılan Thien Mu Pagoda, Parfüm Nehri manzarasıyla göz alan bir tepe üzerinde yer alıyor. Hue şehrinde bulunan bu kule, Hue Kalesi’ne de yaklaşık 3 – 4 kilometre uzaklıkta. 1600’lü yıllarda inşa edilen tarihi kule, şehrin en uzun Pagoda kulesi olarak da öne çıkıyor.

Mobil Uygulama

3. Hoan Kiem Gölü

Hoan Kiem Gölü, kırmızı rengiyle hoş bir görüntü oluşturan Huc Köprüsü ve göl üzerindeki küçük bir adacık üzerinde bulunan Kaplumbağa Kulesi ( Tháp Rùa ) ile turistlerin ilgi odağı oluyor. Çevresindeki yürüyüş yolları ile huzur dolu zamanlar geçirmek ve yürüyüş yapmak isteyen yerli halkın da gözdesi olan Hoan Kiem Gölü, Hanoi şehrinde yer alıyor.

4. Hoi An

Çevresini saran iri ufaklı kanallar ve bu kanallar üzerinde ulaşım sağlayan kanolar sebebiyle ülkenin Venedik’i olarak da bilinen Hoi An, Güney Çin Denizi kıyısında konumlanıyor. Tarih boyunca bu coğrafyanın önemli liman noktalarından biri olan Hoi An, Çin kültürünün izlerini yansıtan Eski Şehir Bölgesi ve tarihi yapılarıyla da ilgi çekiyor.

5. Phu Quoc

Ülkenin en büyük adası olan Phu Quoc, bakirliğini koruyan göz kamaştırıcı doğası, dalış tutkunlarını kendine çeken mercan resifleri, keyif dolu bir tatil fırsatı sunan uçsuz bucaksız ve tertemiz plajları ve leziz su ürünleri restoranlarıyla, ülkenin mutlaka görülmesi gereken turistik yerlerinden biri.

Siz de bu büyüleyici coğrafyayı daha yakından görmek için Vietnam uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahat planlarınıza hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Vietnam, ülkesini ziyaret edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep ettiği için yolculuk öncesinde, vize için gereken işlemleri ve belgeleri tamamlamayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here