Uçak Bileti

Dünyanın en küçük şehir devleti unvanını taşıyan Vatikan, 44 bin metrekarelik yüzölçümüne sahip. Hristiyanlığın Katolik mezhebinin ruhani merkezi olan Vatikan, Papa tarafından yönetilen bir devlet.

İtalya‘nın başkenti Roma sınırlarında yer alan ve surlarla Roma’dan ayrılan şehir devleti tarihi ve dini öneminin yanı sıra dünyanın en zengin müzeleri ve tarihi yapılarına da ev sahipliği yapıyor. Her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Vatikan, Roma gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

1929 Laterna Anlaşması ile resmen bir devlet olan Vatikan’ın Türkiye’de diplomatik temsilciliği bulunuyor. Aynı şekilde Türkiye’nin de Vatikan’da Büyükelçisi bulunuyor. Nüfusu 1000’e yakın olan Vatikan’da nüfusun yüzde 95’i erkeklerden oluşuyor. Nüfusun önemli bir bölümü ise din görevlileri ve Papa’yı korumakla görevli olan İsviçreli muhafızlardan oluşuyor.

Vatikan’a Nasıl Gidilir?

Vatikan’a gitmek isteyen Türk vatandaşlarının Schengen vizesine sahip olmaları gerekiyor. Yeşil ve gri pasaportlu Türk vatandaşları ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde vizeden muaf. Hali hazırda Schengen vizeniz var ise Vatikan’a ekstra bir vize almadan seyahat edebilirsiniz.

İtalya’nın başkenti Roma’ya İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları ve Aliatila, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise Pegasus Havayolları’nın direkt seferleri var. Ayrıca Avrupa’nın birçok şehrinden aktarmalı uçuşlarla Roma’ya uçabilirsiniz.

Mobil Uygulama

İtalya’nın birçok kenti ve Avrupa şehirlerinden Roma’ya otobüs ve trenle de ulaşım alternatifi bulunuyor.

Türk Hava Yolları, Alitalia ve Pegasus Havayolları, Roma şehir merkezine 35 km uzaklıkta bulunan Fiumicino – Leonardo da Vinci Havalimanı‘na (FCO) uçuyor. Roma’nın en büyük havalimanı olan Roma Fiumicino Havalimanı’ndan kent merkezine her 30 dakikada bir tren seferleri var. Trenle kent merkezine ulaşım 55 dakika sürüyor. Ekspres trenlerle ise yolculuk 32 dakika sürüyor. Bölgesel trenler 8€, ekspres trenler ise 10€ bilet ücretine sahip.

Terravision otobüs firması kent merkezine ulaşım için bir başka seçenek. 5,80€ karşılığında kent merkezine 55 dakikalık bir yoclulukla ulaşabilirsiniz. Taksiyle ulaşım ise yarım saat sürüyor yolculuk ücreti 60€ civarında.

Vatikan nerede?

Termini Tren İstasyonu’ndan Vatikan’a belediye otobüsüyle 15 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Vatikan’da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında Aziz Petrus Meydanı, Aziz Petrus Bazilikası, Vatikan Müzeleri, Vatikan Bahçeleri bulunuyor. Dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Vatikan Müzeleri’nde yer alan Sistina Şapeli ise müzenin en görkemli bölümü. Yıl boyunca ziyaretçi akınına uğrayan müzeye online bilet alarak sıra beklemekten kurtulabilirsiniz.

Dünyanın en küçük devleti unvanı taşıyan Vatikan, İtalya’nın başkenti Roma seyahatinde gezilecek yerler arasında listenizde olmalı. Vatikan müzelerini de hakkını vererek gezmek istiyorsanız Vatikan’a en az bir tam gününüzü ayırmalısınız.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here