Uçak Bileti

Doğu Anadolu’nun en büyük şehri Van, Türkiye‘nin İran ve Orta Asya ile bağlantısını sağlayan bir kapı özelliği taşıyor. Binlerce yıllık medeniyetin izlerini taşıyan Van coğrafyası, bu kültürel birikimin yansımalarını ziyaretçileriyle paylaşıyor.

Zengin kültürel birikimi, tarihi ve doğal güzellikleri, sıcakkanlı insanları, etkileyici mimari yapıları, leziz yemekleri ve adına öyküler yazılan engin gölü ile şehir ülkemizin en turistik yerlerinden biri. Henüz kıymeti tam olarak bilinmese de Van’da görülmesi gereken yerler oldukça fazla.

Van’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Van Gölü

Bölgede yaşayan insanların deniz olarak isimlendirdiği göl, ülkemizin en geniş yüzölçümüne sahip gölü unvanına sahip. Su sporlarının yapıldığı, çevresindeki mesire alanlarıyla insanların soluk almaya geldiği göl görsel şölen yaşatıyor. Bir dönem göl canavarı efsanesiyle sıkça gündemde yer alan göl bu günlerde daha sakin ve sessiz.

2. Akdamar Adası

Gölün en popüler ziyaret destinasyonu hiç kuşkusuz Akdamar Adası. Üzerinde Ermenilerden kalma Akdamar Kilisesi’nin de yer aldığı ada, bölgeye gelenlerin mutlaka vakit ayırıp ziyaret ettiği bir nokta. Yaz aylarında adaya gelenler göl sularına girerek serinleme imkanı da buluyor. Adaya Gevaş’tan kalkan motorlarla gidiliyor, ayrıca giriş ücreti de var.

Mobil Uygulama

3. Van Kalesi

Urartu Krallığı’nın başkenti Tuşpa’yı kuş bakışı gören bir konumda inşa edilen kale, kent merkezine 5 km uzaklıkta. Sarp kayalık bir arazideki kale, 120 metre genişlik, 80 metre yüksekliğe sahip. Kalenin MÖ 9. yüzyılda inşa edildiği düşünülüyor. Bölgenin kontrolü için yapıldığı tahmin edilen kalenin benzerlerine Ermenistan ve İran’da rastlanıyor.

4. Erciş

Van Gölü’nün en kuzeyindeki ilçe Erciş, yakın geçmişte deprem nedeniyle büyük hasar gören merkezlerden. Doğu’nun Batı’ya açılan kapısı olarak adlandırılan ilçe, İran’dan gelen transit yolun üzerinde. Göl kıyısında keyifli mekanlara ve eşsiz manzaralara sahip olan ilçe bölgeye gelenlerin görmesi gereken noktalardan.

5. Bahçesaray

19. yüzyılda Kırım’dan gelen Tatarların yerleştiği Bahçesaray ilçesi, nüfus yapısı itibariyle bölgenin en zengin yerleşim yerlerinden biri. 1915 öncesinde ağırlıklı olarak Ermenilerin yaşadığı ilçe rafting ve doğa sporlarıyla tanınıyor.

Ülkemizin cennet köşelerinden Van, gölü, leziz kahvaltısı, gezilecek görülecek yerleriyle seyahat listesinde yer almalı. Van uçak bileti seçeneklerine göz gezdirerek programınızı hemen yapabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here