Uçak Bileti

İnternet teknolojisinin hayatımızın her alanına girmesiyle beraber, mutfak alışverişinden fatura ödemeye, uçak bileti almaktan kitap okumaya kadar birçok aktivitemiz online mecraya taşındı.

İnternette sunulan cazip uçak bileti kampanyaları, seyahatseverlerin uçak bileti alımlarını da daha çok sanal dünyaya taşıdı. Günümüzde birçok insan havayolu şirketlerinin kampanyalı ve özel fiyatlarını ekran karşısında karşılaştırıyor, en avantajlı fiyatı bulduğu an uçak bileti anında satın alıyor.

İnternet üzerinden uçak bileti satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar ve ipuçları bulunuyor. Zaman zaman yapılan küçük hatalar, geriye dönülmez sonuçlara sebep olabiliyor. Online uçak bileti satış sitesi Turna.com’un Genel Müdürü Dr. Abdülkadir Kırmızı, internetten uçak bileti alırken en sık sorulan sorulara yanıt verdi.

İnternetten Uçak Bileti Alırken En Çok Sorulan Sorular

1. PNR numarası nedir?

Ucak-Bileti-Alirken-Ne-Yapmali

Mobil Uygulama

PNR, İngilizce “Passenger Name Record” kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. “Yolcu İsim Kaydı” olarak Türkçe’ye çevrilebilir. Uçuş bilgilerine ulaşmanın en kolay yoludur. PNR numaranızı bilmeniz halinde rezervasyonunuzu veya biletinizi kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.

2. Check-in nedir, süresi ne kadardır?

Internetten-Ucak-Bileti-Almak

Yolcunun koltuk bilgisinin belirlendiği ve bagaj işlemlerinin tamamlandığı süreçtir. Havalimanında, online olarak ilgili havayolunun web sitesinde veya mobil uygulaması aracılığı ile check-in işlemi önceden yapılabilir. İç hat uçuşlarında, uçuştan 30 dakika önce, dış hat uçuşlarında ise kalkıştan 45 dakika önce check-in işlemlerinin tamamlanmış olması gerekir.

3. Doğum tarihimi yanlış girdim, sorun olur mu?

Internetten-Ucak-Bileti-Satin-Almak

Eğer yetişkin bileti aldıysanız, doğum tarihinizi yanlış girmiş olsanız dahi uçuşunuzla ilgili herhangi bir sorun yaşanmaz. Yalnızca indirimli bilet alınmış ise ve gerçek doğum tarihi indirimli bilet almaya uygun değilse, havayolu sizi uçuştan yararlandırmama hakkına sahip olur. Yalnızca indirimli yolcular için doğum tarihi uygun değilse biletinizi değiştirmeniz gerekir.

4. İndirimli bilet aldım (genç, emekli, basın) sorun yaşar mıyım?

Ucak-Bileti-Alirken-Dikkat

İndirim için gerekli olan belgeleri uçuş esnasında yanınızda bulundurmanız zorunludur. Eğer, belgeleriniz uygun değilse, havayolu tarafından fiyat farkı uygulanabilir. Bu yüzden öğrenci kartı, emekli belgesi, sarı basın kartı gibi işinizi ya da indirime konu olan sebebi kanıtlayacak belgeyi taşımak gerekiyor.

5. Bilet alırken adımı soyadımı yanlış yazdım ne yapmam gerekir?

Ucak-Bileti-Alirken-Sorulan-Sorular

Adınızın bütünlüğünü bozmayan tek harf ya da Türkçe karakter gibi sorunlarda bilet değişikliği ya da düzeltme gibi bir müracaata gerek yok. Örnek: Ömer yerine Omer yazmak, Buğra yerine Bugra yazmak, Sevilay yerine Sevilağ yazmak gibi. Ancak yapılan yanlış anlam değişikliği ve farklı bir isimle karıştırılabilecek düzeyde ise çağrı merkezi aracılığıyla işlem yapılması gerekiyor. Örnek: Ömer yerine Öner yazmak, Ayşegül yerine Ayşe yazmak gibi.

İnternetten uçak bileti almak hayatımızı kolaylaştıran, seyahat planını daha kısa sürede netleştirmeye yardımcı olan bir hizmet. Küçük ipuçlarına kulak vererek, gönül rahatlığıyla uçak bileti satın almak mümkün.

Otobüs Bileti

18 YORUMLAR

  1. Merhaba,viyanadan istanbula esim ile birlikte gidis donus ucusumuz var.kismetse haftaya ucacagiz.fakat uygulamanizdan bilet alirken sadece benim soyadimda bir harf yazmamisim.soyadim kaya fakat kya yazilmis.ama esiminkinde kaya yaziyor o dogru.thy ile ucacagiz.her hangi bir sorun olur mu tek harf icin sonucta ben esimle birlikte ucuyorum onunda soyadi tutuyor ayni sadece kaya olarak dogru yazilmis.bu arada uygulamada bilgilerim eksiksiz bir sekilde dogru yani hesap bilgilerim isim soyisim dogru.yardimci olursaniz sevinirim.

    • Merhaba, bu konuda daha detaylı bir bilgi için 0850 222 66 00 numaralı telefondan Turna’ya ulaşabilirsiniz.

      • Merhaba,
        Ben Qatar Airways’den 11 Haziran’a İST-BKK uçak bileti aldım. Ama soyadımda bir harf eksikliği var. ” Dinç ” yerine ” Dnc ” yazıyor bilette. Qatar Airways üyelik profilimde de Oguz Dnc yazıyor ve bunu değiştirme opsiyonu da yok sitede. Üyelik hesabımda bile ayarlardan üyelik bilgilerimi değiştirme seçeneği yok. Bu harf eksikliği sorun olur mu? Bunu farkettiğimden beri uyku uyuyamıyorum 🙁 Uçuşa izin verilmeme durumu olabilir mi?
        İyi çalışmalar..

  2. Selamm buģra bey benim sorum soy ismi yerine isim yazili isim yerinde soy ismi yazili sorun olusurmu tsk ediyorum

  3. Merhabalar
    Soyadım baş harfi ö ve ö yerine bilette oe yazılmış bir sorun yaşar mıyım ? Sorun yaşayan var mıdır ? Teşekkür ederim.

  4. Merhabalar iki ismim var fakat ikinci ismimi girmeyi unuttum bileti alırken hızlı davrandığımdan bu sorun teşkil edermi acaba

  5. Merhabalar buğra bey eşimin soyismi özsüt fakat mzsüt yazmışız geri bildirim yaptk fakat acenteyle görüşün dediler görüştük not düştük değişim olmuyor dediler ama bir problem yaşamazsınız dediler ben bir de sizden öğrenmek istedim problrm yaşar mıyım acaba ilginize çok teşekkür ederim 🙏🏽

  6. Merhabalar ben askerim ankaradan Gaziantep uçak bileti aldım ve soy isimim yanlış yazdım karayılan yerine Karayılna yazmışım acaba bir sorun olurmu

  7. Merhaba kız arkadasim Rusya’dan bilet alacak ama benim soyadım Akbuğa ama bileti alırken Akbuga olarak aldı bir sıkıntı yaşar mıyım çünkü Rus alfebesinde Ğ yok maalesef

  8. Merhaba. Soyadım ülküsever. Yabancı bi siteden Bilet aldığımda uelkuesever yazıyor. Baliye gideceğiz balayı için thy sorun olacağını söylüyor fakat benim yaptığım bi hata değil sistemin verdiği bi hata.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here