Uçak Bileti

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en çok ziyaretçi çeken şehirlerinden biri olan Batman, yakın gelecekte yok olma tehlikesi taşıyan Hasankeyf’in de bulunduğu il merkezi. İdari açıdan yeni bir il olmasına rağmen tarihi geçmişi Sümerlere kadar uzanan bir bölgede kurulu olan Batman, bu özelliği ile tarihi ve kültürel çok sayıda esere sahip.

İluh Tepesi’nin bulunduğu bölgede geçmişte Sümer yerleşim yerinin kurulduğu ancak zaman içerisinde buranın yeraltına göçtüğü düşünülüyor. Batman adının bu şehrin yeraltına çökmesinden dolayı ‘batmak’ kelimesinden geldiği yönünde bir düşünce bulunuyor. 1940’lı yılların başında petrol bulunan şehrin kaderi petrolle birlikte değişmiş.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sıcak ikliminin etkilerinin her köşesinde görüldüğü Batman’ın ilçeleri arasında Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk ve Sason bulunuyor. Son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlar ve artan iş imkanlarıyla birlikte çevre il ve ilçelerden yoğun göçün yaşandığı şehir merkezi şantiye görünümünde.

Yüksek katlı binalar, alışveriş merkezleri, şık dükkanlar, hareketli cadde ve sokaklarda Batmanlılar genellikle dışarda zaman geçirmeyi seviyor.

Mobil Uygulama

Batman’ın dünyaca ünlü tarihi yeri Hasankeyf, yakın gelecekte yok olma tehlikesi altında. İki yakasını Dicle’nin ayırdığı topraklarda bulunan bu tarihi yerleşim aynı isimle anılan ilçenin de merkezi.

Kayalara oyulmuş evleri, Dicle kenarında bulunan tarihi ve dini yapılarıyla bölgenin en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan Hasankeyf, Batman’ın turizmdeki en önemli markası. Mağaralar şehri, kayalar kenti gibi isimlerle anılan Hasankeyf, bölgede yapılması planlanan baraj sularının tehdidi altında.

Batman’a Nasıl Gidilir

Batman’a Türkiye’nin dört bir yanından hava, demir ve kara yolu bağlantısı bulunuyor. İstanbul, Ankara ve dönemsel olarak farklı şehirlerden direkt uçak seferlerinin yapıldığı Batman Havalimanı, yakın geçmişte yenilendi. Oldukça modern bir görüntüye sahip olan havalimanı, artan bir yolcu hareketliliğine sahip.

Batman uçak bileti seçeneklerine göz atarak Batman yolculuğunun ilk adımını atmak mümkün. 8 farklı yerel otobüs firmasının yanı sıra Türkiye’nin başlıca şehirlerinden bu güzle kente otobüsle gelmek de diğer bir seçenek. TCDD’nin seferleri ile demiryolu da ulaşım alternatiflerinden biri.

Güneydoğu’nun parlayan yıldızı olarak anılan Batman Diyarbakır, Siirt, Mardin gibi şehirlere de oldukça yakın bir konumda. Tarihi ve mimari yapıları, birbirinden etkileyici doğal güzellikleri ile Batman, ülkemizin en güzel rotalarından biri.

Batman otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here