Uçak Bileti

Kültürel ve tarihi zenginlikleri ile adından söz ettiren bir Avrupa şehri olan Tiran, Arnavutluk’un başkenti olmasının yanı sıra 800 bini aşan nüfusuyla ülkenin en büyük yerleşim yeri olarak da biliniyor. 1614 yılında İşkodra Valisi Süleyman Paşa tarafından kurulan şehir, günümüzde ülkenin ekonomik, kültürel ve siyasi merkezi haline gelmiş durumda. Tiran, kültürel geziler yapmayı sevenler için oldukça cezbedici bir rota. Zira içerisinde yer alan birbirinden etkileyici tarihi yapılar, heykeller ve müzeler, şehre gelen turistlerin oldukça ilgisini çekiyor.

Tiran’da Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Ulusal Tarih Müzesi

1981 yılında açılan ve içerisinde ülke geçmişini yansıtan pek çok tarihi eserin sergilendiği Ulusal Tarih Müzesi, Mimar Enver Faja tarafından tasarlanmış. Yalnızca Tiran’ın değil, Arnavutluk’un da en büyük ve önemli müzesi olan Ulusal Tarih Müzesi, şehrin gözde turistik noktalarından biri. Müze, 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

2. Opera Binası 

Çinliler tarafından 1953 yılında yapılarak Arnavutluk’a hediye edilen Opera Binası, kültür sanat etkinliklerinin merkezi olarak görülüyor. Her yıl çok sayıda konser, etkinlik ve sahne gösterisine ev sahipliği yapan Opera Binası, hem yerel halkın hem de turistlerin oldukça ilgi gösterdiği bir yer.

Mobil Uygulama

3. İskender Bey Meydanı

İçerisinde, Arnavutluk’ta yaşamış bir halk kahramanı olan İskender Bey’in heykeli bulunan İskender Bey Meydanı, şehrin buluşma noktaları arasında yer alıyor. Şehir merkezinde, Ulusal Tarih Müzesi’nin hemen karşısında kalan meydan, şehrin görülmeye değer yerleri arasında.

4. Ethem Efendi Camii

Giriş bölümünde bulunan revaklar ve süslerle dikkat çeken tarihi bir ibadethane olan Ethem Efendi Camii, 19. yüzyıl zamanında Ethem Efendi tarafından inşa ettirilmiş. İskender Bey Meydanı’nda konumlanan bu dini yapı, zaman içerisinde müzeye dönüştürülmüş.

5. Saat Kulesi

Ethem Efendi Camii’nin hemen yanında bulunan ve 1821 yılında Ethem Efendi tarafından yaptırılan Saat Kulesi, 35 metre yüksekliğe sahip. İlk yapıldığında bir çan kulesi olan ancak 1921 yılında çanın yerinde takılan saat ile bir saat kulesine dönüşen bu yapının içerisinde, 90 basamaklı bir merdiven de mevcut.

Tiran’a Nasıl Gidilir?

Türkler için vize uygulaması bulunmayan bu etkileyici şehre, İstanbul üzerinden yapılan direkt ve aktarmalı uçuşlar ile seyahat etmek mümkün. Yaklaşık bir saat 45 dakikada ulaşılabilen ve ülkenin tek uluslararası havalimanı olan Tiran Uluslararası Havalimanı‘ndan şehir merkezine ulaşım içinse taksi ya da terminal dışında bekleyen otobüsleri kullanabilirsiniz.

Siz de, Tiran uçak bileti kampanyalarını takip ederek, Arnavutluk’un bu sakin şehrinde keyif ve huzur dolu bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

NOT: Arnavutluk vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here