Uçak Bileti

Güneydoğu Asya‘nın kalbinde yer alan, bölgenin en çok turist ağırlayan ülkeleri arasında yer alan Tayland, büyüleyici güzellikteli kumsalları, tropikal adaları ve renkli gece hayatıyla muhteşem bir destinasyon.

Tayland, genellikle plajları ve turkuaz denizi nedeniyle tercih edilse de Tay kültürü, tapınakları, dünyaca ünlü zengin mutfağı, enfes taze deniz ürünleri ve lezzetli tropik meyveleri ile de pek çok seçenek sunuyor. Adı henüz ülkemizde çok ünlenmemiş çok güzel bölgelere de sahip.

Tayland uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Tayland’da Az Bilinen Güzel Yerler

1. Kanchanaburi

Kanchanaburi, Tayland’ın batısında, manzarası, milli parklara olan yakınlığı ve şelaleleri ile ünlü bir kent. Bir dağ sırasının ucunda yer alan bu küçük şehrin daha ılıman, daha serin havası, Tayland’ın iç bölgesindeki sıcaklardan bunalanlar için mükemmel bir yere dönüşüyor.

Mobil Uygulama

Evcil kaplanların barındığı ünlü Kaplan Tapınağı’nın da bulunduğu şehirdeki Kwaithat Nehri, Japon işgali sırasında Burma Demiryolu inşası sırasında ölen işçileri ile anılıyor. Bangkok’tan günübirlik turlarla gidilebilen Kanchanaburi şehri başta Kwai Köprüsü olmak üzere önemli II. Dünya Savaşı’ndan kalma eserlere ev sahipliği yapıyor.

2. Chiang Rai

Kuzey Tayland’da bulunan, Laos ve Myanmar’a komşu ve dağ yürüyüşleri ile ünlü Chiang Rai, önemli bir ticaret merkezinin yanı sıra kültürlerin kesiştiği bir noktada yer alıyor. Bulunduğu bölge bakımından ilgi çeken bir şehir olan Chiang Rai, gündüz sakin olsa da akşam gezilerinden dönen turistlerle hareketleniyor.

Şehrin sembolü olan Wat Rong Khun Tapınağı (Beyaz Tapınak), iç duvarlarındaki cennet ve cehennemi tasvirleri ile bahçesindeki şeytanı andıran heykeller oldukça dikkat çekici. Sıcak kaynak suyuyla ünlü Lam Nam Kok Ulusal Parkı ve doğada gezerken rastlayacağınız çay bahçeleri ve tahta köprüler yerel kültürü tanımak için fırsat sunuyor.

Televizyonda izlediğimiz belgesellerde gördüğümüz kabilelerden farksız bir topluluğa ev sahipliği yapan Long Neck Karen Köyü, boyunlarına taktıkları halkalarıyla turistlerin dikkatini çeken köy halkı ile mutlaka uğranması gereken bir durak.

3. Pai

Pai kasabası, Tayland’ın deniz, kum, güneş tatiline alternatif arayanlar için dağlarla çevrili bir vadide bulunan doğayla baş başa bir yerleşim yeri. Daha çok sırt çantalı gezginlerin ziyaret ettiği kasabanın çevresinde gezilebilecek tarihi yerler, tapınaklar ve şelaleler de bulunuyor.

Muhteşem bir manzaraya sahip olan vadisi ile son yıllarda daha da çok tercih edilmeye başlanan Pai, son derece rahat ve dingin bir atmosfere sahip. Chiang Mai’nin 80 km kuzeyinde yer alan Pai’de, spa ve geleneksel Tay masajını yaptırabilirsiniz. Birçok şelale ve kaplıcaya da ev sahipliği yapan kasabada, kendi bungalovunuzda uyandıktan sonra güne yörenin meşhur lezzetlerinden olan muzlu krep ile güne başlayın.

4. Ratchaburi

Batıda Myanmar ile komşu olan Ratchaburi, geçmiş dönemlerde Tayland Körfezi kıyısında iken, Mae Klong Nehri’nin taşıdığı alüvyonlar nedeniyle kıyıdan 30 km uzaklaştı. Önemli bir ticaret merkezi olan Ratchaburi’nin kuruluşu günümüzden 2 bin yıl geçmişe gidiyor.

5. Sukhothai

Hindiçin Bölgesi’nin büyük bölümünü kontrol eden Khmer İmparatorluğunun 13. yüzyılda zayıflamasıyla birlikte bölgede kurulan Tay şehir devletlerinden biri olan Sukhothai, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. Şehirde, Sukhothai Tarihi Parkı’nı ziyaret edebilir, her yıl kasım ayında düzenlenen Loi Krathong Festivali’ne katılabilirsiniz.

6. Phanom Rung

Phanom Rung, Tayland’ın kuzeydoğusunda bulunan bir Hindu tapınağı kompleksi. Sönmüş bir yanardağın üzerine kurulu ve Hindu tanrılarından biri olan Şiva’nın kutsal yurdu olan Kailash’a ithafen inşa edilen Phanom Rung, bin yıldan uzun bir tarihe sahip.

Her yıl nisan ayında güneş ışınları tapınağın 15 kapısından aynı anda girdiğinde, Khmer mimarisinin en muazzam örneklerinden biri olan tapınakta festival düzenleniyor. Nang Rong şehrinin hemen yanı başında yer alan tapınak, kumtaşı ve kırmızı kille yapılmış olan Phanom Rung Şiva’nın evi olan Kaleş Dağı’nı temsil ediyor.

7. Khao Sok Ulusal Parkı

Tayland’ın güneyinde yer alan Khao Sok Ulusal Parkı dünyanın en eski ve her zaman yeşil dokusunu koruyan tropik ormanlara sahip. Milli parkta yapılacak aktiviteler arasında yaya ya da ciple safari, yaban hayvanı gözlemi, Cheow Lan Gölü’nün etrafında kano ve göl üzerindeki yüzen bungalovlarda konaklama alternatifleri bulunuyor.

160 milyon yaşında olduğu tahmin edilen bir yağmur ormanı kalıntısı olan Khao Sok Ulusal Parkı, dünyanın en büyük çiçeği olarak bilinen, 11 kg ağırlığındaki Rafflesia Çiçeği’ni de barındırıyor. Yılda bir kez, ocak sonu ve şubat başı gibi 1 haftalığına açan Rafflesia’yı görmek isteyen binlerce kişi parkı ziyaret ediyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here