Uçak Bileti

İtalya, Akdeniz kıyıları boyunca uzanan birbirinden güzel köyleri, her biri birbiriyle yarışan nitelikteki plajları, lezzetli yemekleri, sıcakkanlı insanları, tarihle yoğrulmuş sokakları ve zengin kültür ve sanat yaşamıyla dünyanın en çok turist çeken ülkelerinden biri.

Tipik bir Akdeniz ülkesi olan İtalya’nın her bir köşesi kendine has kültürel özellik taşıyor. Geçmişte her biri devlet olan İtalyan şehirleri, farklı aksan, kültür, yaşam tarzı ve düşünce yapısına sahip.

İtalya’ya Neden Gitmeli

Avrupa kıtasında en çok turist ağırlayan ülkeler arasında yer alan İtalya’ya gitmek için çokça sebep var. İtalya’ya neden gitmeli sorusuna yanıt olacak onlarca sebep sayılabilir.

Italya-Neden

Sağlıklı malzemelerle yapılan lezzetli yemekleri ile İtalya tam anlamıyla bir cennet. Makarna, pizza, gelato hatta Roma dondurması. Leziz zeytinyağı, taze sebze ve meyveler de İtalya’ya seyahat için yeterli sebepler arasında.

Mobil Uygulama

Dünyaya yön veren ve insanoğlunun düşünce sistemini değiştiren Rönesans akımının merkezi olan İtalya, kültür ve sanatın da kalbi. Floransa gibi açıkhava müzesi bir şehirde dolaşmak ya da muhteşem atmosfere sahip Venedik’te gondol deneyimi oldukça keyifli. Etkileyici mimari yapılar, heykeller ve meydanlarda şarap yudumlamak, ülkenin tadını çıkarmak için yapılabilecekler arasında.

Eğik Pisa Kulesi, dünyaca ünlü Pompeii Antik Kenti ya da Roma sokaklarında zamanda yolculuğa çıkmak mümkün. Tarih ve kültürün etkilerini hissetmek için fazladan bir ley yapmaya gerek yok.

Italya-Neden-GidilirToskana, Amalfi Kıyısı, Cinque Terre gibi kartpostallık manzaralar arasında soluklanmak, doğayla bütünleşen rengarenk yapıların uyumuna göz gezdirmek İtalya’da yapılabileceklerin küçük bir bölümü.

Botticelli, Michelangelo, Raphael, Carvaggio gibi dünyaca ünlü sanatçılara ilham veren İtalya’da ruhu sanatla beslemek, hayal kurmak ya da sadece kendini dinlemenin keyfini çıkarmayı denemek gerekiyor.

Modaya yön veren, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tiyatro, opera ve bale temsilleri ile de ilgi gören Milano’da sokaklara karışmak da alternatiflerden.

Alışveriş severler için ‘made in Italy’ etiketi taşıyan kaliteli ürünler unutulmayacak bir seyahat deneyimi sunuyor.

Türkiye’den haftanın her günü gerçekleşen doğrudan seferlerle İtalya’ya ulaşmak mümkün. Bir uçak bileti mesafesinde olan ülke kültür, sanat, lezzet vaat ediyor. Yeni yerler görmek ve hayatın koşturmasından uzaklaşmak isteyenler için en iyi seçeneklerden biri İtalya seyahati olabilir.

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

  1. Şuanda sevdiğim bir arkadaşımından gelen mesaj ” İtalya’ya yerleşmeye karar verdim ” üzerine merak edip bulduğum yazıdır. Onunla gidesim gelmedi değil. Belki bir gün beraber yaşarız kim bilir….

Comments are closed.