Uçak Bileti

13. yüzyıldan bu yana ‘Reval’ ismi ile anılan ancak ülkenin bağımsızlığını kazanmasından sonra bugün kullanılan Tallinn ismini alan şehir, yaklaşık 160 kilometrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor. Bugün bu güzel şehre çevirelim rotamızı. Tallinn gezilecek yerler tarihi ve kültürel dokusuyla bizi etkilesin.

Mavi ve yeşilin harmanlandığı şahane doğasıyla kendine hayran bırakan şehir, Baltık Denizi kıyısında bulunuyor. 2011 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen Tallinn, kültürel dokusu ve Orta Çağ esintileri taşıyan mimarisiyle de dikkat çekiyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında ağır hasar alan ancak tarihi dokusu zarar görmeyen şehir, 1997 yılından bu yana da UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Tallinn Gezilecek Yerler

Tallinn Gezilecek Yerler Listesi

  1. Alexander Nevsky Katedrali
  2. Oleviste Kilisesi
  3. Toompea Tepesi
  4. Town Hall Meydanı 
  5. Şişman Margaret Kulesi
  6. Town Hall Pharmacy
  7. Viru Kapısı
  8. Kumu Sanat Müzesi

1. Alexander Nevsky Katedrali

Alexander Nevsky Katedrali

Eski Şehrin yukarısında yer alan ve Rus tarzı bir mimariye sahip olan Alexander Nevsky Katedrali, 1894-1900 yılları arasında Rus Prensinin anısına yaptırılmış. Mimar Mikhail Preobrazhensky tarafından tasarlanan bu Ortodoks katedrali, şehre gelen turistlerin uğramadan geçmediği turistik yerlerin başında geliyor.

  • Alexander Nevsky Katedrali konumu burada.

2. St Olaf’s Kilisesi (Oleviste Kilisesi)

Oleviste Kilisesi

Savaş döneminde hasar aldığı için restore edilen günümüzde ise şehrin en popüler turistik yapılarından biri olan St. Olaf’s Kilisesi‘nin yapılış hikayesi 12. yüzyıla kadar gidiyor. 1549 ve 1625 yılları arasında dünyanın en büyük binası olarak anılan yaklaşık 125 metre yüksekliğindeki bu ibadethane, Eski Şehir (Old Town) bölgesi sınırlarında kalıyor.

  • St Olaf’s Kilisesi konumu burada.

3. Toompea Tepesi

Toompea Hill Bölgesi

Muhteşem bir şehir manzarası sunan Toompea Tepesi‘ndeki gezi terasları, Tallinn’in en güzel yerlerinden. Özellikle fotoğraf meraklılarını cezbeden bu eşsiz bölge, yaklaşık 7 hektarlık bir alan üzerine kurulmuş. Manzaranın tadını çıkardıktan sonra Orta Çağ kostümleri içerisinde satış yapan şekerlemecilerden acıbadem şekeri almayı da unutmayın.

4. Town Hall Meydanı 

Town Hall Meydanı 

Tallinn’in en popüler ve en güzel meydanı kesinlikle Town Hall. Meydandçok sayıda kafeler ve restoranlar bulabilirsiniz. Kutlamaların konserlerin gerçekleştiği meydan turistik olduğu kadar yereller tarafından da seviliyor. Yeni yıl döneminde giderseniz noel pazarları da bu meydanda kuruluyor bilginize.

5. Şişman Margaret Kulesi

Şişman Margaret Kulesi

1511 ve 1530 yılları arasında inşa edilen Şişman Margaret Kulesi, yıllar içerisinde hapishane olarak da kullanılmış. Günümüzde denizcilik müzesine dönüştürülen kulenin ilk yapılış amacı ise şehri denizden gelen saldırılara karşı savunmak. Margaret Kulesi tarihçesinin yanı sıra mimari görüntüsüyle de şehirde oldukça hoş bir hava yaratıyor.

  • Şişman Margaret Kulesi konumu burada.

6. Town Hall Pharmacy

Town Hall Pharmacy

Tallinn gezilecek yerler listemize Avrupa’nın en eski eczanesi olan Town Hall Pharmacy ile devam ediyoruz. Bu eczane gün boyu turistler tarafından ziyaret ediliyor. Günümüzde eczanenin bir bölümü halen faaliyetine devam ederken bir bölümü ise müze olarak hizmet veriyor.

7. Viru Kapısı

Viru Kapısı

Viru Kapısı beyaz iki kulesi olan eski şehrin giriş kapısı aslında. Zamanda yolculuk icat edilmemiş diyen Viru kapısından geçmemiş demektir. 😀 Bu iki kuleden geçtiğinizde çağlar arasında geçiş yapmış gibi hissediyor insan.

8. Kumu Sanat Müzesi

Müze yok mu bu şehirde dediğinizi duyar gibiyim. Olmaz mı hiç. Sizi Estonya’nın en büyük sanat müzesi olan Kumu Art Museum‘a götürüyorum. Müzede hem klasik eserler yer alıyor hem de modern sanat bölümü. Müze Pazartesi günleri kapalı. Mutlaka programınıza dahil edin.

Siz de Tallinn uçak bileti fırsatlarına göz atarak, bu şirin ve turistik yerleşim yerini keşfedip, unutulmaz anılar biriktirme şansı yakalayabilirsiniz.

NOT: Estonya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here