Uçak Bileti

İtalya görenin aşık olduğu görmeyenin görmek için can attığı bir ülke. Çoğu gezgin için ölmeden önce görülmesi gereken yerler listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Benim de en çok seyahat etmek istediğim ülkelerden biriydi. Ama söz konusu bir ülke olunca her şehrin kendine has bir doğası, bir mimarisi, bir kültür dokusu oluyor. Bir şehre gitseniz aklınız diğerinde kalıyor. İtalya’nın 4 şehrine seyahat ettim ama henüz görmediklerim hayallerimi süslüyor. Belki de biraz kişisel hislerimle İtalya’nın en güzel şehirleri listesini hazırladım sizin için.

Başkenti Roma olan İtalya’nın 109 tane şehri bulunuyor. 109 şehirden 7 tanesini seçmek hiç kolay değil elbette. Güzellik kavramı kişiden kişiye değişiklik gösteren bir şey. Ama bazı gerçekler var ki herkes tarafından kabul görmüş. Roma’nın tarihi dokusunu, Venedik’in kendine has yapısını beğenmeyecek biri olduğunu sanmıyorum. İşte sizin de çok seveceğinizi düşündüğüm İtalya’nın en güzel 7 şehri…

İtalya’nın En Güzel Şehirleri

İtalya’nın En Güzel Şehirleri

  1. Roma
  2. Floransa
  3. Venedik
  4. Milano
  5. Napoli
  6. Amalfi

Roma

Roma

İtalya’nın başkenti Roma içerisinde barındırdığı bağımsız bir devlet olan Vatikan ile sanatın merkezi olması ile sınırlarında barındırdığı tarihi ile muhteşem bir şehir. İtalya’nın en çok misafir ağırlayan en turistik şehri diyebiliriz Roma için.

Mobil Uygulama

Roma, Orta İtalya’nın Lazio bölgesinde, Tiber Nehri üzerinde kurulmuş olan bir şehir. Roma’nın iklimi yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve nemli geçen Akdeniz iklimidir. Şehirde rönesans, barok ve neoklasik mimari hakim. Kolezyum İtalya’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. Meşhur Trevi aşk çeşmesini de görmeden dönmek olmaz elbette.

Floransa

Floransa

İtalya’nın Toscana bölgesinde tarih, kültür ve sanat alanında kendini aşmış bir kent Floransa. İçinden geçen Arno Nehri çevresinde kurulan şehir İtalyan Rönesansı’nın doğum yeri olarak biliniyor. O nedenle kültürü ve mimarisiyle dünyaca ünlü bir turizm kenti burası.

Leonardo da Vinci ve Michelangelo gibi dünyaca ünlü sanatçılar bu şehirde yetişmiş. Floransa’da gezebileceğiniz önemli sanat galerileri ve müzeler bulunuyor. Signoria Meydanı, Neptün çeşmesi, Palazzo Vecchio adındaki saray şehirdeki görmeniz gereken belli başlı yerlerden yalnızca birkaçı.

Venedik

Venedik

Rüya şehir Venedik. Kimlerin hayallerini süslemiyor ki. Gitmek de yetmiyor üstelik. Bir kere bu güzelliği gören tekrar tekrar gitmek istiyor. Dünya mirasları listesinde olan Venedik kanalları, manzaraları, tarihi, festivalleri ile İtalya’nın en güzel şehirleri listesinde başrol oyuncularından biri.

Venedik’te gondolla kanallar arasında gezmek buranın olmazsa olmazlarından. Büyüleyici dar sokaklarda yürümeden, göz alıcı kanallara doya doya bakmadan, San Marco Meydanı’nı arşınlamadan buradan ayrılmayın. Hele bir de Venedik Karnavalı döneminde orada olursanız tadından yenmez.

Milano

Milano

Modanın başkenti Milano‘ya geldik. Kültür turizmi anlamında sizi diğer İtalya şehirleri kadar tatmin edecek olmasa da eğlence ve alışveriş imkanlarıyla moda turizmine yön verdiği yadsınamaz bir gerçek.

Galleria Vittorio Emanuele II, Milano’da görmeden dönmemeniz gereken tarihi bir alışveriş merkezi. Dünyaca ünlü mağazalara ev sahipliği yapan alışveriş merkezindeki cam kubbe ve yer işlemeleri göz alıcı. Duomo Katedrali gotik mimarisi ile baş döndüren şehrin simge yapısı.

Napoli

Napoli

Kendisi namını dünyaya mafyaları ve tehlikeli olarak duyurmuş olsa da oldukça güzel bir şehir Napoli. Güney İtalya’nın Campania bölgesinde yer alıyor. 720 hektarlık alanı kaplayan tarihi şehir merkezi UNESCO Dünya Mirasları listesinde bulunuyor.

Napoli’nin 2,800 yıllık tarihi, Orta Çağ kaleleri, klasik kalıntıları, tarihi binaları ve anıtları barındırıyor. Caserta Sarayı, Pompeii ve Herculaneum şehirde görülmesi gereken yerlerden.

Amalfi

İtalya'nın En Güzel Şehirleri

Bu kadar turisti olup bu kadar sakin kalmayı başarabilen başka bir şehir var mıdır bilmiyorum. Amalfi dinginliğin huzurun adresi gibi. Gezme amaçlı değil de daha çok dinlenme amaçlı bir tatilse planladığınız İtalya’nın Amalfi kıyıları size istediğinizi fazlasıyla verecek.

Yamaçlara kurulu eski ve renkli evler ve masmavi bir deniz manzarası Amalfi’de sizi bekliyor. Lezzetli deniz mahsulleriyle damaklarınızı şenlendirebilir, bu romantik şehrin restoranlarında büyülü atmosferin tadına varabilirsiniz. Araç kiralayarak Amalfi kıyılarında bulunan Positano, Praiano gibi kasabaları gezebilirsiniz.

  • Amalfi’ye en yakın havalimanı Napoli’de.

İtalya İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

İtalya’da kaç şehir var?

İtalya’da 109 şehir var.

İtalya’nın başkenti neresi?

İtalya’nın başkenti Roma.

İtalya’nın en pahalı şehri hangisi?

Dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapan mağazaları, lük otelleri ve restoranları ile Milano İtalya’nın en pahalı şehri diyebilirim.


İtalya’nın en fakir şehri hangisi?

İtalyan ticaret odasının yaptığı bir araştırmaya göre İtalya’nın en fakir şehri Sicilya adasındaki Agrigento.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here