Uçak Bileti

Güney Amerika’nın Atlantik kıyısında bulunan Surinam’da, yaklaşık 550 bin kişinin yaşıyor. Resmi adı Surinam Cumhuriyeti olan ve 165 bin kilometrekarelik yüzölçümüyle Güney Amerika’nın en küçük ülkesi olarak bilinen Surinam, UNESCO Dünya Mirası Listesindeki yerleşim yerleri, enfes doğal güzellikleri ve zengin kültürel dokusuyla görülmeye değer bir coğrafya.

Surinam’da Görebileceğiniz Yerler

1. Paramaribo

Tarihi yapılarının muhteşem mimari dokusuyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Paramaribo, ülkenin en çok turist çeken yerleşim yerlerinden. Aynı zamanda Surinam’ın başkenti de olan bu şehir, Surinam Nehri kıyısında konumlanıyor.

2. Coronie

Doğal güzelliklerinin yanı sıra leziz hindistancevizleri ve ülkeye renk katan pirinç tarlalarıyla adını duyuran bir liman kasabası olan Coronie, Atlas Okyanusu kıyısında yer alıyor.

Mobil Uygulama

3. Arya Dewaker

Ülkenin en büyük Hindu tapınağı olan Arya Dewaker, başkent Paramaribo’da bulunuyor. 2001 yılından bu yana ziyarete açık olan bu dini yapı etkileyici mimarisiyle de göz alıyor.

4. Jodensavanne

Özerk bir Yahudi bölgesi olarak bilinen Jodensavanne’e gittiğinizde, eski mezarları ve bölgenin ilk sinagogunu görmeyi unutmayın. Başkentin 50 kilometre güneyinde yer alan bu bölge, 17. yüzyıldan bu yana varlığını koruyor.

5. Nieuw Nickerie

Kuş gözlemciliği yapılan milli parklar ile muz ve pirinç tarlalarına ev sahipliği yapan Nieuw Nickerie, Surinam’ın en büyük üçüncü şehri konumunda. Yaklaşık 13 bin kişinin yaşadığı bu şehir, ülkenin kuzeybatı bölgesinde yer alıyor.

6. Galibi Coppename Doğa Koruma Alanı

Ülkedeki kaplumbağaların ve çeşitli kuş türlerinin yaşam alanı olan Galibi Coppename Doğa Koruma Alanı, hayvansever doğa aşıklarının gözdesi. 1969 yılında kurulan Galibi Coppename Doğa Koruma Alanı, Coppename Nehri yakınında yer alıyor.

7. Onafhankelijkheidsplein

Paramaribo’da bulunan ve Bağımsızlık Meydanı olarak da anılan Onafhankelijkheidsplein, ülkenin en hareketli noktalarından biri. Çevresinde çok sayıda tarihi yapı, otel, eğlence merkezi ve kafe bulunan bu meydan, şehrin kalbinin attığı yerlerden.

8. Brownsberg Tabiat Parkı

Ülkedeki doğa alanlarını görmek isteyenlerin uğrak adreslerinden biri olan Brownsberg Tabiat Parkı, 1969 yılından bu yana ziyarete açık. Çok sayıda bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapan bu park, hafta sonu için keyifli bir kaçamak adresi olabilir.

9. Commewijne Nehri

Üzerinde tekne gezileri düzenlenen yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda bir nehir olan Commewijne Nehri, Surinam gezisine renk katmak isteyenlerin gözde ziyaret noktalarından. Çevresinde çok sayıda kafe ve restoran da bulunan bu nehir çevresinde kısa yürüyüşler de yapabilirsiniz.

Siz de bu enfes Güney Amerika ülkesini keşfetmek istiyorsanız, Surinam uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here