Uçak Bileti

Yaz geldi, geçiyor. İçinde bulunduğumuz pandemi süresince aylarca evde kaldık; belki biraz bunaldık. Tatil yapmak istiyoruz. Güneşin, denizin tadını çıkarmak istiyoruz. Bu çok normal bir istek; fakat dikkatli ve tedbirli yaşamamız gereken bu dönemde sosyal mesafeyi koruyarak kendimizi ve sevdiklerimizi Covid-19’a karşı korumaya ilk günkü gibi devam etmemiz gerekiyor.

Peki sosyal mesafeyi koruyarak tatil yapabilir miyiz? Elbette! Sosyal mesafeli tatil önerilerimizi dikkate alarak güvenli ve keyifli bir tatil planlayabilirsiniz.

Konaklama Önerileri

Kalabalık Aileler İçin İdeal: Kiralık Yazlık Evler

Otellerde ve pansiyonlarda sağlık, hijyen ve sosyal mesafe için gerekli önlemler alındı. Fakat ortak alan kullanmak istemiyor ve kalabalıktan uzakta tatil yapmak istiyorsanız kiralık yazlık evler sizin için iyi bir alternatif olabilir. Kalabalık aileler için diğer konaklama alternatiflerine göre daha hesaplı olan villa tipi evlerde sosyal mesafeli ve konforlu bir tatil geçirebilirsiniz. Sizin için en uygun evi tatil evi kiralama sitelerinden veya uygulamalarından bulabilirsiniz.

Kamp Yapmanın Keyfini Deneyimleyin

Daha önce kamp deneyimi yaşamış ve sık sık kamp yapanlar yine bu alternatifi tercih edecek. Çünkü kamp yapmak bir tutkudur. Doğayla iç içe, sakin bir tatil geçirmek geçirmek istiyorsanız siz de kamp deneyimini mutlaka yaşamalısınız. Kamp alanlarında yer kiralayarak çadırınızı kurabilir veya aracınızda konaklayabilirsiniz. Çadırınız yoksa endişe etmeyin. Bazı kamp alanlarında çadır temin edebilirsiniz. Veya bungalow evleri olan tesisleri tercih edebilirsiniz.

Mobil Uygulama

İstediğiniz Her Yer Eviniz Olsun: Karavan

Özgürce seyahat etmeyi sevenlerin hayallerini süsleyen karavanlar, sosyal mesafeli tatil yapmak için keyifli ve ekonomik bir alternatif. Özellikle son yıllarda daha fazla rağbet gören Karavan tatilleri, kuşkusuz bundan sonra daha çok tercih edilecektir. Karavan sahibi olmak istiyorsanız ilanları araştırabilir ya da kısa süreli kiralayarak hemen yola çıkabilirsiniz.

Sosyal Mesafeli Tatilde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Tatil beldelerindeki hafta sonu kalabalığından mümkün olduğunca kaçınarak tatilinizi hafta içi günlere planlayın.
  • Konaklayacağınız ve yemek yiyeceğiniz yerlerin sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ettiğinden emin olun. Kalabalık saatlerde ortak alanlarda bulunmamaya çalışın.
  • Havuz yerine denizi tercih edin. Mümkün olduğunca erken saatlerde, sakin koylarda ve plajlarda denize girin.
  • Maskenizi tatil boyunca mutlaka takın. Ellerinizi sık sık yıkayın ve dezenfekte edin.
  • Dükkanlara ve cafelere girmeden önce içerideki yoğunluğu kontrol edin. Çok yoğunsa girmeden önce yoğunluğun azalmasını bekleyin.
  • Özel aracınız yoksa; Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve titizlikle uygulanan sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde, uçak bileti veya otobüs bileti satın alarak güvenle seyahat edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here