Uçak Bileti

Birçok insan seyahat etmenin pahalı olduğu ve çok para harcamak anlamına geldiği konusunda hemfikir. Bu kişiler hayal kurulan birçok yer için adım atmak yerine sadece düşünmekle yetinmeyi tercih ediyor.

Seyahatin bir maliyeti olduğu kesin. Ancak düşünüldüğü kadar da pahalı değil. Pahalı olan algıları yıkıp, yerine maliyet düşürmeye odaklanıldığında keyifli rotaların ne kadar ucuza geldiğinin farkına varılıyor.

Seyahat maliyetinin önemli bir bölümü uçak bileti ve konaklanacak yer için harcanıyor. Bunlar erken rezervasyon ve erken bilet alımı gibi seçeneklerle çözülebiliyor. Geriye kalan keşif kısmı için ise gidilen destinasyonu bedavaya getirmenin yöntemleri var.

Seyahatte Bedava Yapılacak 5 Şey

5. Ücretsiz Müze Turu

Birçok şehirde bulunan müze, sanat galerisi gibi popüler yerler her hafta ya da her ay belirlenen bir gün konuklarını ücretsiz ağırlıyor. Türkiye ve yurtiçinde benzer ücretsiz giriş sağlayan çok sayıda nokta bulunuyor.

Mobil Uygulama

4. Ücretsiz Şehir Turu

Ülkemizde de hızla yaygınlaşan ücretsiz şehir turu uygulamasıyla şehirlerin belediyeleri, ticaret odaları ya da turizm müdürlükleri belirli sayıya ulaşan gruplar için hem yürüyerek hem de araçla ücretsiz turlar düzenliyor. Türkiye’de İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi gibi yerel yönetimler bu kapsamda turlar sunuyor.

3. Tarihi Sokaklarda Dolaşın

Gidilecek destinasyonun ruhunu anlamanın en keyifli yolu şehrin eski sokaklarında dolaşmak. Şehirlerin duygusuna hakim olunan bu sokaklarda özgürce dolaşın, her köşede fotoğraf çekin ve soluklanmak için insanlarla sohbet edin. Hiçbir ücretin alınmadığı bu aktivite ferahlatıyor.

2. Sokak Etkinliklerini Katılın

İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında, metro istasyonunda, meydanda ya da bir kafenin önünde her an karşınıza çıkabilen sokak sanatçıları, ücretsiz etkinliklere örnek. Bazen bir dansçı bazen bir performans sanatçısı olarak da kendini gösteren bu etkinlik dünyanın dört bir yanında bahşiş sistemi ile sürdürülüyor. Bahşiş vermek ise tamamen keyfinize kalmış.

1. Sokak Çeşmelerini Takip Edin

Özellikle yaz aylarında seyahate çıkanların en büyük sorunu serinlemek ve su ihtiyacını gidermek. Avrupa’nın birçok kentinde sokak ve meydanları hareketlendiren sokak çeşmeleri ülkemizde ve diğer ülkelerde de zaman zaman karşımıza çıkıyor. Buz gibi bir soğuk suyu içmek hemen ardından yüzünüzü yıkayarak kendinize gelmek mümkün.

Dünyayı tanımak, yeni kültürleri keşfetmek için uçak bileti seçeneklerine göz atın ve hemen yeni bir rotaya hazırlanın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here