Uçak Bileti

Yolculuklar hayatımızın her daim vazgeçilmez bir parçası. Gerek iş olsun gerek tatil olsun insanoğlu kuş misali her zaman bir seyahate çıkabiliyor. Seyahate çıkarken de hazırlıklı olmak oldukça önemli. Bir seyahat çantasında olması gerekenler çıktığınız yolculuğun sorunsuz geçmesini sağlayan en önemli faktör.

Yanınızda bulunduracağınız bazı eşyalar bir çok noktada imdadınıza yetişiyor. Sorunsuz bir seyahat için aşağıda tek tek sıraladığım listemi oldukça dikkatli okumanızda fayda var.

Seyahat Çantasında Olması Gerekenler

Seyahat öncesi hepimizin içini bir telaş bir heyecan kaplar. Hele ki bilinmedik bir yere gidiyorsak bu telaş daha fazla oluyor. Bilinmezliğin verdiği bu heyecan bazen insana unutkanlık da getirebiliyor. Tam yolun ortasında ahh bunu unuttum deyip kendi kendinize hayıflanabiliyorsunuz.

Ben de sorunsuz bir seyahat geçirmeniz için aşağıda bir Seyahat Çantasında Olması Gerekenler listesini hazırlayayım dedim. Çok fazla detay ekleyip burayı eşyaya boğmak istemiyorum. Listemizde mutlaka bir seyahat çantasında olması gerekenler var. Çantanıza fazla eşya koyup yükünüzü artırmaya gerek yok. Yine de bu listede bu da olmalı dediğiniz bir şey varsa yorum kısmına muhakkak yazın.

Mobil Uygulama

Güneş Kremi

Seyahat Çantasında Olması Gerekenler

Güneş kremi yaz kış fark etmez her zaman yanınızda olması gereken bir şey. Özellikle yazın deniz tatili yapacaksanız muhakkak yanınızda bulundurmanız gerek.

Her zaman koruyuculuğu daha yüksek olan yüksek faktörlü bir güneş kremi almanızı tavsiye ederim. Bir de güneşlenme sonrası nemlendirici bir krem cildiniz için çok faydalı olacaktır. Yani nemlendirici de yanınızda bulundurun.

Güneş Gözlüğü

Seyahat Çantasında Olması Gerekenler

Seyahat çantasında olması gerekenler listesinin en başında olan güneş gözlüğü güneşin zararlı ışınlarından korunmak için yanınıza almanız gereken eşyalardan biri.

Özellikle araba kullanırken güneş gözlüğü kurtarıcı olabiliyor. Bu konuda mümkünse polarize bir gözlük almanızı tavsiye ederim. Dediğim gibi araba kullanacaksanız yanınızda güneş gözlüğü kesinlikle bulunsun.

Ağrı Kesici ve Mide İlacı

Seyahat Çantasında Olması Gerekenler

Seyahatlerde yol tutması, mide bulantısı bir çok insanın en büyük derdi olabiliyor. Bu konuda favori ilaçlarınız varsa yanınıza almayı kesinlikle unutmayın.

Baş ağrısı ve yemek sonrası sindirim için bu ilaçlar seyahatinizin daha konforlu geçmesini sağlar. Bunun dışında sürekli kullandığınız ilaçlar varsa bunları da yanınıza almayı unutmayın.

Yarabandı

seyahatte alınması gerekenler

Herhangi ufak bir kazada yarabandı bazen çok lazım olabiliyor. Geçici bir çözüm olsa da küçük kanamaları durdurmak için yarabandı oldukça önemli.

Özellikle doğa yürüyüşlerine çıkacaksanız yanınıza yarabandı alın. Bunun dışında ilk yardım için küçük bir çanta oluşturup bu çantayı yanınıza alabilirsiniz.

Islak Mendil

seyahatte alınması gerekenler

Islak mendili her yerde kullanabilme kapasitesine sahip bir millet olarak seyahatlerde ıslak mendili yanımıza almazsak olmaz.

Pandemi döneminde önemi daha çok artan ıslak mendili lekeleri çıkarmak ve oturduğunuz yeri temizlemek için kullanabilirsiniz. Hele ki bir de çocuk varsa ıslak mendil kesin şart.

Deodorant

seyahatte alınması gerekenler

Seyahatlerde ciddi efor sergilendiği için terleme kaçınılmaz son. Özellikle yazın daha çok olan terleme için deodorant şart.

Toplu ulaşım araçlarında ter kokusu yanınızdaki kişiyi rahatsız edebilir. Dolayısıyla kimseye rahatsızlık vermemek için seyahate çıkmadan önce deodorant sıkmayı ve yanınıza deodorant almayı unutmayın.

Diş Fırçası ve Macunu

seyahatte alınması gerekenler

Diş fırçası ve macunu diş temizliği için seyahatlerde yanımıza almamız gereken şeylerin en başında geliyor.

Diş macunu için seyahat boyunda olan ve az yer kaplayan macunlardan alabilirsiniz. Diş fırçası için ise hijyenik koşullar için diş fırçası kapları bulunuyor. Valizinize rahatça koymak için bu kaplardan satın alabilirsiniz.

Şampuan – Saç Kremi – Duş Jeli

seyahatte alınması gerekenler

Her ne kadar gittiğimiz yerlerde şampuan, saç kremi olsa da kendi kullandığınız şampuan ya da saç kremi gibi ürünleri yanınıza almayı unutmayın. Çünkü farklı marka kullanımı saçlarda kepek ya da ters etki yapabiliyor.

Uçak ile seyahate çıkacaksanız 100 ml sınırını unutmayın. 100 ml’lik şişelere kendi şampuanınızı koyup yanınıza bu şişeleri alabilirsiniz. Aksi takdirde güvenlikten geçerken bu hijyen ürünlerini çöpe atabilirsiniz. Bu durum deodorantlar için de geçerli bilginiz olsun.

Yedek Ayakkabı – Terlik

seyahate çıkarken alınması gerekenler

Her zaman lazım olabilecek yedek ayakkabı hem ayak sağlığınız hem de herhangi bir aksi durumda imdadınıza yetişecektir. Az yer kaplayan daha rahat ayakkabı almanız ağırlık açısından daha rahat olacaktır.

Özellikle çocukla seyahate çıkacaksanız yedek ayakkabı çocuk için şart. Deniz tatili için ise terlik ve deniz ayakkabısı ayaklarınızı taş ya da çakıllardan korumak için önemli.

Kimlik – Telefon – Cüzdan – Anahtar

seyahate çıkarken alınması gerekenler

Bu 4’lü kardeşi almazsanız seyahatiniz iptal olabilir ya da anlamsız geçebilir. Bu 4’lüyü her zaman aklınızın bir köşesinde tutmalısınız.

Kimlik için nüfüs cüzdanı ya da iş yeri kimlik kartınız her zaman lazım olabilir. Yurt dışına çıkacaksanız pasaportu söylememe gerek bile yok. Ayrıca Türkiye’de çokça lazım olan müze kartınızı da seyahatlerde yanınıza almayı unutmayın.

Cüzdan derken yanınızda her zaman nakit bulundurmayı unutmayın. Boş cüzdan çok da işe yaramaz. 😃

Anahtar için ise ev ya da arabanız varsa anahtar almayı unutmayın. Seyahat sonrası dışarıda kalmak istemezsiniz.

Uçak / Otobüs Bileti

seyahate çıkarken alınması gerekenler

Seyahatiniz için uçak bileti ya da otobüs bileti aldıysanız bu biletleri yanınızda bulundurmayı unutmayın. Her şey artık dijitale dönüşse de biletiniz bazen lazım olabiliyor.

Bir çok destinasyona ucuz uçak bileti için aşağıdaki bağlantıya göz atabilirsiniz.

https://www.turna.com/kampanyalar/indirimli-ucak-bileti

Powerbank ve Şarj Aletleri

seyahate çıkarken alınması gerekenler

Artık her şey elektronik üzerinden yürüdüğü için şarj en önemli derdimiz. Akıllı telefonların şarjı da malum hemen bitebiliyor. Dolayısıyla şarj aleti bizim ayrılmaz bir parçamız oluyor. Araç içi olsun normal olsun şarj aleti seyahat çantasında olması gerekiyor.

Şarj aleti olsa da şarj edecek yer yoksa o zaman imdada powerbankler yetişiyor. İlaç gibi derdimize koşan powerbankler yeri geldiğinde hayat kurtarıyor. Powerbank için en az 10000 mah powerbank almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Kulaklık

seyahate çıkarken alınması gerekenler

Seyahatlerin en vazgeçilmez eğlencesi müziktir. Tek başınıza seyahate çıkıyorsanız kulaklık ve müzik en iyi arkadaşınız olabilir.

Kulaklık olarak piyasada bin bir çeşit ürün bulunuyor. Bu noktada size tavsiyem kablosuz kulak içi kulaklık almanız olacaktır. Kullanım açısından oldukça kolay olan bu kulaklıklar her zaman işinize yarayacaktır.

Seyahat Yastığı

Otobüs ya da uzun uçak yolculuğu yapacaksanız seyahat yastığı her zaman en büyük destekçiniz olacaktır. Tam anlamıyla bu yolculuklarda rahat uyuyamasak da seyahat yastığı uykumuzun kalitesini artırabiliyor.

Boyun ağrısı çekmemek ve biraz daha rahat uyumak için seyahat yastığınızı yanınıza almayı unutmayın. Viskonlu yumuşak bir seyahat yastığı her zaman daha iyi olacaktır.

Seyahat Çantasında Olması Gereken Diğer Eşyalar

Aşağıda yazacağım eşyalar tamamen sizin ihtiyacınıza göre şekillenen eşyalardır. Seyahate çıkarken çok abartıp fazla eşya almayın. Yaz veya kış tatiline göre ya da gideceğiniz yere göre de listenizi belirlemeyi unutmayın.

  • Bolca tişört
  • Çorap
  • Yedek Kıyafetler
  • Şort – Mayo
  • İç Çamaşırı
  • Şapka – Şal
  • Omuz ya da Sırt Çantası
  • Tarak – Saç Şekillendirici
  • Cımbız
  • Tıraş Makinesi
  • Duş Lifi
  • Makyaj Malzemeleriniz
  • Seyahat Tipi Ütü
  • Priz Dönüştürücü
  • Gözlük Temizleme Bezi
  • Kalem – Not Defteri
  • Kirli Poşeti
  • Ehliyet – Kredi Kartı
  • Termos
  • Sallama Çay
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here