Uçak Bileti

İtalya ve Avrupa’nın en gelişmiş şehirlerinden biri olan Milano, sanat, moda ve otomotiv sanayi ile tanınıyor. 1,5 milyonu aşan nüfusu ile İtalya’da Roma’dan sonra en kalabalık şehir olan Milano’da sokaklar birbirinden güzel mimari yapılarla görsel şölen yaşatıyor

İtalya’nın diğer şehirlerinden daha farklı bir atmosfere sahip olan Milano’da, moda sektörünün etkisi her yerde gözlemlenebiliyor. Şık kıyafetleri ve sıcakkanlı tavırlarıyla Milanolular, şehrin asaletini yansıtıyor.

Milano Gezilecek Yerler

Milano-Nasil-Gidilir

Tarih kokan sokaklarında, Orta Çağ esintisi taşıyan mimari yapıları ile ziyaretçilerini etkileyen Milano gezilecek yerler açısından da oldukça zengin bir varlığa sahip. Milano’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında, Santa Maria delle Grazie Kilisesi ve bu kilisede bulunan Leonardo Da Vinci’nin son akşam yemeği tablosu, Duomo Katedrali, St. Ambrose Bazilikası, Santa Maria presso San Satiro Kilisesi ve Galleria Vittorio Emanuele II sayılabilir.

Hıristiyan dünyasının en büyük üçüncü katedrali olan Duomo di Milano, şehrin buluşma noktası. Güvercinlerin eksik olmadığı kilise önündeki dev meydan günün her saati kalabalık. 500 yıllık inşa süresiyle herkesi şaşırtan yapı görkemli. Katedralin üzerinden Milano manzarasına tanıklık etmek mümkün.

Mobil Uygulama

Şehrin ve dünyanın en özel alışveriş merkezleri arasında gösterilen Galleria Vittorio Emmanuele II, cam tavanı, heykel ve rölyefleriyle büyüleyici güzellikte.

Teatro alla Scala, dünyanın en ünlü opera binaları arasında gösteriliyor. 1778 yılından bu yana opera temsillerinin gerçekleştirdiği yapı, şehirde görülecek yerler içerisinde öne çıkıyor.

Santa Maria delle Grazie Kilisesi, Da Vinci’nin Şifresi kitabının da ana teması olan İsa’nın Son Yemeği freskine ev sahipliği yapıyor. Kilise bu freski görmek için gelenlerle dolup taşıyor.

Tasarımların sergilendiği ve farklı etkinliklerin yapıldığı La Triennale di Milano ile Napoleon Bonaparte tarafından 1809 yılında kurulan Pinacoteca di Brera sanatseverlerin listesinde. Şehrin dört bir yanında Vespa motosikletleriyle dolaşan kişilere rastlamak ise bu şehrin ritüelleri arasında.

Milano’ya Nasıl Gidilir

Milano-Gezilecek-Yerler

İstanbul Atatürk Havalimanı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftanın her günü Milano’ya direkt sefer düzenleniyor. Milano uçak bileti alarak 3 saatlik bir yolculukla şehre ulaşmak mümkün. Havalimanı şehir merkezinden 50 kilometre uzaklıkta.

Avrupa’nın en güzel mimari yapılarına sahip şehirlerinden biri olarak kabul edilen Milano, tarih, sanat ve moda severler için tam bir cennet. Bir uçak bileti uzaklığındaki şehre Türkiye’den çok kısa sürede ulaşılabiliyor.

Otobüs Bileti

1 YORUM

Comments are closed.