Uçak Bileti

Güney Amerika’nın 32 milyon nüfuslu kalabalık ve hareketli ülkesi Peru, güneydoğuda Bolivya, doğuda Brezilya, kuzeyde Ekvador ve Kolombiya, güneyde Şili, batıda ise Büyük Okyanus’la komşu konumda. Nüfusunun yüzde 37’si Peru Kızılderililerinden, yüzde 47’’si de Mestizo yerlilerinden oluşan bu ülkede; İspanyolca, Quechua dili ve Aymaraca anadil olarak kullanılıyor. İnkalara ev sahipliği yapan toprakları, uçsuz bucaksız yağmur ormanları ve doğal güzellikleriyle de bölgeye gelen turistleri cezbeden bu ülkede, Türkiye’de yaşanan pek çok benzer olaya da tanık olabilirsiniz. İşte Peru gezinizde görebileceğiniz turistik yerlerden bazıları.

Peru’da Görebileceğiniz 4 Yer

1. Nazca Çizgileri

Uzun yıllar gizemini koruyan devasa şekillerden oluşan Nazca Çizgileri, ülkeye gitmek için en geçerli sebeplerin başında geliyor. Yaklaşık 30 dakika süren uçak turlarıyla detaylı şekilde görebileceğiniz bu şekillerin bazıları hayvan figürlerine bazıları da geometrik desenlere benziyor. Peru’daki uçak turlarına katılıp Nazca Çizgilerini görecekseniz mide bulantılarını önlemek için ilaç almanızda yarar var. Zira oldukça sarsıntılı bir yolculuk sizi bekliyor.

2. Machu Picchu

Mobil Uygulama

Dünyanın Yedi Harikası arasında kabul edilen Machu Picchu, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen bir antik şehir. İnkaların yaşamlarını sürdürdükleri bu tarihi yerleşim yeri, muhteşem mimarisiyle günümüz teknolojisine kafa tutuyor. Harç malzemesi kullanılmasan birleştirilen 100 ton ağırlığındaki taşlarla inşa edilen bu şehir, İnkaların matematik ve mühendislik alanındaki zekâsını gözler önüne seriyor.

3. Titicaca Gölü

Peru ve Bolivya sınırları arasında kalan Titikaka Gölü, Güney Amerika coğrafyasının en büyük tatlı su göllerinden biri. Peru’ya gelen turistlerin gözde ziyaret noktaları arasında bulunan bu göl üzerindeki yüzen adalar da oldukça popüler. 8 bin 300 kilometrekare büyüklüğündeki bu göl üzerinde 40’a yakın ada var. Bu adaların 20-25 tanesinin üzerinde insan yerleşimi de bulunuyor.

4. Cotahuasi Kanyonu

Dünyanın en derin kanyonunun Büyük Kanyon olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz çünkü üç bin 535 metre derinliğindeki Cotahuasi Kanyonu Büyük Kanyon’dan yaklaşık iki kat daha derin. Arequipa şehri yakınlarında yer alan bu kanyon, nefis manzarası ve etkileyici atmosferiyle ülkenin görülmeye değer yerleri arasında ilk sıralarda. Özellikle günbatımı ve gündoğumu saatlerinde bu kanyona gittiğinizde eşsiz bir manzarayla karşılaşabilirsiniz.

Eğer siz de bu şahane Güney Amerika ülkesini daha yakından keşfetme hayalleri kuruyorsanız Peru uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz. Peru ülkesini ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından 90 günü aşmayan turistik ziyaretleri için vize istemiyor. Valizinizi alın ve stressiz, bol maceralı bir Peru yolculuğunun tadını çıkarın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here