Uçak Bileti

Tropik iklimi, mango ağaçları, dalış tutkunlarını cezbeden şahane dalış noktaları ve eşsiz sahilleriyle göz kamaştıran bir Afrika ülkesi olan Madagaskar, tatile çıkmak için harika bir destinasyon. Hint Okyanusunda yer alan bu ada ülkesi, turkuaz renkli sularının yanı sıra bakir doğası ve ilginç canlı türleriyle de ilgi çekiyor. Lemurlar, dev kaplumbağalar ve bukalemunlar arasında unutulmaz bir tatil keyfi için seyahat rotanızı Madagaskar’a çevirmelisiniz.

Madagaskar’da Görülecek 7 Yer

1. Nosy Be Adası

Ülkenin kuzeybatısında konumlanan Nosy Be Adası, Yılang-yılang ağaçları, mavinin en güzel tonlarını saklayan sahilleri, leziz yemekler tadabileceğiniz restoranları ve huzur dolu atmosferiyle göz alıyor. Eğer şansınız yaver giderse balinaların geçiş yolu üzerindeki Nosy Be Adası’nda bu dev deniz canlılarını görme imkanı da bulabilirsiniz.

2. Ambohimanga

Ambohimanga hakkında bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri; sarayın çevresini saran duvarın limon ve yumurta akıyla hazırlanmış bir çimentoyla yapılmış olması. 2001 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan bu geleneksel kraliyet yerleşimi ve üzerinde bulunduğu tepe, ülkeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden.

Mobil Uygulama

3. Baobab Yolu

Enfes manzarasıyla bölgeye gelen turistleri kendine hayran bırakan Baobab Yolu, 800 yıllık Baboab ağaçlarıyla çevrili bir yer. Morondava ve Tsiribihina arasında kalan bu yolda keyifli bir yürüyüş yapma fırsatını kaçırmayın.

4. Antsiranana

Ülkenin üçüncü büyük limanı olan Antsiranana, aynı zamanda dünyanın en güzel üçüncü körfezi olarak anılıyor. Diego Suarez ismiyle de bilinen bu yer kozmopolit yapısı ve 500 yıllık Baobab ağaçlarının yer aldığı Sugar Loaf Adası’yla da ünlü.

5. Isalo Ulusal Parkı

Bölgedeki doğal yaşamı keşfetmek isteyenlerin uğrak ziyaret noktalarından biri olan Isalo Ulusal Parkı’nda bukalemun, lemur ve kaplumbağalar gibi pek çok canlı türüyle karşılaşabilirsiniz. Isalo Ulusal Parkı, kamp ve doğa yürüyüşleri için de oldukça ideal.

6. Ifaty

Madagascar’ı ziyaret etme amacınız dalış yapmaksa sizin için en doğru adreslerden biri Ifaty. Ülkenin güneyinde bulunan bu balıkçı köyüne giderek, sualtının zengin dünyasını keşfetme imkanı bulabilirsiniz. Ifaty’nin dünyanın en iyi dalış noktalarından biri olduğunu da unutmayın.

7. Tamatave

Köpekbalıklarının yüzdüğü suları biraz ürkütücü olsa da ülkenin tek doğal limanı olan Tamatave (Toamasina)’yi mutlaka görmelisiniz. Beyaz kumlarla kaplı plajlarıyla tatilin tadını çıkarabileceğiniz Tamatave, ülkenin doğu bölümünde yer alıyor.

Madagaskar’ı yalnızca bir film olarak hatırlamak istemiyorsanız, bu muhteşem coğrafyayı ziyaret edip, büyüleyici güzelliklerini yakından görmelisiniz. Şimdi Madagaskar uçak bileti alıp yola çıkma zamanı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here