Uçak Bileti

Geçmişte otobüs yolculuğu denildiğinde birçok kişinin aklına bitmek bilmeyen saatler, konforsuz bir yolculuk ve hemen ardından gelen yorgunluk gibi kötü anılar beliriyor. Son yıllarda ülkemizde sivil havacılığın da gelişmesine paralel olarak otobüsle yolcu taşımacılığı da bir hayli gelişti.

Otobüs firmaları koronavirüs sürecini de başarıyla atlatarak tüm hazırlıklarını tamamladı. Otobüs yolculuğunun konforunu artıran elektronik donanımlar yenilendi, otobüste oturma düzeni esnetildi, son model otobüslerle özellikle kısa süreli mesafelerde yolculuğu keyfe dönüştüren bir sürece imza atıldı.

Konforlu Otobüs Yolculuğu Önerileri

Otobüs yolculuğuna önyargıyla yaklaşanlar ve sıklıkla otobüsle seyahat edenler için önerilerime göz atın.

1. Kulaklığınızı yanınıza alın

Otobüs yolculuklarında zamanı verimli kullanmak ve sıkılmamak için kulaklığınızı mutlaka yanınıza alın. Koronavirüs ve hijyen kuralları gereği geçmişte kulaklık dağıtımı yapan otobüs firmaları artık kulaklık vermiyor.

Mobil Uygulama

Otobüslerin koltuk arkası interaktif ekranlarında film, müzik ve e-kitap seçenekleri bulunuyor. Dilerseniz kendi flash belleğinizi takıp kendi play listinizden de müzik dinleyebilirsiniz. Seyahat sırasında alternatif olması açısından çok yormayacak ince bir kitap da alabilrsiniz.

2. Üşümeyin – hasta olmayın

Otobüs yolculuklarında ani hava değişimi ve molalarda yaşanabilecek soğuk algınlığı vakalarına karşı yanınızda mutlaka bir sweatshirt ya da hırka tarzı bir şey alın. Yolculuk sırasında otobüsü iç ısısının düştüğü anlarda hırkanızı giyip sıcaklık normale döndüğü anda hırkanızı çıkarıp terlemeye bağlı hasta olma riskinden korunabilirsiniz.

3. Ayakkabıya dikkat

Otobüs yolculuklarında ayak şişmesi birçok kişinin en korktuğu şeylerden. Ayakların şişmesini önlemek için ise en iyi önlem rahat ve çok sıkmayan bir ayakkabı kullanmak. Hareketsiz kalmaya bağlı olan ayak şişmelerini önlemek için ise çevrenizdeki yolcuları rahatsız etmeden minik esneme hareketleri yapabilirsiniz.

4. Telefon şarjını garantiye alın

Akıllı telefonlar hayatımızın her anında yanımızda. Sosyal medyadan bankacılık işlemlerine, yemek siparişinden online film platformlarına kadar elimizdeki telefonla birçok işlem yapıyoruz. Bazen günün 6-7 saati telefon kullandığımız bile oluyor.

Bu kadar yoğun telefon kullanımı telefonların şarjının da kısa süre içerisinde bitmesine neden oluyor. Powerbankler böyle durumda hayat kurtarıyor. Bazı otobüslerde priz olsa da herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak için taşınabilir bataryanızı yanınıza alın; iletişimsiz kalmayın.

5. Korona sürecinde ek önlemler

Koronavirüs süreci yolculuk pratiklerimizi de kökten değiştirdi. Artık maskesiz yolculuk yapamıyoruz. Otobüs yolculuklarında yanınızda taşımanız gereken hijyen paketinin içerisinde kolonyalı mendil, mini kolonya, dezenfektan, kağıt mendil ve eldiven olması şart.

Otobüs Yolcuğunda Yanınızda Olması Gerekenler

Otobüs yolculuğunda yanınıza almanız gereken en önemli şeyler hırka (mevsime ve seyahat edilen yere göre), kolonya, ıslak mendil, maske, yedek çorap, nane şekeri, şarj cihazı, powerbank, kitap, nane şekeri, ufak atıştırmalıklar, kulak tıkacı, göz bandı, güneş gözlüğü.

Türkiye’nin öncü online uçak bileti platformu Turna.com, gelişmiş arama özelliği ile 300’den fazla otobüs firmasının otobüs bileti fiyatlarını karşılaştırabileceğiniz, herhangi bir ek ödeme olmadan bilet satın alabileceğiniz, kesintisiz iade garantisi ile online otobüs bileti satışında yepyeni bir dönemi başlattı.

Tıpkı uçak biletinde olduğu gibi otobüs biletinde de banka ve kredi kartı puanlarını Turna hesabına aktarıp otobüs bileti satın alma şansınızı da kullanabilirsiniz. Otobüs biletini Turna web sitesinin yanı sıra Turna uygulaması üzerinden kolaylıkla alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here