Uçak Bileti

Baharın gelişiyle birlikte doğanın uyanışı ve canlanması, biz gezginler için en güzel dönemlerden biri. Nisan ayı, hem havanın ısınması hem de turistik yerlerde yoğunluğun henüz başlamaması sebebiyle gezmek için favori aylardan biri. Baharın coşkusunu doyasıya yaşayabileceğiniz Nisan ayında, renkli çiçeklerin açtığı parklar, tarihi yapılar, doğal güzellikler seyahat listenize dahil edebileceğiniz yerler. Nisan ayında gezilecek ülkeler listesi oluştururken harika yerler seçtim. Baharın izinde 8 destinasyon sizi bekliyor.

Nisan Ayında Gezilecek Ülkeler

Nisan Ayında Gezilecek Ülkeler

Nisan, dünya genelinde keşiflere çıkmak için mükemmel bir ay. Nisan ayında yurtdışında nereye gidilir derseniz, eğer tropikal iklim ve egzotik yerler sizi çekiyorsa, Güneydoğu Asya’da yer alan Tayland, Endonezya ve Vietnam gibi ülkeleri tercih edebilirsiniz. Eğer doğa yürüyüşleri ve açık hava aktiviteleri ilginizi çekiyorsa, Yeni Zelanda ve İzlanda’ya gitmek için harika bir zaman olabilir. Eğer festivallerle dolu bir tatil yapmak istiyorsanız, Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde gerçekleşen bahar festivallerine katılabilirsiniz. Özetle, tatil tercihlerinize ve ilgi alanlarınıza bağlı olarak, Nisan ayında gidebileceğiniz harika destinasyonlar var.

Japonya

Nisan Ayında Gezilecek Ülkeler Japonya

Nisan ayında gezilecek yerler yurtdışı önerilerimden ilki Japonya. Nisan, Japonya için harika bir dönem çünkü mevsim geçişinin yaşandığı bu dönemde doğada harika renkler ve manzaralar ortaya çıkıyor. Nisan aynı zamanda Japonya’da hanami olarak bilinen kiraz çiçeklerinin açtığı dönemin başlangıcını işaret ediyor. Bu nedenle, Japonya’da Nisan ayında birçok park, bahçe ve tapınak, binlerce açan kiraz çiçekleri ile süsleniyor. Japon kültüründe hanami, arkadaşlarla ve aile üyeleriyle piknik yapmak, geleneksel yemekler yemek ve güzel manzaraların tadını çıkarmak için harika bir fırsat.

Ayrıca Nisan ayı, Japonya’da birçok festivalin düzenlendiği bir dönem. Özellikle Tokyo’da gerçekleşen Shinto tapınak festivali olan Sanja Matsuri, Japonya’nın en ünlü festivallerinden biri. Balina ve yunus gözlemevleri de Nisan ayında popüler turistik aktiviteler arasında. Genel olarak, Nisan ayı Japonya’da renkli manzaralar, geleneksel festivaller ve lezzetli yemeklerle dolu harika bir seyahat deneyimi sunuyor.

Mobil Uygulama

Japonya gezilecek yerler içeriğimiz seyahatiniz için oldukça yol gösterici olacaktır.

Hollanda

Nisan Ayında Gezilecek Ülkeler Hollanda

Nisan Hollanda’da çok özel bir ay. Bu ay, ülkenin ünlü lale tarlalarının tam mevsimi. Hollanda’nın Lisse, Haarlem, Noordwijkerhout gibi çeşitli şehirlerinde, göz alıcı lale tarlalarını görebilirsiniz. Lalelerin yanı sıra, ülkenin her yerinde açan rengarenk çiçekler de nisan ayında görülmeye değer.

Ayrıca, Amsterdam’da her yıl Nisan ayında “Kral Günü” kutlanıyor. Bu festivalde, Hollanda Kralı’nın doğum günü kutlanıyor ve sokaklarda birçok etkinlik oluyor. Ayrıca, Amsterdam’da düzenlenen Uluslararası Film Festivali gibi diğer etkinlikler de yine Nisan ayında gerçekleştiriliyor. Tüm bunların yanı sıra, Hollanda’nın tarihi ve turistik şehirleri olan Amsterdam, Rotterdam, Utrecht ve Lahey gibi şehirleri de gezilebilir.

Hollanda’nın Harika 5 Şehri için web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.

İspanya

İspanya

Nisan ayı İspanya’da çok keyifli geçiyor. Baharın başlangıcında şehirlerdeki sokaklar, parklar ve bahçeler çiçeklerle dolu oluyor. İspanya’da Nisan ayı birçok festivale ve etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Seville’de düzenlenen ünlü Semana Santa (Kutsal Hafta) kutlamaları, İspanya’nın dini ve kültürel mirasını keşfetmek isteyenler için ideal.

Ayrıca Barcelona’daki Sant Jordi Günü kutlamaları, Malaga’daki Feria de Abril festivali ve Valencia’daki Las Fallas festivali de Nisan ayında gerçekleşiyor. İspanya’nın plajlarına gitmek isterseniz de sezonun yavaş yavaş başladığının müjdesini vereyim. Costa del Sol, Costa Brava ve Kanarya Adaları gibi popüler tatil bölgeleri, güneşli günlerin tadını çıkarmak için mükemmel.

İspanya Gezilecek Yerler yazımızı okumadan yola çıkmayın.

Fransa

Fransa

Fransa’da tatil yapmak için Nisan ayını tercih edebilirsiniz. İlkbaharın başlangıcında Fransa’nın güzel şehirleri ve kırsal alanları çiçeklerle dolu oluyor. Bu dönemde Paris’teki bahçeler ve parklar, açan çiçekler ve ağaçlarla bezeli. Ayrıca, Nisan Fransa’nın şarap bölgesindeki şarap festivallerine ev sahipliği yapıyor. Bu festival sırasında, dünya çapındaki en iyi şarapları tatma fırsatı bulabilirsiniz. Fransa’nın güney sahilleri, Cannes ve St. Tropez gibi popüler destinasyonlar, turistlerin güneşin tadını çıkarmak ve plajda dinlenmek için tercih ettiği mükemmel yerler.

Fransa’da Görmeniz Gereken 5 Yer içeriğimizi okumaya davetlisiniz.

Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti

Nisan ayında gezilecek ülkeler listemize Çek Cumhuriyeti ile devam edelim. Baharın başlangıcında hafif bir hava ve daha uzun günlerle birlikte yeşil doğanın canlandığı bu güzel mevsimde Çek Cumhuriyeti’nde yapabileceğiniz birçok etkinlik ve turistik aktivite bulunuyor. Tarihi yerleri keşfetmek, yerel festivallere katılmak, açık havada yürüyüş yapmak, kültürel etkinliklere katılmak, yerel yemekleri tatmak ve tabii ki Prag’daki gece hayatını deneyimlemek yapabileceklerinizden bazıları.

Nisan ayında Prag Uluslararası Çikolata Festivali’ne katılabilir ve çikolata tadımı yapabilirsiniz. Ayrıca, Olomouc’daki Moravia Bölgesi Yemek Festivali, Brno’daki Uluslararası Tiyatro Festivali ve Ostrava’daki Colour Meeting gibi etkinlikler de seyahatinizi renklendirebilir.

Prag’da mutlaka görmeniz gereken yerler için web sitemizi ziyaret edin.

Tayland

Tayland

Nisan ayında sıcak olan ülkeler hedefliyorsanız Tayland’ı düşünebilirsiniz. Nisan, Tayland’da yaz mevsiminin başlangıcına denk geliyor ve sıcaklıklar oldukça yükseliyor. Bu dönemde Tayland’da pek çok ilginç aktivite yapma imkanınız var.

Nisan ayı Tayland’da, Songkran Festivali’nin kutlandığı döneme denk geliyor. Bu festival, Tayland’ın en büyük geleneksel festivallerinden biri ve ülkenin dört bir yanında kutlanıyor. Songkran Festivali, 13-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşiyor ve su savaşları, sokak partileri, danslar ve geleneksel yemeklerle dolu renkli bir etkinlik. Bu nedenle, Nisan ayı Tayland’a gitmek için en popüler aylardan biri.

Tayland’da nefes kesen plajları keşfetmek, adalarda gezinmek, doğal güzellikleri keşfetmek, tapınakları ziyaret etmek, yerel pazarları gezmek ve egzotik yemekler tatmak seyahatinizin ayrılmaz bir parçası olacak. Phuket, Koh Samui, Krabi, Pattaya ve Bangkok, Nisan ayında Tayland’da ziyaret edebileceğiniz en popüler yerler arasında.

Tayland Gezi Rehberi içeriğimiz seyahatinizi planlamanızda yardımcı olacaktır.

Meksika

Meksika

Nisan’da vizesiz gezilecek yerler arıyorsanız Meksika mutlaka değerlendirilmeli. Nisan ayı Meksika’da, Semana Santa (Kutsal Hafta) olarak adlandırılan haftaya denk geliyor. Bu hafta, Hristiyanların çoğunlukta olduğu Meksika’da oldukça önemli bir dini kutlama. Hafta boyunca, kiliselerde ayinler yapılıyor ve sokaklarda geçit törenleri düzenleniyor.

Meksika’da Nisan ayında yapabileceğiniz diğer aktiviteler antik Maya kalıntılarını ziyaret etmek, plajları keşfetmek, yerel festivallere katılmak, geleneksel yemekler denemek, su sporları yapmak ve şehirlerde tarihi ve kültürel yerleri gezmek.

Cancun, Playa del Carmen ve Tulum, Meksika’nın popüler plaj tatil noktaları. Bu yerlerde beyaz kumlu plajlarda güneşlenmek, dalış yapmak, şnorkelle yüzerek su altı dünyasını keşfetmek gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

Meksika uçak bileti en iyi fiyatlarla turna.com’da.

Meksika gezilecek yerler içeriğimize göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here