Uçak Bileti

Fransız Rivierası’nda muhteşem bir şehir olan Nice, ziyaret etmek için mükemmel bir yer. Roma dönemine kadar uzanan tarihi geçmişe sahip olan kent büyüleyici ve kıyıları ile Akdeniz’in mavisi ile buluşuyor.

Kent, Güney Fransız mutfağını tanımak ve çeşitli sanat galerilerini keşfetmek için de harika bir yer. Nice seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken 5 yer bu listede.

Nice uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Nice’te Görmeniz Gereken Yerler

1. Musée Matisse

Mobil Uygulama

Özgün mimarisi ile tanınan Musée Matisse, ünlü sanatçı Henri Matisse’in yüzlerce eserine ev sahipliği yapıyor. On sekizinci yüzyıldan kalma çarpıcı Villa des Arènes’te yer alan bu müze, hem Matisse’in çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak hem de 20. yüzyılın en etkili sanatçılarından birinin kültürel anlayışını keşfetmek isteyenler için harika bir müze. Müzede ünlü ressamın hayatı ve eserleri hakkında ilginç yeni bakış açıları sunan bir dizi geçici sergi de var.

2. Rus Ortodoks Katedrali

1912’de Çar II. Nicholas tarafından Nice’te ölen II. İskender’in oğlunun anısına bağışlanan bu çarpıcı katedral, Fransız siluetinin karşısında durduğu açıkça görkemli Rus taretleriyle gerçekten güzel bir yapı. Katedralin yanı sıra, Çarev’in ilgi çekici şapeli ve yan taraftaki pastoral Bizans bahçeleri de görülmeye değer.

3. Promenade des Anglais

Akdeniz’in muhteşem mavisinin en iyi deneyimi için, ünlü Promenade des Anglais boyunca yürüyüşe çıkın. Kıyı şeridi, 18. yüzyılın sonlarında tatillerini sık sık bu sevimli kıyı boyunca geçiren İngilizler tarafından yaratılmış. Akdeniz ile palmiye ağaçları arasında güzel bir ayrımı olan yürüyüş yolu, 1820 yılında inşa edilmiş ve bugün bir yürüyüş yapmak veya kenarlarında bulunan şezlonglarda dinlenmek ve güneşlenmek için mükemmel bir yer.

4. Parc Phoenix

Muhteşem Promenade des Anglais’in doğusunda Parc Phoenix yer alıyor. Yedi hektarı kapsayan bu devasa park, özellikle kayda değer bir orkide koleksiyonu da dahil olmak üzere, muhteşem bir egzotik bitki ve çiçek yelpazesi içeren, Avrupa’nın en büyük seralarından birisi. Göl, dünyanın dört bir yanından büyüleyici kuş türlerini barındırır. Şelaleleri, çeşitli bahçeleri ve ilginç yaban yaşamı ile ziyaretçileri tropik bir cennete taşıyor.

5. Notre Dame de Nice

19. yüzyılda inşa edilen bu etkileyici neo-gotik yapı, Nice çevresindeki en büyük kilise. Paris’teki Notre Dame’den farklı olarak, bu bazilika, dış cephesinde çarpıcı beyaz bir taştan ve altın pırıl pırıl bir kaplamadan oluşurken, iç kısmı da dışı kadar etkileyici. Işıkların zevkli kullanımının ikonik kulelerini ve vitray pencerelerini güzel ve sanatsal bir şekilde aydınlattığı için özellikle geceleri görülmeye değer.

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here