Uçak Bileti

Dünyanın moda merkezi Milano, İtalya‘nın kuzeyinde ülkenin en gelişmiş ve en zengin kentlerinden. Her yıl moda aşığı binlerce kişiyi ağırlayan kent zengin tarihi dokusu, sembol tarihi yapıları, müzeleri, hareketli sokakları, müthiş lezzetler sunan restoranları ile Avrupa’nın en popüler destinasyonlarından.

Türkçede Milano olarak bilinen kent, İtalyancada Milan ismiyle anılıyor. Sarı tramvayların süslediği sokaklarında huzurlu bir atmosfere sahip olan kentte mutlaka görmeniz gereken yerleri sizler için bir araya getirdik.

Milano uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Milano’da Görülecek 5 Yer

1. Milano Katedrali

Mobil Uygulama

Dünyanın en büyük gotik katedrali olarak bilinen Milano Katedrali, şehrin sembol yapısı. Kente gelen ziyaretçilerin uğrak noktası olan katedral kendi adıyla anılan meydanda bulunuyor. Yılın her dönemi önünde uzun kuyruklar bulunan katedrali görmek isteyenlerin online bilet alması gereksiz beklemenin önüne geçiyor.

2. Leonardo Da Vinci Doğa Bilimleri ve Teknoloji Müzesi

İtalya’nın dünyaya armağan ettiği en ünlü bilim insanlarından Leonardo Da Vinci’nin zamanın ötesindeki tasarımları ve icatlarını görebileceğiniz Leonardo Da Vinci Doğa Bilimleri ve Teknoloji Müzesi, Milano’nun eğlenceli ve ilginç müzelerinden. Sanatçının hayatından kesitleri görebileceğiniz müzede, tasarımlar, icatlar, teknoloji ve bilim tarihi hakkında projeler sergileniyor.

3. Litta Sarayı

Litta Sarayı, barok mimari tarzda inşa edilen bir yapı. Milano’da herkesin mutlaka görmesi gereken tarihi yapılardan biri olan sarayın kabartmalarla bezeli iç ve dış cephesi, heykeller ve tabloların sergilendiği salonları görülmeye değer.

4. Santa Maria delle Grazie Manastırı

Santa Maria delle Grazie Manastırı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde Milano’yu temsil eden yapılardan biri. İsa’nın Son Yemeği adlı eserin sergilendiği manastır, sadece bu eseri görmek isteyen binlerce kişinin ilgisini çekiyor. Yıl boyunca oluşan yoğun ilgi nedeniyle online bilet alınarak ziyaret edilmesi şart. Manastırda İtalya tarihinde önemli yere sahip dini sanat eserleri sergileniyor.

5. Sant’Ambrogio Bazilikası

Milano’nun simgesi Duomo Katedrali’nden sonra kentteki en görkemli ve en büyük dini yapı olan Sant’Ambrogio Bazilikası, Romanesk mimarinin en kusursuz örnekleri arasında kabul ediliyor. Vuolvinious adı verilen mihrap bölümü ve bu bölümün çevresinde sergilenen heykeller sanat severlerin ilgisini çekiyor.

Milano’yu ziyaret edenler için yukarıda saydığım 5 yerin dışında da bolca alternatif bulunuyor. Şehirde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Orto Botanico di Brera Botanik Parkı, Pinacoteca di Brera Sanat Galerisi, Alla Scala Tiyatro Müzesi, Anıt Mezarlık, Bagatti Valsecchi Müzesi, Sforzesco Sarayı Tarihi Sanat Müzesi, Casa Campanini ve Poldi Pezzoli Müzesi bulunuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here