Uçak Bileti

Yunan Adaları’nın en güzellerinden biri olan Mykonos, gündüz masmavi denizin keyfi, akşam eğlenceli partileri ve her zevke uygun restaurantları ile tam bir tatil ve eğlence adası. Son yıllarda Türkiye’den Mykonos Adası’na yapılan direk uçak seferleri ile Türk Turistler tarafından da en çok tercih edilen tatil destinasyonlarından biri olan Mykonos’un şehir merkezi dar ve labirent şeklinde sokaklardan oluşuyor.

Sokakların bu şekilde yapılmasının en önemli nedeni adanın çok rüzgar alması. Diğeri de eskiden çok yaygın olan korsan saldırılarında, halkın bu ara sokaklara kaçıp kendini korumak ve saklanmak istemesiymiş. Şimdi ise bembeyaz badanalı, mavi pencereli evlerin sıralandığı bu şirin sokaklar Dünya’nın her yerinden gelen turistlerle dolup taşıyor. Mykonos’un dar sokaklarında hediyelik eşya mağazaları, restoran ve barlar bulunuyor.

Mykonos Gezilecek Yerler

Masmavi denizi, altın rengi plajları, bembeyaz evlerle süslenmiş dar sokaklı şehir merkezi, bakir koyları, tavernaları, alışveriş olanakları ve daha birçok özelliği ile görenleri cezbeden Mikonos, bir tatilde aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir seyahat rotası. İşte Mikonos’da görmeniz gereken yerlerden bazıları.

1. Mykonos Little Venice

Mykonos Little Venice

Mykonos Little Venice, denize sıfır kafelerin ve restaurantların bulunduğu yer. Bölge özellikle akşam saatlerinde çok yoğun oluyor. Denizden sonra bu bölgede zevkinize göre bir şeyler yiyebilir veya günbatımında, manzaraya karşı kahvenizi içebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Mykonos Gezilecek Yerler listesinde mutlaka bulunması gereken, 16. yy’dan bugüne gelen yel değirmenleri Mykonos’un en çok dikkat çeken yapılarından biri. Yel değirmenlerinin bulunduğu bölgeden ve Mykonos Little Venice’den gün batımını seyretmek çok popüler. Yel Değirmenleri adanın merkezi Chora’da bulunuyor.

2. Ano Mera Köyü

Ano Mera

Mykonos Adası’nda geleneksel yunan yaşantısının nasıl devam ettiğini görmek isterseniz, küçük bir yunan köyü olan Ano Mera’yı ziyaret edebilirsiniz. adanın merkezine 7,5 kilometre uzaklıkta bulunan bu antik Yunan köyü bembeyaz badanalı evleriyle geleneksel bir Ege kasabası görünümünde.

1542 yılında yapılan Panagia Tourliani Manastırı ise bu köyün en tarihi yeri. Adaya göre büyük sayılan bir manastır olan Tourliani Monastery görülmeye değer yapılarından biri.

3. Chora

Chora

Eşsiz gün batımını seyretmek için Mykonos’un sembolü olan Chora’daki yel değirmenlerine uğramadan tatilinizi bitirmeyin. Chora, Sikladik (Cyclades’e özgü) mimariye sahip dar sokaklı labirentler, limanı çevreleyen bembeyaz şeritlerle bezenmiş evler ve kiliselerin bulunduğu geniş bir körfez.

Ege’nin en kozmopolit ve kalabalık kasabalarından biri. Sokaklar küçük dükkânlar, butikler, sanat galerileri, kafeler, sik bar ve restoranlarla kaplanmış olsa da Mikonos kasabası geleneksel tarzını korumayı başarmış.

3. Mykonos Church of Panagia Paraportiani

Panagia Paraportiani

Mykonos Gezilecek Yerler listesinde yer alması gereken en önemli yapılardan olan Panagia Paraportiani Kilisesi’nin yapımına 13. yy’da başlanmış ancak 17. yy’da tamamlanmıştır. Mimar Le Corbusier tarafından tasarlanan Paraportiani Kilisesi, Mykonos Adası’nın en önemli tarihi yapılarından biridir.

4. Mykonos Müzeleri

Mykonos Folklor Müzesi-Lena’s House Museum: Eski yunan yaşantısının canlandırıldığı Folklor Müzesinde bir çok antika eşya da sergileniyor.

Mykonos Arkeoloji Müzesi: Antik Yunan tarihine ait eserlerin sergilendiği müzede, Delos Adası’ndan gelen bir çok tarihi eser de sergileniyor.

Ege Deniz Müzesi: Mykonos Yel Değirmenlerinin yanında bulunan müzede denizcilikle ilgili bir çok eser bulunuyor.

5. Delos Adası

Delos

Tarih ve arkeoloji ile ilgileniyorsanız, Mykonos Gezilecek Yerler listenize Delos Adası’nı mutlaka eklemeniz gerekir. Mykonos’tan Delos Adası’na rehberli turlar düzenleniyor. Burası Antik Çağlarda kutsal olarak kabul ediliyormuş. Bunun nedeni de Delos Adası’nın diğer adaların tam ortasında bulunmasıymış.

6. Mykonos Plajları

Paradise Beach

Mykonos Adası’nın plajları yüzmek, yelken ve rüzgar sörfü için tercih edildiği gibi bazılarında Dünya’ca ünlü DJ’lerin verdiği partilere de katılabilirsiniz.

Nammos Beach: Mykonos’un en güzel plajlarından biri olan Nammos Beach Club, güneş, deniz, kum keyfini sürmek için ideal bir yer. Dünyanın her yerinden turistlerin geldiği bu plajda akşamüzeri başlayan eğlence, ilerleyen saatlerde masaların üzerine kadar taşınıyor. Eğer çılgın ve soluksuz bir eğlence arıyorsanız Nammos’u mutlaka görün.

Ornos Beach: Huzur veren bir atmosfere sahip olan Ornos Beach, gürültüden uzak, aile dostu bir plaj olarak daha sakin bir gün geçirmek isteyenler için ideal ancak burası bazen çok kalabalık olabiliyor. Kıyı boyunca sığ sulara sahip olan plaj, özellikle çocuklu aileler için oldukça uygun. Ornos Plajı’nın hemen yanında sırasıyla dizilmiş çok sayıda ufak balık restoranı ve kafe de bulabilirsiniz.

Kalafatis Plajı: Mykonos Adası’nın en sevilen plajlarından biri.

Paradise Beach ve Super Paradise Beach: Mykonos Şehir merkezinden otobüs veya motor boatlarla gidilebiliyor. Saat 15:00’den sonra başlayan partileri çok meşhur. Super Paradise Beach ve Elia Beach’te gay çiftlere rastlayabilirsiniz. Bu plajların yanında bulunan Pinky Beach ise bir çıplaklar kampı.

Elia Beach: Mykonos Şehir merkezinden kalkan otobüslerle gidiliyor. Dönüş otobüsü belli bir saate kadar bulunabiliyor. Son otobüs saatini sormak gerekebilir.

Mykonos Pelikan Petros

Adanın sembolü olan Pelikan Petros’un adaya şans getirdiğine inanılıyor. İlk defa 1950 yılında bulunan Pelikan Petros 1985 yılında ölmüş. Mykonoslular daha sonra başka pelikanlar getirmişler. Adanın sokaklarında dolaşan bu kuşa rastlayabilirsiniz.

Mykonos Yemekleri

Yunanistan’ın hiç bir yerinde yemek konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Bildiğiniz Türk Yemeklerini farklı isimlerle bulabilirsiniz. Baklava, cacık, Türk kahvesi, çoban salatası, patlıcan musakka, lokma tatlısı ( lokoumades), mücver burada yiyebileceğiniz Türk Yemeklerinden sadece bir kaçı.
Özellikle Mykonos Adası’nın Little Venice bölgesinde bir çok restaurant ve kafe bulabilirsiniz.

Mykonos Nammos: Psarou denilen plajda bulunan restaurant çok ünlü. Hem plajından yararlanabileceğiniz, hem de yemek yiyebileceğiniz Nammos Türkler tarafından çok tercih ediliyor. Akşam 17:00’dan sonra dans partileri başlayan restaurantın fiyatları çok pahalı.

Mykonos’u ziyaret eden turist sayısı çok fazla olduğundan, şehir merkezinde bulunan dar sokaklarda sıralanmış bir çok mağazaya rastlayabiliyorsunuz. Mykonos’a özgü ne alınır diyorsanız, midye ve çeşitli deniz kabukluları ile yapılan süs eşyaları en çok bulabileceğiniz objeler.

Antik çağlardan kalma gibi görünen kolye, bilezik ve küpeleri de bir çok yerde bulabilirsiniz. Bunlar, Mykonos yakınlarındaki Delos Adası’nda yapılan arkeolojik kazılardan çıkan takılardan esinlenerek üretilmişler.

Alışveriş için mutlaka uğramanız gereken sokak: Matogianni. Matogianni ve çevresindeki sokaklarda Mykonos’a özgü bir çok şey bulabilirsiniz.

Mykonos’a nasıl gidilir

Atina Pire Limanından feribot ve katamaranlarla gidilebilir. İstanbul’dan direk uçak seferleri ile gidilebilir. Yüksek sezonda havaalanından Mykonos Şehir Merkezine otobüs seferleri yapılıyor.

Mikonos’un nefes kesen güzelliğini ve ruhunuzu dinlendiren dünyasını keşfetmek için Yunanistan uçak bileti kampanyalarını takip etmeyi unutmayın.

Yunanistan‘ın en popüler adalarından olan Mikonos, tatil yapmayı yorgunluk atmak ve huzur bulmak olarak değil de günün her saati eğlenmek, hatta dinç çıktığınız tatilden eve yorgun dönecek kadar eğlenmek olarak görüyorsanız tam size göre bir yer.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here