Uçak Bileti

Batı Afrika’da yer alan Mali, Afrika’nın 8 dünyanın ise 23. büyük ülkesi. Resmi adı Mali Cumhuriyeti olan bu yerleşim yeri kuzeyde Cezayir, güneybatıda Gine, doğuda Burkina Faso, Nijer ve Fildişi Sahili, batıda da Senegal ve Moritanya ile komşu. Denize kıyısı olmayan bir ülke olmasına rağmen doğal güzellikleri ve kültürel zenginliğiyle dünyanın dört bir yanından turist çekmeyi başaran bu ülkenin kuruluş öyküsü ise 11. yüzyıla dek uzanıyor. Yerel yaşamdan izler taşıyan mimarisi, geleneksel hayat tarzını devam ettiren kabileleriyle de hayranlık uyandıran bu coğrafya, Afrika’nın görülmeye değer ülkelerindem biri. Eğer siz de bu ülkeyi merak ediyorsanız, Mali gezilecek yerler listesine göz atmayı ihmal etmeyin.

Mali’de Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Bandiagara Kayalıkları

Dogon kabilelerinin geleneksel yaşamını ve yerleşim yerlerini ziyaret etmek isteyen turistlerin güzergahı üzerinde bulunan Bandiagara Kayalıkları (Bandiagara Falezleri), UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alıyor. Yaklaşık 150 kilometre uzunluğundaki bu kayalıkların yüksekliği ise 500 metreye ulaşıyor.

2. Cenne Büyük Camii

12. yüzyılda saray olarak inşa edilen günümüzde ise Sudani-Saheli mimarisini yansıtan devasa bir ibadethaneye dönüşen Cenne Büyük Camii, dünyadaki en büyük kerpiç bina unvanına sahip. Cenne şehrinde inşa edilen ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan bu ibadethanede aynı anda 5 bin kişi ibadet edebiliyor.

3. National Museum of Mali

Toprak ve kök boyalarla hazırlanan kumaşlar, masklar, Batı Afrika kültüründen esintiler taşıyan heykeller gibi çok sayıda sanat eseri ve kültürel parçanın sergilendiği National Museum of Mali (Mali Ulusal Müzesi), ülkenin kültürel dokusunu ve Afrika sanatını merak eden gezginler için harika bir durak olabilir.

4. Medinakoura Çarşısı

Pazar alışverişi yaparken yerel kültür hakkında bir şeyler öğrenmek istiyorsanız, Medinakoura Çarşısı‘na mutlaka uğramalısınız. Yerel halk tarafından ‘Pembe Pazar’ olarak da bilinen bu renkli çarşıda, bu zamana kadar hiç görmediğiniz eşyalarla karşılaşıp, yapım aşamalarına tanıklık edebilirsiniz.

Mobil Uygulama

5. Boucle du Baoule Ulusal Parkı

1982 yılından bu yana milli park olan Boucle du Baoule Ulusal Parkı (Boucle du Baoulé National Park), 25 bin 330 kilometrekarelik bir alan üzerinde kurulu. Ülkenin batısında Kayes ve Koulikoro bölgelerinde konumlanan bu ulusal parkta, antilop, aslan, gergedan gibi hayvan türlerine rastlayabilirsiniz. 1999 yılından bu yana UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesinde bulunan bu parka uğrayıp safari yapmadan Mali’den ayrılmayın.

Siz de Mali uçak bileti fırsatlarına göz atarak Afrika’nın keşfedilmeyi bekleyen büyüleyici dünyasına hızlı bir adım atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here