Uçak Bileti

Lizbon, Portekiz’in başkenti. Atlantik Okyanusu sahili kıyısında, Avrupa’nın diğer karmaşık başkentlerine benzemeyen ve Ortaçağ mimarisinin en iyi korunduğu şehirlerden biri olan Lizbon’da dar sokaklardaki nostaljik mekanlardan, tarihe tanıklık etmiş yapılara, muazzam katedrallerden, renkli gece kulüplerine dek pek çok çarpıcı adres var.

Lizbon Ziyaretinden Alternatif Adresler

1. Baixa ve Chiado Bölgeleri

Baixa Bölgesi, Lizbon’un modern mekanları ve şık butikleriyle Chiado ve Alfama bölgesinin tam ortasında yer alıyor. Müzeleri, tiyatroları, özgün kafeleri ve butik mağazalarıyla ünlü olan Chiado Bölgesi’nde ise keyifli bir gün geçirmeden şehirden ayrılmayın. Lizbon’un alışveriş merkezi olan Chiado’nun Rua Garrett Caddesi’ndeki ünlü kafelerde bir şeyler içebilir, Şehit Kilisesi’ni gezebilir, Santa Justa Sokağı’ndaki Elevador de Santa Justa’yı ziyaret edebilirsiniz.

2. Mouraria-Alfama Bölgesi

Mouraria-Alfama Bölgesi, Lizbon’un Arap etkisi taşıyan mimarisiyle en egzotik semti. Kentin en eski yerleşimi olan bu bölge, labirent gibi girintili sokaklarla kafelere, dükkânlara ve restoranlara bağlanıyor. Diğer yandan pek çok nefes kesen kiliseyi de içerisinde barındıran bölgede yerleşik kültürün izini sürebileceğiniz pek çok detay mevcut. Fotoğraf sanatçılarının ve kültürel etkileşimden hoşlanan gezginlerin adresi olan Mouraria-Alfama Bölgesi, bir zaman tünelini andırıyor.

Mobil Uygulama

3. Bairro Alto Bölgesi

Bairro Alto Bölgesi, Lizbon’un gece hayatıyla ünlü semti. Arnavut kaldırımlı sokaklarında çoğunlukla sanatçıları, yazarları ve gençleri görebileceğiniz Barrio Alto aynı zamanda Fado müziğinin kalbinin attığı yer. Lizbon’a geldiyseniz gece birkaç saatinizi buraya ve Fado’ya mutlaka ayırın.

4. Sao Sebastiao Bölgesi

Sao Sebastiao Bölgesi, Lizbon’da ve Portekiz’de yaşanan depremin ardından yeniden doğan bir bölge. Ünlü Liberdade Bulvarı’nın kuzeybatı bölümünden başlayan Monsanto Orman Parkı içerisinde yer alan Sao Sebastiao bölgesi Lizbon’un en doğal ve en fazla yeşil alana sahip semti. Kenti gezmekten yorulduğunuzda burada soluklanıp yeşile doyabilirsiniz.

5. Belem Bölgesi

Belem Bölgesi, Lizbon’da Tejo Nehri’nin batı kıyısında yer alan bir yerleşim. Daha önceleri keşif seferlerinin denize açıldığı bölge olarak kullanılan Balem, günümüzde geniş gezinti alanları, anıt ve heykeller, müzeler ve yeşil alanlarıyla anılan bir bölgeye dönüşmüş. Lizbon’da farklı bir yüz görmek isterseniz Balem’i ziyaret edebilirsiniz.

Lizbon’a nasıl gidilir

Türkiye-Lizbon arasında Türk Hava Yolları, Alitalia, Lufthansa, British Airways, Air France, Swiss Air, Royal Air Maroc, Iberia ve KLM gibi uçak şirketlerinin direkt veya Münih, Londra veya Madrid aktarmalı uçuşları bulunuyor. Şehir merkezinden yaklaşık yedi kilometre uzaklıkta yer alan Lizbon Portela Havalimanı’ndan kente ulaşım aerobus, otobüs, metro, taksi veya araç kiralayarak mümkün. Eşsiz kültürüyle diğer Avrupa kentlerinden oldukça farklı atmosfere sahip Lizbon’u ziyaret etmek ise bir Lizbon uçak bileti almakla mümkün!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here