Uçak Bileti

Seyahatin herkes için farklı anlamı var. Kimileri müzeleri gezmek, kimileri yerel yemekleri deneyimlemek, kimileri ise deniz-kum-güneş tatili yapıp bütün gününü kumsalda geçirmek istiyor.

Macera tutkunları için ise seyahat adrenalin ve yepyeni unutulmaz anılar demek. Kimi zaman yüksek dağ zirvelerinde kimi zaman da doğanın nefes gezen manzaraları eşliğinde yapılan macera dolu seyahatler sırasında yenilenmenin, yerel kültürü tanımanın ve heyecanın tadını çıkarmak gerek.

Dünyanın En Destansı 10 Macera Rotası

1. Grönland

Buz dağlarına tırmanış, kayak, jet ski, snowboard gibi kış sporlarının yanı sıra köpekli kızaklarla yapılan keyifli bir sürüş deneyimi de yaşayabileceğiniz Grönland, dünyanın en büyük adası. Neredeyse tamamı buzlarla kaplı olan bu beyaz cennet, tüplü dalış yapmak isteyenler için de oldukça cazip.

Mobil Uygulama

2. Japonya

Dünyanın en kalabalık ve hareketli ülkelerinden biri olan Japonya‘da, ülkenin zengin kültürel yaşamını deneyimleyebilirsiniz. Bunun için gitmeniz gereken en önemli adres ise Kyoto şehri. 300 yıl boyunca ülkenin başkentliğini yürüten bu şehirde, geyşalarla karşılaşabileceğiniz yerlerin başında Gion bölgesi geliyor. Japon yemeklerini tatmak ya da işi biraz daha ilerletip, küçük mutfak sırlarını öğrenmek isteyenler de, Tokyo’ya uğrayabilir.

Japonya uçak bileti fırsatlarına göz atın.

3. Tayland

3 bin kilometreyi bulan sahil şeridiyle dünya çapında üne sahip olan Tayland, harika tropikal adalara ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Budizm, Animizm ve Hinduizm’den etkilenen kültürel dokusu ve güleryüzlü insanlarıyla kendine hayran bırakan bu nefis coğrafya, maceraperestler için de oldukça uygun. Burada kendinizi dalış yaparken ya da tropik ormanlarda çılgın bir serüven içerisinde bulabilirsiniz.

Tayland uçak bileti fırsatlarına göz atın.

4. Myanmar

Güneydoğu Asya’nın en büyük ikinci ülkesi olan Myanmar‘da, azınlık köylerini, sömürge kasabalarını ve Budist tapınaklarını gezebilirsiniz. Siyasi çalkantılara ve demokrasi uğruna yaşanan savaşlara rağmen kültürel dokusunu korumayı başaran bu etkileyici ülkede, Kandawgyi Gölü’ndeki yüzen tapınağı (Karaweik) ziyaret etmeyi, Inle Gölü’nü keşfetmeyi ve Güneydoğu Asya’nın en yüksek zirvesi olan Hkakabo Razi’ye uğramayı da unutmayın.

5. Nepal

Güney Asya’da bulunan Nepal, dünyanın en yüksek 7 tepesine ev sahipliği yapıyor. Tırmanışçılar ve trekking sevenler için cennetten bir köşe olan bu ülkede, ‘gökyüzünün tanrıçası’ olarak anılan Everest tepesi de yer alıyor. Gözü pek dağcılar için vazgeçilmez tırmanış güzergahlarından olan bu tepeler, adrenalin seviyenizi bir hayli yükseltebilir. Yaban hayatını merak edenler ise küçük bir safari turuna katılıp, maceraya devam edebilir.

6. Namibya

Güney Afrika’nın en büyük ülkeleri arasında bulunan Namibya, dünyanın en eski çölü olan Namib Çölü ve Kalahari Çölü’yle macera arayan gezginlerin ilk duraklarından. Burada, eşsiz manzaralarla karşılaşacağınız çöl deneyiminin yanı sıra ilginç geleneklere sahip Namibya kabileleriyle tanışabilir ya da 2 bin yıllık kurumuş ağaçlarla dolu Sossusvlei’da büyüleyici bir görüntüye şahitlik edebilirsiniz.

7. Rusya

Kış aylarında dondurucu Sibirya soğuklarının etkisiyle bembeyaz bir görünüme kavuşan Baykal Gölü, hem Rusya‘nın hem de dünyanın en derin gölü. Burada donmuş suyun üzerinde dolaşmanın ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Bu yürüyüş ilk bakışta gözünüzü korkutuyor olabilir ama at ve bisiklet tepesinde Baykal Gölü’nü keşfedenleri görmek sizi az da olsa cesaretlendirebilir.

Rusya uçak bileti fırsatlarına göz atın.

8. Ürdün

Çölleriyle tanınan huzurlu bir Orta Doğu ülkesi olan Ürdün‘de, ATV safarisi ve develerle yapılan keşif turlarına katılabilirsiniz. Ayrıca dünyanın en tuzlu üçüncü gölü olan Lut Gölü’ne (Ölüdeniz) gidip, bu durgun suların ve harika manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Ürdün seyahatinizde, Nebatilerin kayıp kenti olan Petra’ya uğrayıp, gündoğumu manzarası izlemeyi de ihmal etmeyin.

9. Peru

Amazon Ormanlarının bir kısmına ev sahipliği yapan Peru‘da, yaklaşık 9 bin kuş, 4 bin kelebek, jaguar ve primatlar gibi çeşitli hayvan türleri yaşıyor. Peru’da, Amazon Ormanları’nda düzenlenen doğal yaşam turlarının yanı sıra canoing, zip line, rafting, kayak, sörf, ATV, motokros, sandboarding, yamaç paraşütü gibi heyecanlı aktiviteler de yapılabilir. Trekking sevenler ise Machu Picchu ile İnka Trail yollarını kullanabilir.

10. Fas

Sahra Çölü’nde yıldızların altında uyumanın ya da kum tepeleri üzerinde develerle büyüleyici bir tur yapmanın hayalini kuruyorsanız doğru adres Fas’tan başkası olamaz. Egzotik yapısıyla büyüleyici bir görünüme sahip olan Fas’ta, Todgha Geçidi’nde develerle yolculuk edebilir veya Atlantik Okyanusu’nda sörf ve kite sörf yapma şansı da yakalayabilirsiniz.

Kimi zaman kültürel zenginlikleri kimi zaman da şahane doğal güzellikleriyle macera dolu bir yolculuğa sürükleyen bu ülkelerde, seyahatin ve etkileyici bir yaşamın tadına varabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here