Uçak Bileti

Tarihe, kültüre ve sanata meraklı olanlar için ‘uzak’ diye bir kavram olmadığını herkes bilir. Bu insanlar küçücük bir fosil parçasını ya da tarihi eseri görmek için dünyanın bir ucuna gitmeye bile katlanırlar. Kosta Rika da birbirinden güzel ve etkileyici koleksiyonlara ev sahipliği yapan müzeleriyle öne çıkan Kuzey Amerika ülkelerinden biri. Doğal güzellikleriyle olduğu kadar göz alıcı kültürel dokusuyla da hayranlık uyandıran bu ülkede; irili ufaklı pek çok müze görme şansına sahipsiniz. İşte görmeniz gereken Kosta Rika müzelerinden bazıları.

Kosta Rika’da Görmeniz Gereken 5 Müze

1. Museo de Jade

Haftanın yedi günü ziyarete açık olan Museo de Jade, ülkenin en popüler kültür sanat mekânları arasında. Yaklaşık yedi bin parçadan oluşan gösterişli ve büyük bir arkeoloji ve sanat koleksiyonunun bulunduğu bu müzede ülkenin yerel tarihi ve sanat geçmişi hakkında ilginç bilgiler bulabilirsiniz.

2. Precolumbian Gold Museum

Ülkenin başkenti olan San Jose şehrinde hizmet veren Precolumbian Gold Museum, 1985 yılında ziyarete açıldı. Geçmişi Milattan Önce 500’lü yıllara dek uzanan bin 600 parçalık bir koleksiyonun sergilendiği bu müzede, ülkenin ilk madeni parasını ve pek çok değişik heykeli görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Museo de Arte Costarricense

Museo de Arte Costarricense, ülkedeki en büyük devlet sanatları koleksiyonuna sahip. 19. yüzyılın ikinci yarısından günümüze dek uzanan eserlerin yer aldığı bu sanat müzesinde; heykel, fotoğrafçılık ve resim sanatının farklı tekniklerini keşfetme imkânı bulabilirsiniz.

4. Museum of Contemporary Art and Design

Günümüzde ülkenin Ulusal Kültür Merkezi (CENAC) olarak kabul edilen Museum of Contemporary Art and Design, 1856 yılında içki fabrikası olarak kurulan eski bir bina içinde yer alıyor. Müze, sanat tutkunlarının ülkedeki en popüler buluşma noktalarından biri konumunda.

5. Museo del Jade Marco Fidel Tristán Castro

Museo del Jade Marco Fidel Tristán Castro, bölgede çıkarılan yarı değerli bir taş olan Jade’yle süslü sanat eserleri, mücevherler gibi yaklaşık yedi bin parçanın sergilendiği çarpıcı bir müze. Milattan Önce 500-300 yılları arasında üretilen bu parçalar, bölgedeki arkeolojik mirasın korunması için oldukça önemli.

Türkiye’den Kosta Rika’ya direkt uçuş seferleri düzenlenmiyor ama Amerika ve Avrupa’nın çeşitli şehirleri üzerinden yapılan aktarmalı uçuş seçeneklerini değerlendirerek bu ülkeye gitmeniz mümkün. Aktarma sürelerinin uzunluğuna bağlı olarak yaklaşık 15 saat süren bu yolculuk öncesinde Kosta Rika uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahatinizi daha ekonomik hale dönüştürebilirsiniz. Şimdi yola çıkma zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here