Uçak Bileti

Berrak ve masmavi sulara sahip plajları, tarihi dokusuyla büyüleyen sokakları ve mimarisi, damaklarda unutulmaz tatlar bırakan yemekleriyle cennetten bir köşeyi andıran Korfu, Adriyatik kıyılarını süsleyen enfes bir ada. Bu şirin adanın 100 bini aşan nüfusu, özellikle yaz aylarında daha da kalabalıklaşıyor. Bu hareketlenme sayesinde cıvıl cıvıl bir görünüme kavuşan bu etkileyici ada, tertemiz suları ve tarihi yerlerinin yanı sıra nefes kesen güzellikteki doğasıyla da hayranlık uyandırıyor. Kendinizi huzurun kollarında hissettiren bir tatil için rotanızı bu nefis adaya çevirmelisiniz. Yunanistan‘ın güneybatısında kalan bu adanın görülecek yerlerini merak edenler, bu yazı sizin için.

Korfu’da Görülmesi Gereken 5 Turistik Yer

1. Korfu Town

Venedik döneminden bu yana ayakta kalmayı başaran yapıları, Arnavut kaldırımlı etkileyici sokaklarıyla adanın başkenti konumunda bulunan Korfu Town, aynı zamanda Korfu’nun en eski yerleşim yeri. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu bölge, masal sayfalarından fırlamış gibi duruyor.

2. Korfu Fortress

Venedik ve Bizans döneminden kalma tarihi izler taşıyan Korfu Fortres, günümüzde askeri hastane ve müzik okulu haline dönüşmüş. Korfu Town bölgesinde yer alan bu tarihi yapının içerisinde 1840’lı yıllarda inşa edilen St. George Kilisesi de bulunuyor. Adaya gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden olan bu yapıda iki tane kule yükseliyor.

3. Almyros Plajı

Hızlı derinleşmeyen sularıyla yüzme konusunda çok iddialı olmayan turistleri cezbeden Almyros Plajı, şehrin merkezine 35 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Altın rengi incecik kumların uzandığı yedi kilometrelik bir kumsala sahip olan plaj, adanın en ünlü turistik yerlerinden.

Mobil Uygulama

4. Agios Stefanos Plajı

Şehir merkezine 33 kilometre uzaklıktaki Agios Stefanos Plajı, huzur dolu atmosferi ve tertemiz sularıyla göz alıyor. Mavinin en güzel tonlarını barındıran suları ve harika kumsalıyla hayranlık uyandıran Agios Stefanos, adanın en iyi plajları sıralamasında üst sıralarda.

5. Ermones Plajı

Balıklarla birlikte yüzmeyi ve dalış yapmayı sevenler için harika bir adres olan Ermones Plajı, adanın en kalabalık yerlerinden biri. Yukarıdan bakıldığında suyun metrelerce altını görebileceğiniz tertemiz sularıyla ünlenen bu plaj, dik tepelerle çevrili bir alan içerisinde yer alıyor.

Bonus: Dassia

Balıkçı kasabalarında kaçamak yapmayı seven romantik aşıklar sizin için doğru yer Dassia olabilir. Sakinliği ve huzur dolu atmosferiyle zihninizi dinlendirebileceğiniz bu şirin kasabada en az bir gece kalmalısınız.

Siz de rüya gibi anlar yaşayacağınız bir tatil için Korfu uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz. Korfu birbirinden güzel koyları ve eşsiz plajlarıyla sizi bekliyor.

Otobüs Bileti